Εθελοντές πυροσβέστες, στο εδώλιο για εμπρησμούς!

❱❱ Σοκ προκαλεί η παραπομπή στη Δικαιοσύνη μελών οργάνωσης εθελοντών πυροσβεστών, που κατηγορούνται για… εμπρησμούς σε διάφορα σημεία της χώρας, τουλάχιστον από το 2010 ως το 2014! Μάλιστα, φέρεται ότι εκβίαζαν εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να εισπράττουν χρηματικά ποσά υπό τη μορφή συνδρομών και χορηγιών για τη λειτουργία δεκάδων σταθμών πυρόσβεσης.

Βασικός κατηγορούμενος είναι ο 66χρονος πρόεδρος της οργάνωσης Σώμα Εθελοντών και Αναδασωτών και συγκατηγορούμενοί του άλλα τρία μέλη της, ένα εκ των οποίων είναι απόστρατος πυροσβέστης.

Η εισαγγελέας Θεσσαλονίκης Γεσθημανή Χατζηπαρασίδου άσκησε σε βάρος τους δίωξη για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εμπρησμό σε δάση κατ’ εξακολούθηση και εκβίαση κατ’ επάγγελμα και η υπόθεση έχει διαβιβαστεί σε ανακριτή.

Συμβόλαια

Η οργάνωση φέρεται ότι προέβη στη σύναψη συμβολαίων συνεργασίας για δασοπυρόσβεση με δεκάδες δήμους της Ηλείας, της Αχαΐας, της Μαγνησίας, της Ημαθίας και άλλων περιοχών.

Τα μέλη της φαίνεται πως εκβίαζαν εκπροσώπους των δημοτικών Αρχών που δεν δέχθηκαν να πληρώσουν τη συνδρομή, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει τουλάχιστον τρεις δασικές πυρκαγιές στην Πελοπόννησο, που φαίνεται ότι ήταν «προϊόντα εμπρησμού» από τους κατηγορουμένους.

Η οργάνωση είχε την έδρα της στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης και διέθετε κέντρο εκπαίδευσης στα Ριζώματα Ημαθίας, όπου διατηρούσε στόλο οχημάτων που ήταν ανασφάλιστα και μη ταξινομημένα.

Με αυτήν είχε ασχοληθεί η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο του 2014 και είχε ανακοινώσει ότι την περίοδο 2001-2013 είχε αποσπάσει από δήμους και ιδιωτικές επιχειρήσεις ποσά που ξεπερνούσαν τα 2.500.000 ευρώ! Μεταξύ των φερομένων ως θυμάτων της ήταν ο εντεταλμένος σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης για την ελληνογερμανική συνεργασία Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, που είχε παραδώσει στους εθελοντές τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα σε ειδική εκδήλωση στον Λευκό Πύργο τον Οκτώβριο του 2013!

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ