Τι συμβαίνει με την μπίρα;

❱❱ Η υπερθέρμανση του πλανήτη θα οδηγήσει σε αύξηση της τιμής και σε πτώση της κατανάλωσης τα επόμενα 80 χρόνια.

Παγκόσμια έλλειψη μπίρας, με κατακόρυφη αύξηση της τιμής της και θεαματική πτώση της κατανάλωσης, θα προκαλέσει τα επόμενα 80 χρόνια η υπερθέρμανση του πλανήτη. Την προειδοποίηση κάνει διεθνής ομάδα ερευνητών, η οποία εκτιμά ότι οι υψηλές θερμοκρασίες και η ξηρασία θα καταστρέψουν τις καλλιέργειες κριθαριού, συρρικνώνοντας τη συγκομιδή.

Ερευνητές από τις ΗΠΑ, την Κίνα και το Μεξικό, υπό τον συντονισμό επιστημόνων του βρετανικού πανεπιστημίου της ανατολικής Αγγλίας, υπολόγισαν τις επιπτώσεις των ακραίων καιρικών φαινομένων εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής σε 34 χώρες όσον αφορά την παραγωγή κριθαριού, βασικού συστατικού της μπίρας. Εκτίμησαν επίσης την ετήσια κατανάλωση μπίρας, αλλά και την τιμή στην οποία θα πωλείται τα επόμενα 80 χρόνια.

Γενική εκτίμηση είναι ότι παγκοσμίως η συγκομιδή κριθαριού θα σημειώσει σημαντική πτώση, γεγονός που θα συρρικνώσει την ποσότητα της μπίρας η οποία διατίθεται προς πώληση. Κατά συνέπεια η κατανάλωση μπίρας θα υποχωρήσει κατά 16% σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ η τιμή πώλησής της θα αυξηθεί ακόμα και στο διπλάσιο.

Ειδικότερα, οι χώρες που θα καταγράψουν τη μεγαλύτερη πτώση στην κατανάλωση μπίρας είναι οι ΗΠΑ, στις οποίες θα καταναλώνονται έως 3.480.000.000 λίτρα λιγότερα σε σχέση με σήμερα, και το Ηνωμένο Βασίλειο, με 1.330.000.000 λίτρα λιγότερα. Στο Βέλγιο, στη Γερμανία και την Τσεχία η πτώση της κατανάλωσης θα είναι 27%-38%, στην Αργεντινή 35%, ενώ στην Κίνα 9%.

Η μεγαλύτερη αύξηση στην τιμή της μπίρας εκτιμάται ότι θα σημειωθεί στη Βρετανία, στην οποία σήμερα ένα μεγάλο ποτήρι πωλείται προς 5 στερλίνες (5,80 ευρώ), ενώ σε 80 χρόνια η τιμή του υπολογίστηκε σε 10 στερλίνες (11,60 ευρώ).

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ