Κατά γάτα κατά κύρη

❱❱ Ερευνητές υποστηρίζουν ότι, όταν οι ψιψίνες γίνονται στριμμένες, «αντιγράφουν» τον χαρακτήρα του αφεντικού τουςΑν η γάτα σας είναι… στριμμένη ή επιθετική, δεν πρέπει να ρίχνετε το φταίξιμο σε εκείνη, καθώς το λάθος είναι δικό σας, υποστηρίζουν ερευνητές του πανεπιστημίου Λίνκολν.

Αυτό διότι, όπως αποκαλύπτουν στην έρευνα που δημοσίευσαν στο «PLOS ONE», η προσωπικότητα της γάτας αντανακλά την προσωπικότητα του αφεντικού της.

Προϋπάρχουσες έρευνες είχαν καταλήξει σε ανάλογο συμπέρασμα για τους σκύλους, ο χαρακτήρας των οποίων διαπιστώθηκε ότι αποτελεί «αντίγραφο» του χαρακτήρα του ιδιοκτήτη τους. Αντίθετα, ήταν γενική πεποίθηση ότι οι γάτες έχουν πιο ανεξάρτητο χαρακτήρα. Την άποψη αυτή ανατρέπουν οι ερευνητές του αγγλικού πανεπιστημίου μετά τη μελέτη 3.300 γατών και της προσωπικότητας των αφεντικών τους.

Διαπίστωσαν ότι σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης ήταν νευρικός ή χαρούμενος, η γάτα του ήταν αντίστοιχα νευρική ή ευδιάθετη. Μάλιστα, οι ομοιότητες δεν παρατηρήθηκαν μόνο στην προσωπικότητα αλλά και στην εμφάνισή τους, καθώς, όταν τα αφεντικά ήταν παχύσαρκα, η γάτα τους είχε περισσότερες πιθανότητες να έχει παραπανίσια κιλά. Μια εξήγηση που έδωσαν οι ειδικοί οι οποίοι διεξήγαγαν την έρευνα είναι ότι τα νευρικά αφεντικά είναι λιγότερο πιθανό να επιτρέψουν στη γάτα τους να βγει από το διαμέρισμα. Αυτό έχει συνέπεια η γάτα να γίνεται αγχώδης, πιο φοβισμένη και να εμφανίζει νευρική και επιθετική συμπεριφορά.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ