Η μαφία των ζαρζαβατικών

❱❱ Εως και 400 ευρώ τον μήνα πλήρωναν οι πωλητές στη «μαφία των λαϊκών αγορών», που τσέπωσε πάνω από 3.000.000 ευρώΑπο τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Τέλος στο δράμα που ζούσαν εκατοντάδες παραγωγοί και μεροκαματιάρηδες πωλητές στις λαϊκές αγορές της Αθήνας έβαλαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Εκβιαστών, οι οποίοι «ξήλωσαν» το μαφιόζικο κύκλωμα κρατικών λειτουργών που θησαύριζαν επί 13 ολόκληρα χρόνια, υποχρεώνοντάς τους να πληρώνουν «κεφαλικό φόρο» για να διατηρούν τα πόστα τους.

Οι αστυνομικοί μεταμφιέστηκαν σε εργαζομένους στις λαϊκές πουλώντας κάρβουνα (!), προκειμένου να καταγράψουν τις κινήσεις του κυκλώματος και να θέσουν υπό παρακολούθηση τα μεγάλα «κεφάλια» που δρούσαν από το 2006 και είχαν τσεπώσει πάνω από 3.000.000 ευρώ.

Ως αρχηγός της «μαφίας των λαϊκών αγορών» φέρεται ένας ανώτερος υπάλληλος της Περιφέρειας, ο οποίος έως πριν από περίπου δύο μήνες ήταν διευθυντής της αρμόδιας Διεύθυνσης για τις λαϊκές αγορές. Καθώς οι ανώτεροί του είχαν ήδη ενημερωθεί για την έρευνα της Ασφάλειας, τον μετακίνησαν σε άλλη Διεύθυνση προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο παρελθόν, όταν είχαν ακουστεί φήμες για την παράνομη δραστηριότητά του, ο συγκεκριμένος άνθρωπος απειλούσε θεούς και δαίμονες, ακόμα και ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., στους οποίους έλεγε ότι έχει γνωριμίες και θα τους μεταθέσει στην «πινέζα του χάρτη»!

Οι συνεργοί του

Ως άμεσοι συνεργοί του φέρονται υπάλληλοι της ίδιας Διεύθυνσης, συνδικαλιστές και πρόεδροι των λαϊκών αγορών, ακόμα και πωλητές που διατηρούσαν πάγκους.

Το κύκλωμα εισέπραττε καθημερινά δεκάδες χιλιάδες ευρώ, καθώς μόνο για τη χορήγηση, τη μεταβίβαση ή την ανανέωση άδειας εισέπραττε το ποσό των 64.000 ευρώ, για αλλαγή θέσης πάγκου απαιτούσε 20.000 ευρώ, ενώ οι παλιννοστούντες που είχαν πάγκο πλήρωναν 15.000 ευρώ για να διατηρήσουν τη θέση.

Σε συγκεκριμένες λαϊκές το μηνιαίο «χαράτσι» για τη διατήρηση της θέσης έφτανε τα 400 ευρώ. Μάλιστα, το κύκλωμα εισέπραττε χρήματα ακόμα και από αλλοδαπούς και Ρομά που έστηναν παραλαϊκές δίπλα στις νόμιμες αγορές, πάντα με τις ευλογίες του κυκλώματος, το οποίο και χρυσοπλήρωναν!

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ