Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας...

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

Μέχρι και εικονικούς γάμους ομόφυλων ζευγαριών κανόνιζαν τα μέλη της σπείρας με...

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι ανάμεσα στα μέλη των δύο...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την...

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

«Ανέστησαν» πεθαμένο και έκαναν χρυσές δουλειές με «μαϊμού» προϊόντα

❱❱ Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία ενός άντρα που είναι… μακαρίτης από το 2015, έκαναν χρυσές δουλειές δύο επιτήδειοι, οι οποίοι…… είχαν στήσει στην Ημαθία ολόκληρο δίκτυο διακίνησης και πώλησης προϊόντων «μαϊμού» μέσω ίντερνετ! Οπως προέκυψε από την έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, οι δύο απατεώνες είχαν δημιουργήσει σελίδες στο facebook, μέσω των οποίων διαφήμιζαν και διέθεταν προς πώληση ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ που ήταν απομιμήσεις επώνυμων εταιριών.

Η δουλειά πήγαινε «ρολόι», με τα προϊόντα να στέλνονται στην ώρα τους στους πελάτες με εταιρίες courier (αντικαταβολή), αλλά το παράδοξο είναι ότι για τις αποστολές των δεμάτων χρησιμοποιούσαν ως στοιχεία αποστολέα εκείνα ενός Ελληνα που είχε φύγει από τη ζωή πριν από τέσσερα χρόνια! Η παράνομη δράση τους υπολογίζεται ότι κρατούσε τουλάχιστον από το 2017, ώσπου, έπειτα από έρευνα, οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψή τους, καθώς είχε διαπιστωθεί ότι είχαν δημιουργήσει ένα ολόκληρο δίκτυο διακίνησης και πώλησης απομιμητικών προϊόντων μέσω διαδικτύου.

Κατάσχεση

Στην κατοχή τους εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 314 ζευγάρια παπουτσιών, 50 τσάντες, 21 σετ εσωρούχων, 19 μπλούζες, 13 παντελόνια, τρία ζευγάρια γυαλιά ηλίου, πέντε κινητά τηλέφωνα, ένα laptop και 83 χάρτινα κουτιά παπουτσιών. Κατασχέθηκαν, επίσης, 11 αποκόμματα ταχυδρομικών επιταγών αντικαταβολής, δύο τιμολόγια παροχής υπηρεσιών της εταιρίας ταχυμεταφορών, δεκάδες συνοδευτικά δελτία ταχυμεταφοράς, απόδειξη είσπραξης, έγγραφα και πολλά χειρόγραφα και μηχανογραφημένες σημειώσεις, καθώς και πλήθος πλαστικών συσκευασιών της εταιρίας ταχυμεταφορών. 

Για όλα τα είδη που κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς, οι συλληφθέντες δεν διέθεταν τα νόμιμα παραστατικά κι έτσι το συνολικό ύψος των διαφυγόντων εσόδων του Δημοσίου φέρεται ότι ξεπερνά τα 47.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας και σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της απάτης, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, αλλά και της παράβασης του νόμου περί ρύθμισης της αγοράς προϊόντων, περί σημάτων και περί αθέμιτου ανταγωνισμού.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...