Θείος «τέρας»

❱❱ Στη φυλακή ο 59χρονος Κρητικός που βίαζε από το 2016 τον 10χρονο ανιψιό τουΑπό την
Εύα Παπαδάτου

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε ο θείος «τέρας» που βίαζε κατ’ εξακολούθηση τον μόλις 10 χρόνων ανιψιό του, από το 2016 ως και πριν από λίγες ημέρες, σε ένα χωριό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στο Ηράκλειο! 

Ο 59χρονος, ο οποίος πέρασε χθες το πρωί την πύλη του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες κατά τη διάρκεια της απολογίας του στον ανακριτή. 

Ωστόσο, ο δικαστικός λειτουργός και ο εισαγγελέας τον έκριναν προφυλακιστέο με τις κατηγορίες του βιασμού και της αποπλάνησης ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη, κατ’ εξακολούθηση. Οι Αρχές, πάντως, συνεχίζουν τις έρευνες γύρω από τη φρικιαστική υπόθεση καθώς θέλουν να διαπιστώσουν αν οι αρρωστημένες πράξεις από την πλευρά του θείου γίνονταν μόνο στο άτυχο αγόρι ή υπήρξαν και άλλα ανήλικα θύματα, ενδεχομένως μέσα από το συγγενικό περιβάλλον.

Ασελγούσε συστηματικά

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα με τη σύλληψη του 59χρονου, ο οποίος είχε μπει τις τελευταίες ημέρες στο μικροσκόπιο των Αρχών. Στα αυτιά των αστυνομικών είχαν φτάσει πληροφορίες για τη δράση του Κρητικού, ότι δηλαδή εδώ και περίπου μία τριετία ασελγεί και βιάζει συστηματικά τον 10χρονο -σήμερα- ανιψιό του. Προσπαθούσαν, όμως, να βρουν αποδεικτικά στοιχεία για να στήσουν κατηγορητήριο και τελικά κατόρθωσαν να τον συλλάβουν την Παρασκευή με τη διαδικασία του Αυτοφώρου, αφού εντόπισαν στο σπίτι του ευρήματα σχετικά με την παράνομη κατοχή ενός όπλου. 

Σημειώνεται ότι χθες, λίγο προτού παρουσιαστεί στον ανακριτή ο 59χρονος, η δικηγόρος Μαρίνα Παναγιωτάκη, από την οποία ζητήθηκε να αναλάβει την υπεράσπισή του, διαχώρισε τη θέση της και έστειλε γραπτή δήλωση: «Πράγματι, μου ζητήθηκε από την οικογένεια του κατηγορουμένου να αναλάβω την υπεράσπισή του. Θα ήθελα να γνωστοποιήσω, προκειμένου να σιωπήσουν οι κακόβουλοι ψίθυροι, ότι αρνήθηκα την εκπροσώπηση του κατηγορουμένου. Θα παραμείνω πιστή στον αξιακό μου κώδικα, αφήνοντας σε άλλον συνάδελφο να υπηρετήσει το τεκμήριο της αθωότητας».

offer

Από τηνΕύα Παπαδάτου [email protected]
Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε ο θείος «τέρας» που βίαζε κατ’ εξακολούθηση τον μόλις 10 χρόνων ανιψιό του, από το 2016 ως και πριν από λίγες ημέρες, σε ένα χωριό του Δήμου Μινώα Πεδιάδας στο Ηράκλειο! Ο 59χρονος, ο οποίος πέρασε χθες το πρωί την πύλη του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο και συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη, αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες κατά τη διάρκεια της απολογίας του στον ανακριτή. Ωστόσο, ο δικαστικός λειτουργός και ο εισαγγελέας τον έκριναν προφυλακιστέο με τις κατηγορίες του βιασμού και της αποπλάνησης ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη, κατ’ εξακολούθηση. Οι Αρχές, πάντως, συνεχίζουν τις έρευνες γύρω από τη φρικιαστική υπόθεση καθώς θέλουν να διαπιστώσουν αν οι αρρωστημένες πράξεις από την πλευρά του θείου γίνονταν μόνο στο άτυχο αγόρι ή υπήρξαν και άλλα ανήλικα θύματα, ενδεχομένως μέσα από το συγγενικό περιβάλλον. 
Ασελγούσε συστηματικάΗ υπόθεση αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα με τη σύλληψη του 59χρονου, ο οποίος είχε μπει τις τελευταίες ημέρες στο μικροσκόπιο των Αρχών. Στα αυτιά των αστυνομικών είχαν φτάσει πληροφορίες για τη δράση του Κρητικού, ότι δηλαδή εδώ και περίπου μία τριετία ασελγεί και βιάζει συστηματικά τον 10χρονο -σήμερα- ανιψιό του. Προσπαθούσαν, όμως, να βρουν αποδεικτικά στοιχεία για να στήσουν κατηγορητήριο και τελικά κατόρθωσαν να τον συλλάβουν την Παρασκευή με τη διαδικασία του Αυτοφώρου, αφού εντόπισαν στο σπίτι του ευρήματα σχετικά με την παράνομη κατοχή ενός όπλου. Σημειώνεται ότι χθες, λίγο προτού παρουσιαστεί στον ανακριτή ο 59χρονος, η δικηγόρος Μαρίνα Παναγιωτάκη, από την οποία ζητήθηκε να αναλάβει την υπεράσπισή του, διαχώρισε τη θέση της και έστειλε γραπτή δήλωση: «Πράγματι, μου ζητήθηκε από την οικογένεια του κατηγορουμένου να αναλάβω την υπεράσπισή του. Θα ήθελα να γνωστοποιήσω, προκειμένου να σιωπήσουν οι κακόβουλοι ψίθυροι, ότι αρνήθηκα την εκπροσώπηση του κατηγορουμένου. Θα παραμείνω πιστή στον αξιακό μου κώδικα, αφήνοντας σε άλλον συνάδελφο να υπηρετήσει το τεκμήριο της αθωότητας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ