Μαθήματα σε Ελληνες πυροσβέστες από Αμερικανούς ειδικούς με δωρεές ομογενών

❱❱ Μαθήματα διαχείρισης κρίσεων, όπως αυτή της φονικής πυρκαγιάς που έπληξε τον περασμένο Ιούλιο το Μάτι, θα παρακολουθήσουν 25 αξιωματικοί του σώματος της Πυροσβεστικής από κλιμάκιο Αμερικανών εμπειρογνωμόνων, που έφτασε χθες στη χώρα μας.Συγκεκριμένα οι εμπειρογνώμονες του πολυτεχνικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης Worcester Polytechnic Institute θα παραμείνουν μία εβδομάδα στην Ελλάδα και θα παραδώσουν μαθήματα διάρκειας 40 ωρών στους άνδρες της Πυροσβεστικής, που θα αφορούν τόσο την πρόληψη και την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς όσο και τη διαχείριση κρίσεων.

Η εν λόγω πρωτοβουλία ανήκει στους ομογενείς των ΗΠΑ, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν άμεσα μετά τον πύρινο όλεθρο στο Μάτι, οργανώνοντας τα συγκεκριμένα σεμινάρια, που θα πραγματοποιηθούν στην Ακαδημία της Πυροσβεστικής, στην Κηφισιά.

Διαχείριση κρίσεων

Πρωτεργάτης της προσπάθειας είναι ο απόφοιτος του πανεπιστημιακού ιδρύματος της Μασαχουσέτης, ο ομογενής Νικ Κυριάκος, με τη συνδρομή της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Μάλιστα, τα μαθήματα θα παραδοθούν δωρεάν, χωρίς επιβάρυνση του ελληνικού κράτους, χάρη στις δωρεές που συγκέντρωσε η ελληνοαμερικανική κοινότητα για τον σκοπό αυτό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η μόνη επιβάρυνση για την ελληνική Πολιτεία είναι η φιλοξενία του κλιμακίου των Αμερικανών.

Οι καθηγητές του πολυτεχνικού ινστιτούτου της Μασαχουσέτης έχουν αναπτύξει τεχνολογίες αιχμής για τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων που καλείται να αντιμετωπίσει η πυροσβεστική υπηρεσία κάθε χώρας, όπως πυρκαγιές στο δάσος ή τον αστικό ιστό, επικίνδυνα τοξικά αέρια και τρομοκρατικές απειλές.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ