Χωρίς ελαφρυντικά!

❱❱ Φυλάκιση 6 ετών στους υπεύθυνους του λούνα παρκ, όπου σκοτώθηκε ο μικρός Βασίλης.

Με ποινή φυλάκισης έξι ετών με αναστολή και εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ ημερησίως στον Ιταλό συντηρητή των παιχνιδιών και τον Ελληνα διαχειριστή του λούνα παρκ του τρόμου στο Ελληνικό, όπου στις 27 Απριλίου του 2014 βρήκε τραγικό θάνατο ο 13χρονος Βασίλης Ζωγράφος και τραυματίστηκε σοβαρά η 11χρονη αδελφή του Ελεάννα, έπεσε η αυλαία της δίκης που διεξαγόταν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Οι δικαστές, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκριναν ενόχους τους δύο κατηγορουμένους χωρίς να τους αναγνωρίσουν ελαφρυντικά, μετατρέποντας ωστόσο το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της σωματικής βλάβης με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία και σωματική βλάβη από αμέλεια.

Με αναστολή

Ενοχος κρίθηκε ακόμη ένας αλλοδαπός κατηγορούμενος (ο οποίος φυγοδικεί) για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης εξ αμελείας, με την έδρα να του επιβάλλει ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή. Αθώοι κρίθηκαν οι δύο Πακιστανοί υπάλληλοι του λούνα παρκ.

Νωρίτερα στην πρότασή του ο εισαγγελέας της έδρας επισήμανε ότι υπήρξε αμέλεια των κατηγορουμένων στο να ληφθούν τα δέοντα προστατευτικά μέτρα από τους κατά νόμο υπευθύνους για τη λειτουργία του λούνα παρκ.

«Τα μέτρα έπρεπε να ληφθούν από τον νόμιμο εκπρόσωπο, τον διαχειριστή και τον υπεύθυνο λειτουργίας της επιχείρησης. Οι δύο υπάλληλοι πακιστανικής καταγωγής ήταν απλοί υπάλληλοι, εργάζονταν λίγες μέρες εκ περιτροπής στην επιχείρηση και δεν είχαν σχέση με τα μέτρα ασφαλείας» ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ