Πλυντήριο με πετάλ!

❱❱ Πρωτότυπη εφεύρεση Κινέζων φοιτητών συνδυάζει γυμναστική και καθαριότητα

Τέλος στη δικαιολογία ότι οι δουλειές του σπιτιού δεν αφήνουν ελεύθερο χρόνο για να γυμναστεί κανείς βάζει εφεύρεση Κινέζων φοιτητών, καθώς δημιούργησαν ποδήλατο γυμναστηρίου το οποίο στη θέση της ρόδας έχει κάδο πλυντηρίου ρούχων, ώστε να μπορεί κανείς να γυμνάζεται πλένοντας ταυτόχρονα τα ρούχα του.

Το πρωτότυπο ποδήλατο που κατασκεύασαν οι φοιτητές του Dalian Nationalities University της Κίνας το ονόμασαν BiWa από την αγγλική ονομασία Bike Washing machine, που στα ελληνικά μπορεί να μεταφραστεί «ποδήλατο-πλυντήριο». Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα True Activist, δεν έγινε γνωστό πότε θα ξεκινήσει η βιομηχανική παραγωγή του BiWa, ωστόσο το ποδήλατο που δίνει ιδιαίτερα μεγάλα κίνητρα στις νοικοκυρές, και όχι μόνο να γυμναστούν, έχει κερδίσει ήδη, δικαιολογημένα, τις καρδιές των χρηστών των social media.

Ενέργεια

Οταν κάνει κανείς πεντάλ, το ποδήλατο-πλυντήριο παράγει ηλεκτρική ενέργεια χάρη στην οποία περιστρέφεται ο κάδος ρούχων, όπως συμβαίνει στα κλασικά πλυντήρια. Επίσης, ένα μέρος της ενέργειας που παράγεται από τη χρήση των πεντάλ διοχετεύεται σε «εγκέφαλο» υπολογιστή, ο οποίος με τη σειρά του ελέγχει την εξέλιξη των διαφόρων φάσεων του πλυσίματος και εμφανίζει τα αποτελέσματα σε ειδική ηλεκτρονική οθόνη.

Μάλιστα, αν το πλύσιμο ολοκληρωθεί αλλά αυτός που κάνει πεντάλ θέλει να συνεχίσει να γυμνάζεται για περισσότερη ώρα, η ηλεκτρική ενέργεια που θα παράξει δεν θα πάει χαμένη. Αποθηκεύεται σε επαναφορτιζόμενη μπαταρία, με την οποία είναι εφοδιασμένο το ποδήλατο-πλυντήριο, και είναι έτοιμη για την επόμενη χρήση!

Η συσκευή είναι φιλική προς το περιβάλλον, καθώς, εκτός του ότι χρησιμοποιεί «καθαρή» ενέργεια, περιορίζει την ποσότητα νερού που απαιτείται για το πλύσιμο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ