Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Θεόφιλος Σεχίδης: Ο «Ελληνας Χάνιμπαλ» πέθανε στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού

❱❱ Ο «μακελάρης της Θάσου» Θεόφιλος Σεχίδης έπαθε ανακοπή σε ηλικία 46 ετών

Νεκρός στο πάτωμα του μπάνιου στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνταν από το 2001, έπεσε χθες τα ξημερώματα ο αιμοσταγής «μακελάρης της Θάσου» Θεόφιλος Σεχίδης, που το καλοκαίρι του 1996 σόκαρε το πανελλήνιο, όταν αποκαλύφθηκε ότι δολοφόνησε εν ψυχρώ πέντε μέλη της οκογένειάς του, κρατώντας μάλιστα στο ψυγείο του σπιτιού του μέρη από τα πτώματά τους!

Ο Θεόφιλος Σεχίδης, ο ιδιοφυής αλλά «παράξενος» φοιτητής της Νομικής, που έμελλε να χαρακτηριστεί ένας από τους πιο στυγερούς δολοφόνους στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά, άφησε χθες την τελευταία πνοή του στη φυλακή σε ηλικία 46 ετών. Αντιμετωπίζοντας σοβαρά καρδιολογικά προβλήματα και χρόνιος χρήστης ψυχοφαρμάκων, κατέρρευσε την ώρα που βρισκόταν στο μπάνιο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο θάνατός του οφείλεται σε ανακοπή καρδιάς. Φανατικός καπνιστής και υπέρβαρος, παρουσίασε δυσκολία στην αναπνοή του στις ντουσιέρες των φυλακών και λίγα λεπτά αργότερα έπεσε στο έδαφος. Αν και μεταφέρθηκε άμεσα από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους στο Νοσοκομείο Κρατουμένων, ήταν πια αργά. Ο πολυϊσοβίτης «Ελληνας Χάνιμπαλ» ήταν ήδη νεκρός.

sexidis3 1

Είκοσι τρία χρόνια νωρίτερα έπεφταν νεκροί, ο ένας μετά τον άλλον, από τα χέρια του οι στενοί συγγενείς του. Η γυναίκα που τον έφερε στη ζωή, ο πατέρας του, η αδελφή του, που έπασχε από σχιζοφρένεια, η γιαγιά του και ο θείος του βρήκαν φρικτό θάνατο από τον 24χρονο τότε φοιτητή της Νομικής, ο οποίος πίστευε ότι «συνωμοτούσαν για να τον σκοτώσουν».

Σε σακούλες σκουπιδιών

Επί δύο 24ωρα, στις 19 και τις 20 Μαΐου 1996, ο Θεόφιλος Σεχίδης δολοφονεί και τεμαχίζει με πριόνι τα πτώματα της οικογένειάς του, ενώ στη συνέχεια τα τοποθετεί σε σακούλες σκουπιδιών και μεταβαίνει με πλοίο στην Καβάλα, όπου τα πετά στη χωματερή. Ομως κρατά ως ενθύμιο στο ψυγείο του τμήματα των πτωμάτων και τους εγκεφάλους «προκειμένου να τα μελετήσει».

Οι αποκαλύψεις για την ομαδική δολοφονία έρχονται τον Αύγουστο του ίδιου έτους μετά τις επίμονες προσπάθειες της θείας του από το Βέλγιο να ανακαλύψει τι έχει συμβεί. Ο ίδιος οδηγείται στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ως ύποπτος για τη δολοφονία των πέντε μελών της οικογένειας και ύστερα από πολύωρη ανάκριση ομολογεί το φρικτό έγκλημα. «Ηθελαν να με βγάλουν από τη μέση και πρόλαβα να τους σκοτώσω πρώτος. Υπήρχε συνωμοσία σε βάρος μου. Βρισκόμουν εν αμύνη. Μου έκαναν ψυχολογικό πόλεμο επειδή ήξερα ότι ήμουν άλλης μάνας παιδί και δεν μου έλεγαν την αλήθεια. Τους ξέκανα για να μη με ξεκάνουν» αναφέρει στους εμβρόντητους αστυνομικούς.

5272

Πρώτο θύμα είναι ο θείος του, μετά τη δολοφονία του οποίου πηγαίνει στο σπίτι, περιμένοντας και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας. Πυροβολεί τον πατέρα του και στη συνέχεια τη μητέρα του, και μετά στρέφεται στην αδελφή του και της κόβει τον λαιμό με μαχαίρι. Μετά τις δολοφονίες σκουπίζει τα αίματα και πέφτει για ύπνο, ενώ, όταν το επόμενο πρωί φτάνει στο σπίτι η γιαγιά του, την ακινητοποιεί και της κόβει τον λαιμό. Ο ίδιος θα πει χαρακτηριστικά στους αστυνομικούς: «Δυο τρεις εγκεφάλους τούς έβγαλα και τους έβαλα στο ψυγείο. Είχα κάποιες ψυχιατρικές και ιατρικές γνώσεις και ήθελα να εξετάσω την ανατομία του ανθρώπινου εγκεφάλου. Αυτό είναι όλο. Δεν μετάνιωσα για τίποτα, καλά έκανα».

Εναν χρόνο αργότερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Δράμας τον καταδικάζει σε πέντε φορές ισόβια για τις ανθρωποκτονίες κατά συρροή και σε ποινή φυλάκισης επτάμισι ετών για οπλοχρησία, οπλοκατοχή, οπλοφορία και περιύβριση νεκρού. Το 2017 είχε υποβάλει αίτημα για αποφυλάκιση, το οποίο, όμως, δεν έγινε δεκτό.

«Επαιξε» και στον «Κόκκινο κύκλο»

Η πρωτοφανούς αγριότητας για τα ελληνικά δεδομένα ιστορία του serial killer Θεόφιλου Σεχίδη είχε μεταφερθεί και στη μικρή οθόνη, στη σειρά αυτοτελών επεισοδίων «Κόκκινος κύκλος» του Πάνου Κοκκινόπουλου, με τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο (φωτό) στον ρόλο του αιμοσταγούς δολοφόνου.
Στο επεισόδιο με τίτλο «Δεσμοί αίματος» ο γνωστός ηθοποιός υποδυόταν έναν ιδιόρρυθμο φοιτητή της Ιατρικής, που υποψιάζεται ότι οι γονείς του παροτρύνουν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να τον κλείσουν σε άσυλο.
Η ιδέα τού προκαλεί πανικό. Ακολουθώντας το ένστικτο αυτοσυντήρησής του, αποφασίζει να απαλλαγεί για πάντα από αυτόν τον κίνδυνο. Για να το πετύχει, όμως, αυτό, πρέπει να απαλλαγεί έγκαιρα και γρήγορα από τους γονείς του και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του… Και το κάνει σκοτώνοντας τον έναν μετά τον άλλον με απόλυτη ψυχραιμία.

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...