Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Η Μελισσαροπούλου αθωώθηκε για τα 2,6 κιλά κόκα

❱❱ Το εξπρές του μεσονυκτίου στο Χονγκ Κονγκ για την 21χρονη κράτησε 17 μήνεςΑπό την
Ντέμη Ντάβαρη

Τέλος στους εφιάλτες που βίωνε επί 17 μήνες η 21χρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου έβαλε η ομόφωνη αθώωσή της από το Ανώτερο Δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ με την οποία έπεσε η αυλαία του «Εξπρές του μεσονυκτίου» της στις κινεζικές φυλακές.

Το μοντέλο, που είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2017 κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της ασιατικής μεγαλούπολης με 2,6 κιλά κοκαΐνη, μπορεί και πάλι να χαμογελά, καθώς από χθες αναπνέει ξανά αέρα ελευθερίας.

Στο άκουσμα της ετυμηγορίας των Κινέζων ενόρκων, που δεν πείστηκαν για την εμπλοκή της στη διακίνηση ναρκωτικών, η 21χρονη Ειρήνη ξέσπασε σε λυγμούς. Δάκρυα χαράς πλημμύρισαν και τα μάτια των γονιών της, που είχαν ταξιδέψει από την περασμένη εβδομάδα στο Χονγκ Κονγκ για να βρεθούν στο πλευρό της κατά την κρίσιμη ακροαματική διαδικασία. Μία ώρα αργότερα, μετά την αποφυλάκισή της, η Ειρήνη μπόρεσε για πρώτη φορά μετά την πολύμηνη κράτησή της να αγκαλιάσει τη μητέρα και τον πατέρα της. Κι αυτό γιατί η κινεζική νομοθεσία απαγορεύει στους κρατούμενους να αγγίζουν τους δικούς τους που τους επισκέπτονται στη φυλακή.

Κρίσιμο βίντεο

Η ομόφωνη αθωωτική απόφαση για την 21χρονη βασίστηκε σε μια σειρά στοιχείων, όπως η ηλικία της, το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματά της πάνω στο δέμα με τη ναρκωτική ουσία, καθώς και στο κρίσιμο βίντεο που εισέφερε στο δικαστήριο η υπεράσπισή της. Σε αυτό αποκαλύπτεται ότι είναι υπαρκτό πρόσωπο ο Ρουμάνος φίλος της, που η 21χρονη υποστηρίζει ότι της έβαλε το δέμα στην τσάντα. Οπως προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία, η νεαρή Ειρήνη δεν είχε άλλωστε μαζί της ούτε πολλά κινητά τηλέφωνα ούτε μεγάλα χρηματικά ποσά, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σαφείς αμφιβολίες στους ενόρκους για το κατά πόσο γνώριζε για το «αμαρτωλό» δέμα που μετέφερε στο σακίδιό της.

mod03

Δύο ημέρες νωρίτερα, η ίδια είχε υποστηρίξει στην απολογία της στο δικαστήριο ότι έπεσε θύμα του Ρουμάνου φίλου της, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την απόλυτη εμπιστοσύνη που του είχε. Εκείνος, είπε, ήταν το πρόσωπο που της έδωσε το σακβουαγιάζ που είχε μέσα την κοκαΐνη και η ίδια το πήρε χωρίς να αντιληφθεί ότι είχε διπλό πάτο που έκρυβε τα ναρκωτικά.

«Εγώ δεν θα κουβαλούσα ποτέ ναρκωτικά γιατί ήξερα ότι ήταν πολύ εύκολο να ανιχνευθούν» τόνισε, εξηγώντας ότι ο πατέρας της είναι αστυνομικός και μάλιστα εργαζόταν στο Τελωνείο της Μυτιλήνης, και ότι η ίδια είχε γνώση για τα X-Ray μηχανήματα που σκανάρουν το περιεχόμενο σε βαλίτσες και σακίδια.
«Δεν το πίστευα ούτε εγώ ο ίδιος όταν άκουσα να λένε “not guilty”, δηλαδή “αθώα”…» τόνισε ο συνήγορός της Σάκης Κεχαγιόγλου, που είχε εκφράσει την ανησυχία του για την έκβαση της δίκης. «Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που αισθάνομαι ευτυχής επειδή διαψεύστηκα!» συμπλήρωσε ο γνωστός ποινικολόγος.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...