Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Και τρίτη υπηρέτρια θύμα του παρανοϊκού λοχαγού

❱❱ Η 30χρονη Maricar Valdez προστέθηκε στoν μακάβριο κατάλογο του αξιωματικού serial killer

Από τον
ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΤΣΑΛΑ

Η μακάβρια λίστα θανάτου του serial killer λοχαγού Νίκου Μεταξά μεγαλώνει, καθώς -εκτός από το 6χρονο κοριτσάκι που δεν έχει βρεθεί ακόμη- και τρίτη γυναίκα θεωρείται και επίσημα ότι έχει πέσει θύμα του! Το νέο θύμα του «καλλιτέχνη» με τα φονικά ένστικτα είναι η 30χρονη Maricar Valdez, επίσης από τις Φιλιππίνες, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν τον Δεκέμβριο του 2017.

Η νέα ανθρωποκτονία που του αποδίδεται από την Αστυνομία «έδεσε» από την ανάλυση των τηλεπικοινωνιών του 35χρονου στρατιωτικού, καθώς και από μαρτυρία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί. Χθες το απόγευμα, οι Αρχές της Κύπρου εξέδωσαν νέο ένταλμα σύλληψης σε βάρος του δολοφόνου με τα δύο πρόσωπα για φόνο εκ προμελέτης και απαγωγή με σκοπό τον φόνο για την τρίτη γυναίκα, μετά τις δύο που έχουν βρεθεί νεκρές και το 6χρονο παιδί της μιας, του οποίου η σορός δεν έχει εντοπιστεί.

Στο μεταξύ, χθες το απόγευμα ολοκληρώθηκε η έρευνα με ρομποτική κάμερα στο 95% του βάθους 130 μέτρων φρεατίου στο Μιτσερό, χωρίς να βρεθεί κάτι. Οπως είπε ο διευθυντής της Πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας, σήμερα θα ερευνηθούν τα υπόλοιπα δέκα μέτρα που απομένουν, ενώ για τη Μεγάλη Παρασκευή προγραμματίζεται επιχείρηση στη λίμνη του Ξυλιάτου, όπου -όπως είπε ο λοχαγός- πέταξε το πτώμα της 6χρονης Sierra. Εκεί θα γίνει έρευνα με βαθυσκάφος, που θα επιτρέψει στους δύτες να παραμείνουν για αρκετή ώρα στο νερό με καλύτερο εξοπλισμό.

Το ανατριχιαστικό στην υπόθεση είναι ότι, σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν σε εκδήλωση προς τιμήν του Δημήτρη Χριστόφια στις 17 Απριλίου, ο κατά συρροήν δολοφόνος εμφανίζεται να κινηματογραφεί το γεγονός ατάραχος, ψύχραιμος και ευδιάθετος, σαν να μην είχε συμβεί το παραμικρό, παρόλο που τα πρωτοσέλιδα έγραφαν επί τρεις ημέρες για τον εντοπισμό του πτώματος της Mary Rose μέσα στο φρεάτιο του μεταλλείου!

Ο… άνετος καμεραμάν με τα θανάσιμα μυστικά είχε πάει συστημένος ως ένας πολύ συνεπής επαγγελματίας για να αναλάβει τη βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης. Και, πράγματι, την ανέλαβε χωρίς ίχνος ταραχής για όσα είχαν «παγώσει» την κοινή γνώμη.

Μάλιστα, είχε έρθει σε συνεννόηση με δημοσιογράφο της εφημερίδας «Πολίτης», που κάλυπτε την εκδήλωση, για να της στείλει φωτογραφίες μέσω του e-mail nikosm539!

Ο πραγματογνώμονας ψυχίατρος που εξέτασε τον λοχαγό της Εθνικής Φρουράς με εντολή των Αρχών κατέληξε στο σοκαριστικό συμπέρασμα ότι είχε πλήρη συναίσθηση των πράξεών του, ότι δεν είναι ψυχικά ασθενής και πως έδρασε ως στυγνός κατά συρροήν δολοφόνος, που αντλούσε ικανοποίηση από τη φρίκη! Αυτό που αναζητούν παράλληλα οι ανακριτές, μέσω του περιβάλλοντός του και της πρώην συζύγου του, είναι η αφετηρία που ενεργοποίησε πριν από χρόνια τα δολοφονικά ένστικτά του εναντίον γυναικών, και μάλιστα από τις Φιλιππίνες.

Η παγερή και απαθής στάση που κρατά ο «Ορέστης», χωρίς να δείχνει ίχνος μεταμέλειας, προσανατολίζει τις Αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή δικαστικού ψυχολόγου της Scotland Yard, ώστε να «διεισδύσει» στο σκοτεινό μυαλό του και να αποκρυπτογραφήσει τον χαρακτήρα του. Ο στρατιωτικός επρόκειτο σήμερα να οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, χωρίς να είναι σίγουρο αν θα ομολογήσει, καθώς παραμένει σιωπηλός και μη συνεργάσιμος. Από το γραφείο του σε στρατόπεδο της Λευκωσίας και το σπίτι του, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν σκληρούς δίσκους και συσκευές αποθήκευσης αρχείων για να τα ερευνήσουν.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...