Σοκ στο Γηροκομείο Αθηνών! Ιερόσυλοι άρπαξαν λείψανα της αγίας Αναστασίας και άλλων 19 αγίων και μαρτύρων

❱❱ Ασύλληπτη ιεροσυλία στο εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα, που βρίσκεται στον περίβολο του Γηροκομείου Αθηνών, από άγνωστους διαρρήκτες…

… οι οποίοι βανδάλισαν το ιερό και την αγία τράπεζα και άρπαξαν μεγάλης αξίας θρησκευτικά αντικείμενα και ιερά λείψανα αγίων, όπως της αγίας Αναστασίας.

Οι ιερόσυλοι παραβίασαν την πλαϊνή πόρτα του ιερού και άρπαξαν το θαυματουργό λείψανο της δεξιάς χείρας της αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας, που χρονολογείται από το 230 και φυλασσόταν στο εκκλησάκι τα τελευταία χρόνια. Και δεν ήταν μόνο αυτό το λάφυρό τους, αφού άρπαξαν συνολικά λείψανα 19 αγίων και μαρτύρων, τα ευαγγέλια, το ιερό δισκοπότηρο, ακόμα και ιερατικά άμφια.

Η απρέπειά τους, όμως, δεν σταμάτησε στις κλοπές, αφού βεβήλωσαν το ιερό και αναποδογύρισαν ό,τι υπήρχε εκεί, ακόμη και την αγία τράπεζα. Σύμφωνα με όσα είπε ο εφημέριος του ναού, πατέρας Θεόδωρος, στον Alpha, τα συγκεκριμένα άτομα πρέπει να έδρασαν στοχευμένα, καθώς πιθανότατα γνώριζαν ότι ο ναός φιλοξενούσε πολύτιμα θρησκευτικά κειμήλια και δεν διέθετε συναγερμό. Εντύπωση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι οι βέβηλοι δεν πήραν τα ιερά αντικείμενα που ήταν τοποθετημένα πάνω στην αγία τράπεζα, παρότι ήταν από ασήμι.

Τη σοκαριστική εικόνα με το εκκλησάκι να έχει γίνει άνω κάτω αντίκρισε πρώτος ο επιστάτης του, που ενημέρωσε για τη λεηλασία τούς υπευθύνους του γηροκομείου, στο οποίο, όπως είχε αποκαλύψει η «Espresso», στο παρελθόν επικρατούσαν τριτοκοσμικές συνθήκες.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ