Χάκερ ζητούν λύτρα από λογιστές σε Τρίκαλα και Μαγνησία

❱❱ Με τον φόβο των χάκερ εργάζονται οι λογιστές που αυτή την περίοδο έχουν τεράστιο φόρτο εργασίας με την υποβολή φορολογικών δηλώσεων…… καθώς ήδη χτύπησαν σε Τρίκαλα και Μαγνησία αφαιρώντας όλα τα αρχεία σε δύο λογιστικά γραφεία. Οι χάκερ προφανώς επέλεξαν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο για να καταφέρουν να εκβιάσουν λογιστές και φοροτεχνικούς που είναι αδύνατον να εργαστούν για τους πελάτες τους χωρίς πρόσβαση στα αρχεία τους. Ετσι, σε Τρίκαλα και Μαγνησία οι συγκεκριμένοι φοροτεχνικοί διαπίστωσαν ότι μετά τις κυβερνοεπιθέσεις όλα τα οικονομικά δεδομένα των πελατών τους είχαν εξαφανιστεί και βρίσκονταν στα χέρια των χάκερ.

Προθεσμίες

Φυσικά, θα ήταν αδύνατον να τα συγκεντρώσουν ξανά από την αρχή και να προλάβουν τις προθεσμίες των δηλώσεων, ενώ θα έπρεπε να απολογηθούν στους πελάτες τους για τη διαρροή και την υφαρπαγή σημαντικών προσωπικών δεδομένων με απρόβλεπτες επιπτώσεις. Δεν είναι λοιπόν τυχαία η συγκυρία των επιθέσεων καθώς, όπως αναφέρει το thessaliatv.gr, οι χάκερ φέρεται ότι έστειλαν μηνύματα προς τους λογιστές ζητώντας χρήματα για να επιστρέψουν τα αρχεία των λογιστικών γραφείων.

Για το θέμα έχουν ενημερωθεί οι αστυνομικές Αρχές, ωστόσο το σημαντικότερο είναι οι ίδιοι οι λογιστές να πάρουν έγκαιρα τα μέτρα τους, θωρακίζοντας τα συστήματά τους και φυσικά τηρώντας ενημερωμένα αρχεία back-up για να μην εργάζονται με τον εφιάλτη μιας ενδεχόμενης επίθεσης.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ