Ο «φύλακας άγγελος» των ανάπηρων τετράποδων

❱❱ Ο Βασίλης Τζιγκούρας φτιάχνει αμαξίδια για ζωάκια και κάνει εξαγωγές σε ΗΠΑ και Ινδία

Με κίνητρο την τεράστια αγάπη του για τα ζώα και «όπλο» τις τεχνικές γνώσεις του, ένας υδραυλικός από το Ιλιον έγινε ο σωτήρας ανάπηρων τετράποδων, βοηθώντας τα να κινούνται και να έχουν μια φυσιολογική ζωή.

Ο πρώην υδραυλικός Βασίλης Τζιγκούρας επιστράτευσε τις γνώσεις του και κατάφερε να γίνει ένας από τους μετρημένους στα δάχτυλα Ελληνες κατασκευαστές αναπηρικών αμαξιδίων. Μάλιστα, η φήμη του ξεπέρασε τα σύνορα και έχει δεχτεί παραγγελίες από τις ΗΠΑ έως την Ινδία!

Η κατασκευή

Ο 40χρονος φιλόζωος είναι μια αληθινή… μηχανή παραγωγής αμαξιδίων, αφού με τις κατασκευές του έχει χαρίσει μέσα σε τέσσερα χρόνια τη δυνατότητα να κινούνται περισσότερα από 1.000 ακρωτηριασμένα ζώα και πουλιά! Σκύλοι, γάτες, κατσίκες, αρκουδάκια, αγριογούρουνα, τρωκτικά, ακόμα και πτηνά βρίσκουν την ιδανική κατασκευή που τους επιτρέπει να ξεπερνούν τα κινητικά προβλήματα, στο +2 feet, με κόστος στο 1/3 των εισαγόμενων αμαξιδίων.

Μάλιστα, όπως λέει ο κατασκευαστής, η γκάμα είναι ανεξάντλητη αφού μπορεί να κατασκευαστεί αμαξίδιο για κάθε πάθηση και ζώο.

Ο Βασίλης Τζιγκούρας σχεδιάζει αρχικά την κατασκευή λαμβάνοντας υπόψη το είδος, το βάρος, την ηλικία και τις κινητικές ανάγκες κάθε ζώου.

Μάλιστα, τα έργα του έχουν φιλοξενηθεί σε ξένα μέσα ενημέρωσης, αφού φέρουν βεβαίωση καταλληλότητας από την Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Η Μαρέβα Μητσοτάκη ράβεται για τις χαρές του αδελφού της

«Μοδίστρες και κομμώτριες», που λέει και το τραγουδάκι, «θα 'ρθουν να...

Εργοδότης αποζημιωνει υπάλληλο του λόγω εργασιακού στρες!

Ο εργοδότης έχει την ευθύνη να διασφαλίζει την ψυχική υγεία των...

Κανένα πρόβλημα υγείας για τα 12 μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «Mein Schiff 6»!

Σε μεγαλοπρεπές φιάσκο κατέληξε ο συναγερμός που σήμανε τη Δευτέρα στις...

Κρουαζιερόπλοιο με δώδεκα κρούσματα σε μέλη του πληρώματος

Σε αγωνιώδη περιπέτεια εξελίσσεται μια ειδυλλιακή κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά, αφού...