Τη… σκαπούλαρε ο Φουστάνος

❱❱ Ο Ανδρέας Φουστάνος πλήρωσε 400.000 € και ξεμπέρδεψε από τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή 2.500.000 € και ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Από την
Ντέμη Ντάβαρη

Αίσιο τέλος είχε η δικαστική περιπέτεια του Ανδρέα Φουστάνου που βρέθηκε στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή ύψους 2.500.000 ευρώ και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος!

Οι ποινικές εκκρεμότητες του γνωστού πλαστικού χειρουργού, από τα «μαγικά» χέρια του οποίου έχουν περάσει δεκάδες τραγουδιστές, ηθοποιοί και αστέρες της εγχώριας showbiz, άρχισαν όταν μπήκε στο στόχαστρο του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ).

Οι ελεγκτές «ξεσκόνισαν» τα δηλωθέντα εισοδήματα, τις καταθέσεις αλλά και τα περιουσιακά στοιχεία του Ανδρέα Φουστάνου και διαπίστωσαν μεγάλη απόκλιση μεταξύ των εισοδημάτων που δήλωνε στην Εφορία και των τραπεζικών καταθέσεών του, η οποία δεν δικαιολογούνταν κατά τις φοροελεγκτικές Αρχές. Μάλιστα, σύμφωνα με το πόρισμα του ΚΕΦΟΜΕΠ, ο «μετρ του νυστεριού» φέρεται ότι απέκρυπτε εισοδήματα σε βάθος 13 ετών.

Ακολούθησαν η άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του πλαστικού χειρουργού και η παραπομπή του με βούλευμα σε δίκη για δύο κακουργήματα, με το δικαστήριο ωστόσο να αποφασίζει χθες την απαλλαγή του. Κι αυτό, καθώς τα αδικήματα που αντιμετώπιζε έως και το 2010 έχουν πλέον παραγραφεί, ενώ ύστερα από επανέλεγχο που έγινε του καταλογίστηκε τελικά ποσό ύψους 400.000 ευρώ για τα υπόλοιπα έτη, το οποίο κατέβαλε ο χειρουργός των σταρ.

Βεβαίωση

Μάλιστα, ο Ανδρέας Φουστάνος προσκόμισε στο δικαστήριο και τη σχετική βεβαίωση του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), σύμφωνα με την οποία «ουδεμία οφειλή έχει πλέον στο Ελληνικό Δημόσιο». Υστερα και από αυτήν την ενέργεια η αυλαία της δίκης έπεσε με την απαλλαγή του από τις κατηγορίες, η οποία ήταν μονόδρομος για την έδρα.

Οπως είχε αποκαλύψει η «Espresso» τον Δεκέμβριο του 2017 κι ενώ οι «λογαριασμοί» του Ανδρέα Φουστάνου με την Εφορία παρέμεναν ανοιχτοί, το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του είχε προχωρήσει στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του έως τις 30 Ιουνίου του 2018, υιοθετώντας αντίστοιχη εισαγγελική πρόταση.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Κρουαζιερόπλοιο με δώδεκα κρούσματα σε μέλη του πληρώματος

Σε αγωνιώδη περιπέτεια εξελίσσεται μια ειδυλλιακή κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά, αφού...

Δουλέμποροι με «βιτρίνα» τέσσερις ΜΚΟ! Τσάκωσαν 35 αλλοδαπούς και για κατασκοπεία!

Από τη Νάντια Αλεξίου Με προκάλυμμα την υποτιθέμενη αλληλεγγύη και με «ασπίδα»...

Ανανεώστε το σαλόνι σας με διαχρονικής ποιότητας και αντοχής έπιπλα!

Κάθε μέρα η παραμονή σας στο σαλόνι είναι πολύωρη, ειδικά αν...

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξανά στην προεδρία του ΣΑΦΕΕ

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου αποφάνθηκε τη συνέχιση των...

Εστία Επενδυτική: Ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν τα Μ.Μ.Ε. της «λίστας Πέτσα»

Kαταθέσαμε σήμερα ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν  τα Μ.Μ.Ε., ...