Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

8χρονος «άγγελος» έδωσε ζωή στον γιο του Μαχλά

❱❱ Ο γκολτζής με τη σπουδαία ευρωπαϊκή καριέρα μίλησε για τον γολγοθά που τράβηξε η οικογένειά τουΑπό τη
Μαρία Μεϊμάρη

Ευαίσθητες χορδές άγγιξε η εξομολόγηση του πρώην άσου των γηπέδων Νίκου Μαχλά για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ο μεγάλος γιος του Γιώργος και την περιπέτεια που πέρασαν ο ίδιος και η οικογένειά του, ώσπου να βρεθεί συμβατός δότης για να γίνει η αναγκαία μεταμόσχευση καρδιάς!

Σε μια συγκλονιστική κατάθεση ψυχής στο ολλανδικό «VICE» ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΟΦΗ, της Φίτεσε, του Αγιαξ, της Σεβίλης και του Ηρακλή και πρώην πρόεδρος της κρητικής ΠΑΕ μίλησε πρώτη φορά για τον γολγοθά που ξεκίνησε να ανεβαίνει, από τη στιγμή που έμαθε ότι ο γιος του αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά του, και τις δύσκολες ώρες που πέρασε στο νοσοκομείο του Ανόβερου προσευχόμενος να βρεθεί δότης που θα έσωζε τη ζωή του παιδιού του. Με την ίδια συγκίνηση περιέγραψε την ανακούφιση που ένιωσε, όταν χτύπησε το τηλέφωνό του και τού ανακοίνωσαν ότι βρέθηκε το πολυπόθητο μόσχευμα, ενώ αναφέρθηκε με ευγνωμοσύνη στον οκτάχρονο φύλακα-άγγελο της οικογένειάς του!

«Ο μεγάλος γιος είχε πόνους στο στήθος από τα 14. Υστερα από εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι είχε ένα κληρονομικό πρόβλημα στην καρδιά. Στα 18 η κατάσταση χειροτέρεψε σε τέτοιο σημείο, που μπήκε σε νοσοκομείο της Αθήνας και η καρδιά του λειτουργούσε μόλις στο 12%. Θα πέθαινε σε λίγες μέρες αν δεν γινόταν κάτι» είπε ο Νίκος Μαχλάς εξιστορώντας την περιπέτεια. Οπως τόνισε, οι γιατροί στην Αθήνα δεν διέθεταν τα μέσα για να βοηθήσουν τον γιο του. Γι’ αυτό κανόνισαν να μεταφερθεί σε ένα κέντρο στο Ανόβερο της Γερμανίας, όπου χειρουργεί ένας διάσημος ειδικός καρδιολόγος, προκειμένου να τοποθετηθεί στην καρδιά του μια συσκευή που θα τον κρατούσε στη ζωή.

«Τηλεφώνημα λύτρωσης»

«Η μεταμόσχευση ήταν η καλύτερη επιλογή για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής του. Μπήκε σε λίστα αναμονής, προσευχόμουν για έναν δωρητή κάθε μέρα περιμένοντας το τηλεφώνημα της λύτρωσης» είπε συγκινημένος για εκείνες τις δύσκολες ώρες. Ο Ελληνας πρώην διεθνής επέστρεψε με τον γιο του στην Κρήτη, όμως για τρία χρόνια πηγαινοερχόταν στο Ανόβερο για θεραπείες και εξετάσεις. Η λύτρωση για τον ίδιο και την οικογένειά τους ήρθε τελικά στις αρχές Μαρτίου. Τότε χτύπησε το τηλέφωνό του και του ανακοίνωσαν τα χαρμόσυνα νέα:

«…Υπήρχε μία καρδιά για τον Γιώργο. Αργότερα μάθαμε ότι προερχόταν από ένα οκτάχρονο παιδί που είχε σκοτωθεί σε τροχαίο. Τον θεωρούμε άγγελο-σωτήρα μας. Η μεταμόσχευση έγινε στις 16 Μαρτίου και κράτησε πάνω από οκτώ ώρες» ανέφερε ο Νίκος Μαχλάς συμπληρώνοντας ότι μόλις ο γιατρός τού είπε ότι η καρδιά του γιου του ήταν σταθερή έκλαψε όπως ποτέ άλλοτε!

«Ενιωσα σαν να κέρδισα το Μουντιάλ και το Τσάμπιονς Λιγκ και δέκα φορές παραπάνω! Πριν από την επέμβαση ήμουν 100 χρόνων, τώρα είμαι 20. Ολα μυρίζουν καλύτερα και έχουν καλύτερη γεύση από ό,τι πριν. Ακόμα και το φαγητό του νοσοκομείου»!

Ο Μαχλάς junior θα παραμείνει για λίγο ακόμη στο νοσοκομείο, ώστε να υποβληθεί σε κάποιες εξετάσεις και να αναρρώσει από τη σοβαρή επέμβαση. Ομως, μόλις οι γιατροί δώσουν το «πράσινο φως», θα επιστρέψει με την οικογένειά του στην Κρήτη: «Μου λείπει ένα καλοκαιρινό απόγευμα στην Κρήτη με την οικογένειά μου, σε ένα μεγάλο τραπέζι με μουσακά, ψάρι, να γελάμε μαζί, να πίνουμε και να τρώμε. Τον άνεμο και τον ήλιο στο δέρμα μου και να ηρεμώ. Δεν το έχω κάνει αυτό τρία χρόνια τώρα. Ανυπομονώ να περάσω καλά με τους γιους μου, θα ήθελα να τους πάρω στην Ολλανδία μια μέρα» κατέληξε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, ο οποίος πλέον ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...