Ιπτάμενη «ταρίφα»

❱❱ Ετοιμα να κυκλοφορήσουν τα αεροταξί-drones που θα μεταφέρουν τους επιβάτες χωρίς οδηγόΤα παιδιά που γεννιούνται φέτος δεν θα θυμούνται όταν μεγαλώσουν τα παραδοσιακά ταξί, καθώς, τα αεροταξί-drones είναι «εδώ» και αναμένεται να κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια αντικαθιστώντας τα ταξί.

Μάλιστα οι πρώτες ιπτάμενες μεταφορές επιβατών χωρίς οδηγό εκτιμάται από ειδικούς ότι θα ξεκινήσουν σε τρία τέσσερα χρόνια το πολύ.

Η παρουσίασή τους έγινε στη μεγαλύτερη εκδήλωση ψηφιακών επικοινωνιών του κόσμου Mobile World Congress της Βαρκελόνης και, όπως επεσήμαναν οι κατασκευαστές τους, τα αεροταξί drones «έχουν πετάξει, έχουν δοκιμαστεί, είναι έτοιμα».

Πρόκειται για ιπτάμενα, αυτοοδηγούμενα οχήματα ιδιωτικών εταιριών ή κοινοπραξιών, κυρίως των χωρών της Αραβικής Χερσονήσου, οι οποίες διευκρινίζουν ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν για ψυχαγωγικούς λόγους εικονικής πραγματικότητας, αλλά στον χώρο των επιχειρήσεων. «Ως το 2022 το αργότερο θα πετάνε και θα μεταφέρουν επιβάτες» ανέφερε στέλεχος εταιρίας που εδρεύει στην Ντόχα του Κατάρ.

Ενας από τους λόγους που καθυστερεί η εμπορική χρήση τους είναι ότι στις μέρες μας το κόστος παραγωγής τους είναι ιδιαίτερα υψηλό, όμως αναμένεται να πέσει τα επόμενα χρόνια. Επίσης υπάρχει έλλειψη των απαραίτητων υποδομών, όπως τα σημεία πάρκινγκ, απογείωσης και προσγείωσης, ενώ δεν διατίθενται εμπορικά τα δίκτυα ψηφιακών επικοινωνιών 5G, που θα εξασφαλίσουν την πτήση με μεγάλη ασφάλεια και προγραμματισμό. 

Τα αεροταξί θα κινούνται αυτόνομα χάρη στα δίκτυα νέων επικοινωνιών, καθώς λόγω της διασυνδεσιμότητας που θα υπάρχει μεταξύ του στόλου των αεροταξί και δεκάδων άλλων αντικειμένων και υπηρεσιών θα εξασφαλίζεται η δυνατότητα της πτήσης χωρίς ταξιτζή-πιλότο.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ