Απ’ όλα έχει ο «μπαξές» όταν μπαίνεις στο site του σεφ Γιάννη Λουκάκου.
Εκεί θα βρείτε συνταγές μαγειρικής και φυσικά ζαχαροπλαστικής που θα σας επιτρέψουν αφενός να βρείτε κάτι απλό και σπιτικό (ας το πούμε συνηθισμένο) και αφετέρου κάτι πιο gourmet και ιδιαίτερο για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Αν είστε και εσείς ένας επίδοξος μάγειρας που θέλει να κάνει το τραπέζι στα αγαπημένα του πρόσωπα, θέλει να οργανώσει ένα όμορφο δείπνο για δύο, πρόκειται να μαγειρέψει για τον εαυτό του που είναι χορτοφάγος, θέλει να βρει δυναμωτικές συνταγές για όλη την οικογένεια… για όποιον λόγο τελοσπάντων μπείτε στην κουζίνα ο σεφ προτείνει τέλειες ιδέες. Μοιραζόμαστε μαζί σας μερικές από αυτές.
Χορτοφαγικές συνταγές
Σούπα από κόκκινα φασόλια με αβοκάντο και καλαμπόκι
Τα φασόλια, το καλαμπόκι και το αβοκάντο συνδυάζονται και φτιάχνουν μία πεντανόστιμη και πολύ δυναμωτική σούπα που θα πάρει άριστα από κάθε έναν που θα την δοκιμάσει. Βάλτε λόγο λεμόνι και απολαύστε την ζεστή μαζί με ένα κομμάτι χωριάτικο ψωμί. Αν θέλετε να κάνετε λίγο πιο μερακλίδικο το πιάτο σας, συνοδέψτε το με λουκάνικο ή παστό αλλαντικό. Η συνταγή στο τραπέζι σας, με ένα κλικ.
Σπαγγέτι με σάλτσα αβοκάντο
Αγαπάτε την γεύση του αβοκάντο και το βάζετε στις σαλάτες σας; Ώρα να το εντάξετε και στην μακαρονάδα σας. Φτιάξτε σήμερα σπαγγέτι με σάλτσα αβοκάντο μία από τις αμιγώς συνταγές για vegan – συνταγή που ετοιμάζεται σε λίγα λεπτά της ώρας!
Συνταγές με κρέας
Το αρνάκι στην γάστρα είναι μία από τις κλασικές συνταγές με κρέας που η ελληνική οικογένεια φτιάχνει στο κυριακάτικο τραπέζι. Ο Γιάννης Λουκάκος σας προτείνει πως θα μαγειρέψετε το αρνί στην γάστρα ώστε να γίνει…λουκούμι!
Τέλος, δοκιμάστε να φτιάξετε με την καθοδήγηση του σεφ μοσχάρι κοκκινιστό (η συνταγή βήμα-βήμα εύκολα και γρήγορα) με δενδρολίβανο και θυμάρι.
Δεκάδες συνταγές από τον Γιάννη Λουκάκο θα βρείτε στην ιστοσελίδα του!