Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Σασμός»: Η Σάντρα δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τον Αστέρη

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Σάντρα δείχνει...

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Γάζωσαν τον «Κάβουρα», δεξί χέρι νονού της νύχτας

❱❱ Καρτέρι θανάτου, έξω από το σπίτι όπου διέμενε, στον 52χρονο Π.Σ., «δεξί χέρι» γνωστού νονού της νύχτας στον Πειραιά

Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Παλιά αιματοβαμμένα «γραμμάτια» ξεχρεώθηκαν το βράδυ της Τρίτης στα Καμίνια του Πειραιά, όταν ο 52χρονος Π.Σ., που ήταν γνωστός στον κόσμο των συμμοριών της νύχτας ως «Παναγής» ή «Κάβουρας», έπεσε νεκρός στο κεφαλόσκαλο πολυκατοικίας στην οδό Κατσαντώνη, χτυπημένος από τις σφαίρες καλάσνικοφ. Οι δράστες επέβαιναν σε αυτοκίνητο, το οποίο πυρπόλησαν 500 μέτρα μακριά από τον τόπο της εν ψυχρώ εκτέλεσης, και στη συνέχεια διέφυγαν με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.

Τους τελευταίους μήνες ο «Παναγής» είχε φύγει από την Αθήνα, καθώς φοβόταν για τη ζωή του και είχε βρει καταφύγιο στην Κεφαλλονιά, που είναι η ιδιαίτερη πατρίδα του.

Πιστεύοντας ότι το όνομά του είχε ξεχαστεί, επέστρεψε πριν από δύο ημέρες στον Πειραιά, όπου φιλοξενούνταν υπό άκρα μυστικότητα σε συγγενικό του σπίτι, στην οδό Κατσαντώνη. Ομως κάποιοι το έμαθαν και έστησαν καρτέρι κοντά στην πολυκατοικία, περιμένοντας να εμφανιστεί. Μόλις κλείδωσε τη μηχανή του και κατευθύνθηκε ανυποψίαστος προς την πόρτα της πολυκατοικίας, πέρασε δίπλα του ένα αυτοκίνητο και ο συνεπιβάτης τον «γάζωσε» με μια ριπή από Καλάσνικοφ! Οι εκτελεστές έφυγαν με ταχύτητα και περίπου 500 μέτρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας έκαψαν το αυτοκίνητο, το οποίο είχαν κλέψει πριν από δύο μήνες από το Χαλάνδρι και του είχαν βάλει πλαστές πινακίδες.

Το 2010 ο «Παναγής», όπως τον αποκαλούσαν, πήγαινε το ανήλικο παιδί του στο σχολείο του στο Αιγάλεω, όταν δέχτηκε απανωτούς πυροβολισμούς, ενώ το όχημά του ήταν σταματημένο στο φανάρι. Παρά τον σοβαρό τραυματισμό του, ο «Κάβουρας» κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή και να επανέλθει στην ενεργό δράση, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ως «δεξί χέρι» μάλιστα γνωστού νονού της νύχτας στον Πειραιά.

Εκείνη την εποχή είχε ακουστεί ότι ήθελαν να τον βγάλουν από τη μέση άλλοι νονοί, με συμφέροντα στη νύχτα του Πειραιά. Μάλιστα, στα στέκια του υποκόσμου η απόπειρα δολοφονίας του είχε χαρακτηριστεί «αισχρή», καθώς έγινε μπροστά στα μάτια του παιδιού του, παραβιάζοντας έτσι τους άγραφους κανόνες του υποκόσμου. Από τότε ο «Κάβουρας» κυκλοφορούσε πάντα οπλισμένος -άλλωστε ήταν δεινός χειριστής του πιστολιού-, ενώ μέσα από τα ρούχα του φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ομως, το βράδυ της Τρίτης ούτε όπλο είχε μαζί του ούτε αλεξίσφαιρο γιλέκο φορούσε…

Το 2017 δολοφονήθηκε στα Γλυκά Νερά, έξω από το σχολείο του παιδιού του, ο Βασίλης Γρίβας, ένας από τους ανθρώπους που είχαν θεωρηθεί εντολείς στην απόπειρα δολοφονίας του «Κάβουρα».

Με «βαρύ» όνομα

Δευτερόλεπτα πριν από τη δολοφονία είχε βγει από το αυτοκίνητο το παιδί του θύματος, πράγμα που έκανε τους αστυνομικούς να εξετάσουν το ενδεχόμενο ο εκτελεστής να ήταν ο «Παναγής», λόγω της σημειολογίας.Τα τελευταία χρόνια ο «Κάβουρας» είχε συνδεθεί με ένα «βαρύ» όνομα της νύχτας, που άγνωστοι είχαν προσπαθήσει να εκτελέσουν το 2018 στην Ακτή Κονδύλη στον Πειραιά, την ώρα που έμπαινε στο αυτοκίνητό του. Ομως το Καλάσνικοφ των δραστών έπαθε εμπλοκή και έτσι κατάφερε τελικά να γλιτώσει τη ζωή του, αν και τραυματίστηκε σοβαρά. Είχε προηγηθεί η δολοφονία της φίλης του, η οποία ήταν γνωστή με το προσωνύμιο «Bella Μafia». Η γυναίκα είχε πέσει νεκρή στο πάρκινγκ του σπιτιού της στην Κηφισιά, τον Σεπτέμβριο του 2018. Εναν μήνα αργότερα, τον Οκτώβριο, έγινε η απόπειρα δολοφονίας του συντρόφου της στην Ακτή Κονδύλη, μάλλον από τα ίδια πρόσωπα που την εκτέλεσαν.

Το όνομα του Π.Σ. ή «Κάβουρα» είχε ακουστεί στα γραφεία της Ασφάλειας για δύο δολοφονίες νονών της νύχτας, που είχαν γίνει το 2018, στο πλαίσιο του ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ συμμοριών, που ακολούθησε τη δολοφονία του αδιαφιλονίκητου «άρχοντα της νύχτας» Βασίλη Στεφανάκου.

—-

Ο κύκλος αίματος, που άρχισε από τη δολοφονία του Γρίβα τον Μάιο του 2017 στο δημοτικό σχολείο του γιου του

Δεν έχει τελειωμό το γαϊτανάκι του αίματος στον πόλεμο μεταξύ των κυκλωμάτων της νύχτας, που επεκτάθηκε σε όλη την Αθήνα.

Η αρχή έγινε τον Μάιο του 2017, όταν έπεσε νεκρός ο Βασίλης Γρίβας έξω από το Δημοτικό Σχολείο Γλυκών Νερών. Δευτερόλεπτα προτού πλησιάσει το αυτοκίνητο ένας κοντός σωματώδης άνδρας με τραγιάσκα και αδειάσει πάνω του ένα 9αρι πιστόλι, είχε βγει από το όχημα ο 11χρονος γιος του γνωστού νονού της νύχτας.

Ηταν από τις σπάνιες φορές που καταπατήθηκε ο άγραφος νόμος της νύχτας, που λέει να μην πειράζονται οικογένειες και να μη γίνονται «δουλειές» μπροστά σε παιδιά. Τα σενάρια, τότε, ήθελαν τον Γρίβα να έχει καταπατήσει αυτό τον νόμο, με αποτέλεσμα να γίνει στόχος. Παράλληλα η δολοφονία του είχε να κάνει με τα παιχνίδια κυριαρχίας στη νύχτα και με τις αντιπαλότητες που δημιουργούσαν.

Στο παρελθόν ο Γρίβας μαζί με τους Καραγιάννη και Λίτσα -όλοι νεκροί πλέον- είχαν στην κυριαρχία τους μια από τις μεγαλύτερες συμμορίες, που εκβίαζε πάνω από 60 καταστήματα.

Ωστόσο, ο Καραγιάννης ήταν στη φυλακή, όπου είχε δημιουργήσει άλλη ομάδα με Αλβανούς μπράβους, και φαίνεται ότι «τα είχε σπάσει» με τον Γρίβα και τον Λίτσα, που μάλλον είχε αποσυρθεί. Η περίοδος ηρεμίας τελείωσε όταν αποφυλακίστηκαν οι Καραγιάννης και Στεφανάκος, που είχαν έντονη αντιπαλότητα και είχαν εξαπολύσει εκατέρωθεν απειλές για «συμβόλαια θανάτου».

stefanakos
Πάνω: Νεκρός στο αυτοκίνητο ο Βασίλης Στεφανάκος. Κάτω: Το άψυχο σώμα του Καραγιάννη. Ένθετη αριστερά: Ο Βασίλης Γρίβας. Ένθετη δεξιά: Ο Λίτσας

Τον Ιανουάριο του 2018 εκτελείται στο Χαϊδάρι ο Βασίλης Στεφανάκος. Ο απόλυτος αρχηγός είχε αποφασίσει να αποτραβηχτεί από τη νύχτα και να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις του. Μάλιστα, είχε προσπαθήσει να «ρίξει γέφυρες» με τους εχθρούς του, αλλά δολοφονήθηκε κάτω από τα γραφεία του με 27 σφαίρες από καλάσνικοφ.

Ο «σαμπρέλας»

Στην Ασφάλεια εξέταζαν δύο ενδεχόμενα: το πλέον ακριβό «συμβόλαιο» θανάτου να αποτελούσε σύμπραξη εχθρών του, που χρησιμοποίησαν άνθρωπο του Στεφανάκου για να τον βγάλουν από τη μέση, ή να το εκτέλεσε ο ορκισμένος εχθρός του Καραγιάννης ή «σαμπρέλας» ή «καράφλας».

Ακολούθησε τον Απρίλιο του 2018 η δολοφονία του Λίτσα, που εκείνη την εποχή λεγόταν πως τα είχε βρει με τον Στεφανάκο. Ο Λίτσας πυροβολήθηκε με καλάσνικοφ μέσα από αυτοκίνητο την ώρα που έμπαινε στο σπίτι του στους Αγίους Αναργύρους.

Τον Ιούνιο του 2018 έπεσε νεκρός, γαζωμένος από καλάσνικοφ και πιστόλι, ο Καραγιάννης σε σπίτι στο Φάληρο, όπου διέμενε μυστικά και συναντούσε τη σύντροφό του. Πληροφορίες που διερευνούσε η Ασφάλεια ήθελαν την παρακολούθηση της γυναίκας για να βρεθεί το μυστικό κρησφύγετο να την είχαν αναλάβει αστυνομικοί εν ενεργεία ή απόστρατοι.

Ακολούθησαν τον Σεπτέμβριο του 2018 η δολοφονία της «Bella mafia» στην Κηφισιά και τον Οκτώβριο του ιδίου έτους η απόπειρα εκτέλεσης του συντρόφου της στην Ακτή Κονδύλη, στον Πειραιά.

offer

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...