Σε χαμηλές πτήσεις η αγορά

❱❱ Στα ίδια περίπου περυσινά επίπεδα, με οριακά ανοδικές τάσεις, εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί το κόστος του πασχαλινού τραπεζιού το 2019.

Από την έρευνα του ινστιτούτου της ΕΣΕΕ προκύπτει ότι το κόστος ενός τυπικού πασχαλινού τραπεζιού έξι-οκτώ ατόμων κυμαίνεται στα 93 ευρώ έναντι 92,7 ευρώ το 2018, καταγράφοντας οριακή αύξηση κατά 0,3%.

Η ραγδαία άνοδος της τιμής των οπωροκηπευτικών, λόγω των φετινών άσχημων καιρικών συνθηκών των τελευταίων μηνών, αντισταθμίζεται από τις φθηνότερες, σε σχέση με το περυσινό Πάσχα, τιμές των κρεατικών, με τα φρούτα και τα προϊόντα σούπερ μάρκετ να διαδραματίζουν δευτερεύοντα ρόλο στη μεταβολή του κόστους του πασχαλινού τραπεζιού μεταξύ των δύο ετών.

Ο τζίρος

Στο μεταξύ, αναιμικός παραμένει ο τζίρος της πασχαλινής αγοράς, κάτι που αποτυπώθηκε και την προηγούμενη Κυριακή, που τα καταστήματα ήταν ανοιχτά.

Οπως επισημαίνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, η «βόλτα» Ελλήνων και ξένων επισκεπτών στις εμπορικές αγορές της Αθήνας για άλλη μία φορά δεν μεταφράστηκε σε πωλήσεις, με αποτέλεσμα η φετινή αγοραστική κίνηση να είναι δραματικά χαμηλότερη από την αντίστοιχη περυσινή.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ