Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Οι 7 μεγαλύτερες νίκες αθλητικών στοιχημάτων

Όσοι ασχολείστε συστηματικά με τα αθλητικά στοιχήματα, σίγουρα θα έχετε ενθουσιαστεί με κάποιες σημαντικές νίκες που έχετε πετύχει και σίγουρα θα έχετε ονειρευτεί να…

… επαληθευτεί ένα δελτίο που θα σας προσφέρει υπέρογκα ποσά και θα σας αλλάξει τη ζωή μια για πάντα! Επίσης, σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί ποιες είναι οι μεγαλύτερες νίκες που έχουν πετύχει παίκτες του στοιχήματος ανά τον κόσμο! Στο αφιέρωμα που ακολουθεί σας περιγράφουμε τις 7 μεγαλύτερες νίκες που έχουν καταγραφεί στο χώρο των αθλητικών στοιχημάτων και μαζί τη μικρή ιστορία που συνοδεύει την κάθε μία από αυτές!

7. Το όνειρο του Fred Craggs γίνεται πραγματικότητα

Μπορούμε με βεβαιότητα να πούμε ότι ο Fred Craggs από το Yorkshire πιθανότατα δεν σπατάλησε πολύ χρόνο σκεφτόμενος σε ποια άλογα να ποντάρει κάποια συνηθισμένη μέρα το 2008. Ευτυχώς το ποντάρισμα του αντιστοιχούσε μόνο σε 50 πένες.

Βρισκόταν στο 60ο έτος της ηλικίας του και επέλεξε έναν σπάνιο συνδυασμό αλόγων, στον οποίο συμπεριλαμβάνονταν άλογα με τα ονόματα “A Dream Comes True”, “Isn’t That Lucky” και “Racer Forever”. Εκτός από τα φιλόδοξα ονόματα, κάτι άλλο που είχαν κοινό τα τρία αυτά άλογα ήταν οι ιδιαίτερα υψηλές αποδόσεις που που έδινα οι στοιχηματικές εταιρίες! Η συνολική τους απόδοση ήταν 2.000.000. Ναι, καλά διαβάσατε: 2.000.000!

Σε διαφορετικούς αγώνες που έλαβαν χώρα σε διάφορες πόλεις της Αγγλίας, κάθε άλογο είχε την επίδοση που είχε προβλέψει ο Fred Graggs και το ποντάρισμά των 50 πενών μετατράπηκε σε 1 εκατομμύριο λίρες!

6. Ο άνθρωπος που δεν τα παράτησε

Οι πιθανότητες είναι πολλές φορές ενάντια στους φανατικούς οπαδούς που στοιχηματίζουν υπέρ της ομάδας τους ανεξάρτητα από την αναμέτρηση. Μερικές φορές όμως, ένα τέτοιο ποντάρισμα μπορεί να τους καταστήσει και πλούσιους!

Το 2011 λοιπόν, ένας οπαδός του μπέιζμπολ στοιχημάτισε 250 δολάρια στην ομάδα St Louis Cardinals να κατακτήσουν το World Series σε απόδοση 500. Ο ίδιος άνθρωπος στοιχημάτισε άλλα 125 δολάρια στην ίδια ομάδα να κατακτήσει την ίδια διοργάνωση σε απόδοση 999!

Οι “St. Louis Cardinals” δεν έδειχναν σε ιδιαίτερα καλή αγωνιστική κατάσταση τη στιγμή τοποθέτησης του εν λόγω στοιχήματος, αλλά σύντομα άρχισαν να κερδίζουν το ένα παιχνίδι μετά το άλλο έχοντας εκπληκτικά σταθερό ρυθμό. Παρότι ήταν αουτσάιντερ, τερμάτισαν στη σεζόν ως πρωταθλητές της παγκόσμιας κατάταξης και ο πιστός οπαδός είδε να πιστώνονται στο λογαριασμό του 375.000 δολάρια, κάτι που μπορούμε να πούμε πως λειτούργησε και ως αντάλλαγμα για τη μεγάλη του πίστη στην ομάδα του!

5. Η φιλανθρωπική κληρονομιά που άφησε ο Nick Newlife

Ο Nick Newlife, μπορεί να μην πόνταρε στον Roger Federer να κατακτήσει τον πρώτο του Wimbledon τίτλο το 2003, αλλά δεν ήθελε να χάσει παρόμοιες ευκαιρίες στο μέλλον.

Δεν ήταν ικανοποιημένος από το να ποντάρει σε ένα μεμονωμένο τουρνουά Wimbledon και επέλεξε την απόδοση 66 που ήθελε τον Federer να κερδίζει έξι ακόμα τίτλους μέχρι το 2019. Τοποθέτησε λοιπόν 1.520 δολάρια, με αποτέλεσμα να κερδίσει 101.840 δολάρια όταν ο Federer νίκησε τον Andy Murray το 2012.

Δυστυχώς όμως, ο Newlife δεν είδε ποτέ την πρόβλεψή του να γίνεται πραγματικότητα καθώς πέθανε τρία χρόνια νωρίτερα. Ωστόσο, είχε φροντίσει να κληροδοτήσει το δελτίο του στην φιλανθρωπική εταιρία Oxfam η οποία και συνέλεξε τα κέρδη.

4. Ο Richard Hopkins προβλέπει ένα ανερχόμενο αστέρι

Μερικά στοιχήματα απαιτούν πολλές φορές αρκετό χρόνο μέχρι να αποπληρωθούν. Ο Richard Hopkins από το Peterborough της Αγγλίας κέρδισε 165.000 λίρες ποντάροντας στο ότι ο Lewis Hamilton θα κερδίσει τόσο ένα Grand Prix της Formula 1 όσο και ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Ο λόγος που τον έκανε να επενδύσει σε μια τόσο μεγάλη απόδοση ήταν επειδή έκανε τη συγκεκριμένη πρόβλεψη όταν ο Hamilton ήταν μόλις 13 ετών. Ο Hopkins είδε το προφανές ταλέντο του Χάμιλτον όταν αγωνιζόταν με το γιο του και αποφάσισε να τοποθετήσει 200 λίρες στον Χάμιλτον να κερδίσει ένα Grand Prix μέχρι την ηλικία των 23 σε απόδοση 200, 100 λίρες στον ίδιο πιλότο να κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μέχρι την ηλικία των 25 σε απόδοση 500 και επιπλέον 50 λίρες για να συμβούν συνδυαστικά αυτά τα δύο γεγονότα σε απόδοση 1.500.

Οι παραπάνω προβλέψεις του έγιναν πραγματικότητα το 2008, όταν ο Χάμιλτον κέρδισε τόσο ένα Granx Prix όσο και το πρώτο του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1.

3. Οι επτά εκπληκτικές προβλέψεις του Darren Yates

H 28η Σεπτεμβρίου 1996 ήταν μια ξεχωριστή ημέρα στον ιππόδομο Ascot της Αγγλίας. Ο Franki Dettori ήταν ένας δημοφιλής αναβάτης και αγαπημένος πολλών παικτών, αν και αν ένα άτομο δεν συμφωνούσε με τις αποδόσεις που τον συνόδευαν εκείνη την ημέρα ήταν ο ίδιος! Σε συνέντευξη του πριν τον πρώτο από τους επτά αγώνες, ο Dettori είπε ότι ήταν ίσως πιθανό να κερδίσει μόνο δύο από αυτούς.

Πολλοί παίκτες στοιχημάτισαν στον Dettori, όπως ο Darren Yates που κατέβαλε 67,58 λίρες ποντάροντας (σε ένα συνολικό δελτίο) πως ο Dettori θα κερδίσει και τους επτά αγώνες!

Μέχρι εκείνη τη μέρα ο Yates ήταν ένας μικροεπιχειρηματίας που διατηρούσε μια επιχείρηση ξυλουργικής και οπωσδήποτε χρειαζόταν μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή του. Αφού τοποθέτησε το ποντάρισμα του, επιδόθηκε σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου με τους φίλους του και η ομάδα του γνώρισε την ήττα με 4-0.

Πιστεύοντας πως δεν ήταν η μέρα του, έλεγξε τα αποτελέσματα των αγώνων του Dettori και ανακάλυψε ότι είχε κερδίσει και τους επτά. Οι νικητές εκείνη την ημέρα στον ιππόδρομο Ascot ήταν πολλοί αλλά κανείς δεν κέρδισε περισσότερα από τον Yates του οποίου το συνολικό κέρδος ανήλθε στις 550.823 λίρες!

2. Ο Mick Gibbs εξασφαλίζει μια περιουσία

Ο Mick Gibbs είναι επαγγελματίας σε ότι αφορά τις κατασκευές και τις επισκευές στεγών στο Staffordshire της Αγγλίας. Όπως θα καταλάβετε όμως δεν είναι η μόνη του ικανότητα!

Ο Gibbs έχει επίσης ιδιαίτερα καλή διαίσθηση σε ότι αφορά τα αθλητικά στοιχήματα. Η πρώτη μεγάλη νίκη του καταγράφηκε το 1999 όταν ποντάροντας 2,50 λίρες και προβλέποντας σωστά εννέα ποδοσφαιρικούς αγώνες από όλη την Ευρώπη οδηγήθηκε σε κέρδος 157.000 λιρών!

Η νίκη αυτή ωστόσο μπορεί να θεωρηθεί και μικρή συγκριτικά με την επόμενη που ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη. Το 2001 ο Gibbs στοιχημάτισε 30 πένες προβλέποντας τους νικητές των 15 ποδοσφαιρικών αγώνων σε όλη την Ευρώπη με συνολική απόδοση 1.666.666.

Τα αποτελέσματα από τα πρώτα 14 παιχνίδια ήταν ακριβώς όπως πρόβλεψε ο Gibbs, οπότε όλα θα κρίνονταν από έναν αγώνα του Champions League στον οποίο η Μπάγερν Μονάχου έπρεπε να νικήσει τη Βαλένθια. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση κρίθηκε στη διαδικασία των πέναλτι.

Το τελευταίο πέναλτι του παιχνιδιού εκτέλεσε ο αμυντικός της Βαλένθια Μαουρίσιο Πελεγκρίνο και όταν η μπάλα κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα της Μπάγερν, ο Gibbs ήταν πλουσιότερος κατά 500.000 λίρες. Καθόλου άσχημο αποτέλεσμα για ένα ποντάρισμα ύψους μόλις 30 πενών, τι λέτε;!

1. Ο Billy Walters αποδεικνύει γιατί είναι ο μεγαλύτερος παίκτης στοιχημάτων

Ο Bill Walters ήταν επαγγελματίας παίκτης του πόκερ πριν χρησιμοποιήσει τις ικανότητές του ως επαγγελματίας παίκτης αθλητικών στοιχημάτων. Επί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, ο Walters είχε στοιχηματίσει περισσότερα χρήματα από οποιονδήποτε άλλο στην ιστορία και πραγματοποιώντας μια ιδιαίτερα κερδοφόρα πορεία έχει κάνει δικά του πολλά εκατομμύρια δολάρια.

Ο Walters αποτελεί μια ζωντανή απόδειξη ότι τα αθλητικά στοιχήματα είναι ένα παιχνίδι δεξιοτήτων. Όπως και με το πόκερ, ο Walters εξηγεί ότι οι νικητές σε τέτοιου είδους στοιχήματα πρέπει να αναλύουν τις πληροφορίες και στη συνέχεια να υπολογίσουν τον κίνδυνο απωλειών και τα πιθανά κέρδη.

Σε συνέντευξή του στο CBS News, ο Walters περιέγραψε το μεγαλύτερο και πιο ελκυστικό στοίχημα που τοποθέτησε όλα αυτά τα χρόνια. Οι New Orleans Saints αντιμετώπιζαν το 2010 στα πλαίσια του Super Bowl τους Indianapolis Colts και ήταν το μεγάλο αουτσάιντερ.

Ο Walters ανέλυσε όλες τις πληροφορίες που είχε και προέβλεψε πως οι New Orleans Saints ήταν οι περισσότερο πιθανοί νικητές. Μελέτησε τις αποδόσεις, υπολόγισε τον κίνδυνο ζημίας και το πιθανό κέρδος και αποφάσισε να προβεί σε ένα μεγάλο ποντάρισμα.

Τοποθέτησε το εξωφρενικό ποσό των 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων στο υποτιθέμενο αουτσάιντερ και οι «Άγιοι της Νέας Ορλεάνης» δε τον απογοήτευσαν. Επικράτησαν με σκορ 31-17 και κατέκτησαν το πρώτο Super Bowl της ιστορίας τους. Ποιο ήταν το κέρδος του Walters; Κανένας δεν γνωρίζει, αλλά δεδομένου ότι οι New Orlean Saints ήταν αουτσάιντερ, θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο πως το ποσό που εξασφάλισε ήταν αμύθητο!

Συμπέρασμα

Χρειάζεται μεγάλη δόση τύχης για να κερδίζετε οποιοδήποτε μονό στοίχημα τοποθετείτε, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι απίθανο αν συνδυάσετε την ικανότητα, την εμπειρία και τη σκληρή δουλειά.

Στο άρθρο που μόλις διαβάσατε σας παρουσιάσαμε μερικούς από τους πιο γνωστούς παίκτες του στοιχήματος που κατάφεραν να φτάσουν σε τεράστιες νίκες οι οποίες και ανακοινώθηκαν από τα ΜΜΕ.

Υπάρχουν ωστόσο και παίκτες των αθλητικών στοιχημάτων που κερδίζουν με συνέπεια και μπορεί ποτέ να μη μάθετε κάτι για αυτούς. Πολλοί από αυτούς ωστόσο έχουν στήσει πάνω στα αθλητικά στοιχήματα μια μεγάλη καριέρα, γιατί να μην είστε εσείς ένας από αυτούς;!

{{-PCOUNT-}}40{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παντρεύτηκε η Δήμητρα Αλεξανδράκη

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη αποκάλυψε live πως έχει παντρευτεί. Ηταν...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Θανάσης Κουρλαμπάς: Αυτή είναι η γλυκύτατη σύζυγός του

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς...