Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Τι τράβηξε το παιδί…

❱❱ Ανοιξαν επιτέλους στόματα στη δίκη για τα βασανιστήρια του Γιακουμάκη από τους «σκληρούς» της ΓαλακτοκομικήςΑπό την
Εύα Παπαδάτου

«Πλάκες μεταξύ φίλων» χαρακτήρισε ο… ξεχασιάρης μάρτυρας τα περιστατικά bullying σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων!

Την Παρασκευή ο νεαρός… ανέκτησε τη μνήμη του και θυμήθηκε τι γινόταν στη σχολή. Την προηγούμενη μέρα της ακροαματικής διαδικασίας στο Μικτό Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων με κατηγορουμένους τους εννέα σκληρούς Κρητικούς είχε πάθει… αμνησία, με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας να διατάξει την προσωρινή κράτησή του με την υπόνοια της ψευδορκίας! Είπε, όμως, πως «οι καρπαζιές στον σβέρκο του Βαγγέλη», «το κυνήγι στους ορόφους», «η μονωτική ταινία που του τύλιξαν στο κεφάλι» ήταν όλα «πειράγματα στο πλαίσιο της φιλικής σχέσης στην παρέα»!

Για το περιεχόμενο των βίντεο που δείχνουν κάποιους από την ομάδα των Κρητικών να «παλεύουν στο κρεβάτι με τον Βαγγέλη», «να παλεύουν ενώ ακουγόταν κάποιος να τραγουδάει μέσα από μία ντουλάπα» (η φωνή ανήκε στον Βαγγέλη) είπε ότι γνώριζε τα περιστατικά. Μάλιστα, επιβεβαίωσε το οπτικό υλικό από το τρίτο βίντεο, το οποίο κατέθεσε στο δικαστήριο η δικηγόρος ενός από τους εννέα κατηγορουμένους, σύμφωνα με το οποίο ο αδικοχαμένος 20χρονος φαίνεται «να συμμετέχει και όχι από θέση άμυνας».

Εκτός από τον συγκεκριμένο νεαρό, εξετάστηκαν ακόμα δύο μάρτυρες (ένα αγόρι κι ένα κορίτσι), συμφοιτητές του Βαγγέλη. Ενας από αυτούς παραδέχτηκε ότι κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής που διοργάνωσε η σχολή «χτύπησε με σφαλιάρες τον Βαγγέλη Γιακουμάκη», αλλά χαρακτήρισε την πράξη του «πειράγματα», καθώς ήταν μόλις 16 ετών.

Περιστατικά βίας

Ωστόσο, ο ίδιος μάρτυρας είπε ότι ήταν παρών σε ακόμα δύο περιστατικά βίας σε βάρος του άτυχου σπουδαστή, όπως όταν του «πέταξαν νερό από τον βραστήρα» και όταν «τον κλοτσούσαν με τα στιβάνια (κρητικές μπότες)».

Τρίτη μάρτυρας ήταν μία σπουδάστρια της Γαλακτοκομικής, η οποία κατέθεσε ότι με την προτροπή μίας από τις εκπαιδευτικούς είχε πάει στην Αστυνομία όπου κατέθεσε ότι η συγκάτοικός της (ανήκε στην παρέα των «σκληρών» Κρητικών) είχε κρύψει στο δωμάτιό τους έναν σκληρό δίσκο.

Μάλιστα, όταν την είδε να κοιτάζει με απορία, η συγκάτοικος τής είπε να ξεχάσει αμέσως αυτό που μόλις είχε δει. Η μάρτυρας είπε πως αυτή η στάση τής προξένησε την περιέργεια κι έτσι πήγε στην εκπαιδευτικό και της είπε τι συνέβη. Το άνευ προηγουμένου θρίλερ με τον 20χρονο Βαγγέλη Γιακουμάκη από το Σελλί Ρεθύμνου είχε ξεκινήσει την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015, όταν χάθηκαν τα ίχνη του. Ο άτυχος σπουδαστής εντοπίστηκε νεκρός 37 μέρες μετά, την Κυριακή 15 Μαρτίου. 

Η υπόθεση συντάραξε το πανελλήνιο, καθώς γρήγορα άρχισαν οι αποκαλύψεις για άγριο bullying και καψώνια που έπαιρναν τη μορφή βασανιστηρίων σε βάρος του, κάνοντας κόλαση τις μέρες του στη σχολή.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...