Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στα χέρια πιάστηκαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Βασίλης Γραμμένος...

«Της Κορέας» έγινε χθες το μεσημέρι στην ελληνική Βουλή....

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Savoir vivre για το πρώτο ραντεβού!

❱❱ Ειδικός στους καλούς τρόπους συμπεριφοράς εξηγεί ποιους κανόνες πρέπει να τηρήσει ο σύγχρονος άνδρας για να βγει «ασπροπρόσωπος»

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Ο άνδρας πρέπει και στις μέρες μας να πληρώνει τον λογαριασμό στο πρώτο ραντεβού ή όχι; Πρέπει να ποστάρει στο social media γι’ αυτό; Το smartphone έχει θέση ή όχι στο τραπέζι; Ειδικός στους καλούς τρόπους συμπεριφοράς αναλαμβάνει να δώσει απαντήσεις, αποκαλύπτοντας ποιοι από τους παλιούς κανόνες του savoir vivre ισχύουν ακόμη και ποιοι νέοι έχουν προστεθεί λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Για να γνωριστεί κανείς καλύτερα στο πρώτο ραντεβού, καλό θα ήταν να ακολουθήσει την «πεπατημένη», πηγαίνοντας για δείπνο σε εστιατόριο, σύμφωνα με τον οδηγό καλής συμπεριφοράς για το 2019, όπως τον παρουσίασε ο Γουίλιαμ Χάνσον με άρθρο του στην «Daily Mail».

Στο ερώτημα αν πρέπει ο άνδρας να ανοίξει την πόρτα του εστιατορίου για να μπει η γυναίκα, ο Χάνσον δεν έχει καμία αμφιβολία. «Στις μέρες μας δεν με νοιάζει αν αυτός που έρχεται πίσω μου είναι γυναίκα, άνδρας, παιδί ή… κατσίκα, θα κρατήσω την πόρτα ανοιχτή διότι είναι μια όμορφη χειρονομία» γράφει.

Στο παρελθόν θεωρούνταν ιπποτισμός να σηκώνεται από την καρέκλα του ο άνδρας όταν η γυναίκα σηκωνόταν από το τραπέζι, για να πάει, για παράδειγμα, στην τουαλέτα. Στιςημέρες μας τα πράγματα έγιναν πιο απλά, σύμφωνα με τον ειδικό.

«Αν αρέσει στις γυναίκες σας να σηκώνεστε, κάντε το, αν όχι, μείνετε καθιστοί» γράφει. Οσον αφορά τη χρήση του κινητού κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο Χάνσον συστήνει να το βάλει κανείς σε σίγαση και να μην ασχοληθεί καθόλου μαζί του, δίνοντας όλη την προσοχή του στη γυναίκα που συνοδεύει. Πρόσθεσε, επίσης, ότι απαγορεύεται διά… ροπάλου να ποστάρει στα social media για το ραντεβού.

Οταν η γυναίκα κάνει κάποιο κομπλιμέντο, ο άνδρας πρέπει να απαντήσει με απλότητα «ευχαριστώ». Το σύγχρονο savoir vivre επιβάλλει όμως να το κρατήσει στο μυαλό του, ώστε να κάνει στη γυναίκα ανάλογο κομπλιμέντο αργότερα. Οταν δε έρχεται ο λογαριασμός, πρέπει να τον πάρει αυτός που τον ζήτησε.

Οσο για το αν πρέπει να πληρώνει πάντα ο άνδρας, ο Χάνσον είναι ξεκάθαρος. «Οποιος προσκαλεί τον άλλον στο πρώτο ραντεβού πληρώνει, ενώ στα επόμενα ραντεβού πληρώνουν εναλλάξ» λέει. Σε περίπτωση που το πρώτο ραντεβού δεν ήταν καλό, οπότε γνωρίζει κανείς ότι δεν θα υπάρξει άλλο, καλό θα ήταν να πληρώσουν μισά μισά.

Τέλος, αν βρέχει βγαίνοντας από το εστιατόριο, ο παλιός κανόνας που επέβαλλε στους άνδρες να περπατούν στην εξωτερική πλευρά του πεζοδρομίου για να προστατεύουν τις γυναίκες από τα νερά που σηκώνουν τα αυτοκίνητα είναι σήμερα πιο επίκαιρος από ποτέ, σύμφωνα με τον Χάνσον.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...