ΑΠΩΛΕΙΑ…

❱❱ Θλίψη στον επιχειρηματικό κόσμο για τον βιομήχανο Μηνά Εφραίμογλου, που «έφυγε» σε ηλικία 93 ετώνΟ επιχειρηματικός κόσμος αποχαιρετά με θλίψη τον βιομήχανο Μηνά Δ. Εφραίμογλου, πρόεδρο της Εριουργίας Τρία Αλφα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το Σάββατο σε ηλικία 93 ετών. 

Ο διορατικός Μικρασιάτης, που διετέλεσε και πρόεδρος του Συνδέσμου Εριοβιομηχάνων Ελλάδος, είχε αναπτύξει πλούσια κοινωνική δράση, με έμφαση στην εκπαίδευση, καθώς υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του Κολλεγίου Αθηνών και πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων.

Ως επιχειρηματίας διακρίθηκε για τη δημιουργικότητα που τον χαρακτήριζε από την πρώτη στιγμή που μπήκε στη βιομηχανία. Μετά το τέλος των σπουδών του στα οικονομικά ανέλαβε αρχικά οικονομικός διευθυντής της Εριοβιομηχανίας Στύλογλου – Εφραίμογλου & ΣΙΑ Ο.Ε. και από το 1959 γενικός διευθυντής της. Το 1975 ανέλαβε διευθύνων σύμβουλος της Α.Ε. ΕΡΙΟΥΡΓΙΑ ΤΡΙΑ ΑΛΦΑ και, μετά το 1989, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της.

Παράλληλα, από το 1953 έως το 2007 διετέλεσε διαχειριστής και γενικός διευθυντής της Ο.Ε. Αδελφοί Λ. Εφραίμογλου. Το 1961 παντρεύτηκε την Αγάπη Λαναρά και απέκτησαν πέντε παιδιά.

Ακόμη, υπήρξε πρόεδρος του Δ.Σ. της COSMOCAR Α.Ε., αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρίας ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ Α.Ε., αντιπρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρίας ΑΤΛΑΣ Α.Ε., συμπράττων σύμβουλος της τεχνικής εταιρίας ΚΥΒΟΣ Α.Ε. και μέλος του Δ.Σ. των εταιριών Κ.Ι. Σαραντόπουλος Α.Ε., ΠΡΟΦΙΝ Α.Ε., της Τραπέζης της Ελλάδος και της ΑΕΔΑΚ της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου. Εντονο υπήρξε το ενδιαφέρον του και για τον αθλητισμό, ως μέλος του Ελληνικού Ναυτικού Ομίλου, του Ομίλου Αντισφαιρίσεως Κηφισιάς, ενώ έκανε πρωταθλητισμό στο σκάκι.

Η εξόδιος ακολουθία και η κηδεία θα τελεστούν σήμερα στις 13.30 από το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών και η οικογένειά του έχει ζητήσει αντί στεφάνων την ενίσχυση του Ινστιτούτου Εκπαίδευσης του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού ή του Ταμείου Υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ