Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Επιασαν τον «Αρσέν Λουπέν» των Ι.Χ.

❱❱ Συνελήφθη 38χρονος Ελληνας «αστέρι» στις κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων, που ξέφευγε συνέχεια με δεξιοτεχνικό τρόποΑπό τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Επειτα από πολύμηνες έρευνες έπεσε στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής ένας 38χρονος Ελληνας με αδυναμία στα πολυτελή αυτοκίνητα, ο οποίος κατάφερνε να ξεφεύγει με δεξιοτεχνικό τρόπο και γι’ αυτό του είχαν δώσει το προσωνύμιο «Αρσέν Λουπέν», από τον πολυμήχανο κλέφτη.

Ο 38χρονος θεωρείται ένας από τους πλέον εξειδικευμένους στις κλοπές πολυτελών αυτοκινήτων συγκεκριμένης γερμανικής μάρκας αλλά και μιας βρετανικής φίρμας, τα οχήματα της οποίας από τη δεκαετία του ’60 και μετά θεωρούνταν τα απόλυτα αυτοκίνητα πόλης. Μάλιστα, είχε στην κατοχή του ειδικά μηχανήματα για να τα κλέβει και συγκεκριμένα λογισμικά ηλεκτρονικού υπολογιστή, με τα οποία απενεργοποιούσε τα ιμομπιλάιζερ των οχημάτων που είχε βάλει στο μάτι.

Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Διαρρηκτών και Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής, ο 38χρονος δεχόταν παραγγελίες για κλοπή πολυτελών οχημάτων απευθείας από την Αλβανία και τη Βουλγαρία, όπου είχε φθάσει η φήμη του!

Οταν ο πελάτης τού «παρήγγελλε» το αυτοκίνητο που ήθελε, εκείνος το εντόπιζε και έβαζε αμέσως σε εφαρμογή το σχέδιό του. Αφού έβρισκε πού διέμενε ο κάτοχος του πολυτελούς οχήματος, πήγαινε τα βράδια στην περιοχή και άνοιγε το αυτοκίνητο μέσα σε λίγα λεπτά με τα μηχανήματα που διέθετε. Στη συνέχεια, με μια ειδική «φίσα» που προσάρμοζε στον μηχανισμό του τιμονιού, έβαζε μπροστά τη μηχανή χωρίς να προκαλέσει ζημιά στο αυτοκίνητο!

Επειτα ο 38χρονος πάρκαρε το κλεμμένο αυτοκίνητο σε απόμερους δρόμους σκεπασμένο με κουκούλα, περιμένοντας να διαπιστώσει εάν ο ιδιοκτήτης διέθετε σύστημα εντοπισμού GPS.

Οταν διαπίστωνε ότι το αυτοκίνητο δεν εντοπιζόταν, τότε έβαζε σε εφαρμογή το δεύτερο μέρος του σχεδίου του. Εντόπιζε ένα παρόμοιο όχημα με το ίδιο χρώμα και πλαστογραφούσε τις πινακίδες ή τις έκλεβε απευθείας.

Στη συνέχεια τις τοποθετούσε στο κλεμμένο όχημα και το «έδιωχνε» στην Αλβανία ή τη Βουλγαρία, αφού πρώτα εισέπραττε την αμοιβή του. Μάλιστα, από αυτή τη «δουλειά» ο 38χρονος «Αρσέν Λουπέν» φέρεται ότι είχε αποκομίσει 400.000 ευρώ!

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...