Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Επιασαν «κεφάλι» της γεωργιανής μαφίας

❱❱ Ο 38χρονος ήταν «σεβαστός αρχηγός» της σκληρής και αδίστακτης Vor V Zakone!Ακόμη ένα κεφάλι της Λερναίας Υδρας της γεωργιανής μαφίας Vor V Zakone, που δρα στη χώρα μας, κατάφεραν να «κόψουν» οι αστυνομικές Αρχές, οι οποίες πέρασαν χειροπέδες σε έναν 38χρονο, υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης. 

Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά σύλληψη «σεβαστού αρχηγού» της Vor V Zakone τον τελευταίο χρόνο στην προσπάθεια εξάρθρωσης της συμμορίας του, τα μέλη της οποίας υποβάλλονταν ακόμη και σε πλαστικές επεμβάσεις στα δάχτυλά τους με σκοπό να αλλοιώσουν τα δακτυλικά αποτυπώματά τους και να είναι έτσι σε θέση να αποπροσανατολίσουν τις Αρχές σε περίπτωση σύλληψής τους.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές Αρχές, η σπείρα είχε αυστηρή δομή με διακριτούς ρόλους και στην κατοχή της βρέθηκαν όπλα, χιλιάδες ευρώ και πολλά αντικείμενα μεγάλης αξίας. Συνελήφθησαν τρεις άνδρες και μία γυναίκα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμα δύο άτομα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, η λεία της σπείρας, που δρούσε σε διαφορές περιοχές της Αττικής (Αθήνα, Πετράλωνα, Νέος Κόσμος, Ταύρος, Καλλιθέα, Πετρούπολη, Πατήσια, Νέα Σμύρνη, Περιστέρι, Βύρωνας, Παγκράτι, Σεπόλια και Χαλάνδρι), υπερβαίνει το ποσό των 200.000 ευρώ.

H δομή της οργάνωσης

«Το κύριο χαρακτηριστικό του εγκληματικού αυτού δικτύου ήταν η δόμησή του στο πλαίσιο των διεθνικών εγκληματικών οργανώσεών του, ανάμεσα στις οποίες εξέχουσα θέση έχουν οι Vor V Zakone ή Thieves in Law», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Γιώργος Κανέλλος, και πρόσθεσε ότι έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 28 διαρρήξεις – κλοπές. «Οσοι φέρουν τον τίτλο Vor V Zakone αποτελούν τους καθοδηγητές των οργανώσεων και εμπνέουν τον σεβασμό του συνόλου των μελών της ομάδας. Κύρια χαρακτηριστικά των οργανώσεων αυτού του τύπου αποτελούν η πίστη και η αφοσίωση στην ομάδα, η οποία διασφαλίζεται από το γεγονός ότι τα μέλη της έχουν κοινή εθνική και οικογενειακή βάση» υπογράμμισε, από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., αστυνομικός υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Ο 38χρονος, που συνελήφθη και αποτελεί υψηλόβαθμο στέλεχος της μαφίας, είχε τον απόλυτο έλεγχο της οργάνωσης, ενώ έπειτα από κάθε διάρρηξη λάμβανε μέρος του χρηματικού ποσού που είχε αφαιρεθεί.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...