Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Επιλέγοντας την κατάλληλη δερμάτινη τσάντα για την χρήση που θέλουμε

Η αγορά μιας δερμάτινης τσάντας μιας βαλίτσας ή ενός δερμάτινου χαρτοφύλακα, μπορεί να φαίνεται απλή υπόθεση στους  περισσότερους από εμάς.

Ωστόσο λόγω του ότι η αξία μια τέτοιας αγοράς, ξεκινά το λιγότερο από €100 και  μπορεί εύκολα να ξεπεράσει ακόμα και τα €1000, καλό είναι να έχουμε υπόψη μας κάποιες παραμέτρους που θα μας βοηθήσουν να επιλέξουμε την τσάντα που ταιριάζει στις ανάγκες μας καλύτερα.

Καταρχήν θα πρέπει να έχετε επιβεβαιώσει την ποιότητα και την προέλευση της δερμάτινης τσάντας μας. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πλέον αναρίθμητες επιλογές, αλλά δεν είναι φυσικά της ίδιας ποιότητας. Για αυτό μπορείτε να δείτε ακόμα και φαινομενικά ίδιες τσάντες (ή βαλίτσες) να έχουν διαφορά ακόμα και αρκετών εκατοντάδων ευρώ. Αυτό οφείλετε κατά πρώτον στο “όνομα” του κατασκευαστή [brand name] και κατά δεύτερον στη ποιότητα του δέρματος της τσάντας.

Πλέον οι δερμάτινες τσάντες “μαϊμού” έχουν κατακλύσει την αγορά και είναι πολλές φορές πολύ δύσκολο ακόμα και για τους ίδιους τους κατασκευαστές να ξεχωρίσουν αν μια τσάντα είναι δική τους, ή αντιγραφή. Αν δεν μπορείτε να διασταυρώσετε αν μια τσάντα είναι δερμάτινη, και ιδίως αν είστε σε κατάστημα που δεν γνωρίζετε, το πιθανότερο είναι η τσάντα να έχει κατασκευαστεί στα βάθη της Ασίας ή της Αφρικής, από δέρμα χείριστης ποιότητας, ή ακόμα χειρότερα να μην είναι καν δέρμα, αλλά απομίμηση δέρματος.

Μια ποιοτική δερμάτινη τσάντα, καταρχήν έχει ετικέτα (συνήθως περισσότερες από μια) που καταδεικνύουν τόσο την ποιότητα της τσάντας όσο και την χώρα προέλευσης της. Μία ποιοτική δερμάτινη τσάντα είναι κατασκευασμένη στην Ευρώπη. Όσο και να μην είστε σχετικές-οί με την αναγνώριση του ποιοτικού δέρματος, πρέπει να γνωρίζετε ότι το ποιοτικό δέρμα, έχει τέλεια αίσθηση στο χέρι, και μυρίζει αυτό που λέμε “δέρμα”. Πολλές φορές δεν χρειάζεται καν να την αγγίξετε αφού η εικόνα που δίνει μια ποιοτική δερμάτινη τσάντα, είναι απαράμιλλης πολυτέλειας.

  untitled

Πρακτικές συμβουλές για σωστή επιλογή της τσάντας μας.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι έχετε βρει την ανδρική ή γυναικεία δερμάτινη τσάντα (ή βαλίτσα) “της καρδιάς σας”, ότι έχετε επιβεβαιώσει την ποιότητα και αυθεντικότητα του δέρματος και του προϊόντος και είστε έτοιμες (οι) να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη και πληρώσετε το όποιο αντίτιμο για να έρθει στην αγκαλιά σας.

Το συχνότερο και μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε βλέποντας κάποια τσάντα που μας ευχαριστεί πολύ αισθητικά, είναι να παραβλέπουμε όλους τους κανόνες πρακτικότητας προκειμένου η τσάντα μας να κάνει “απόσβεση”. Με άλλα λόγια, να την χαρούμε και μετά από την αγορά της! Διότι συχνά καταλήγουμε να πάρουμε μια πολύ ακριβή τσάντα, η οποία όμως μετά το ξέσπασμα του πρώτου ενθουσιασμού μπαίνει στο ντουλάπι με τα αζήτητα για να -κάνει πολύ πιθανόν- παρέα στις άλλες . Πως μπορούμε να αποφύγουμε κάτι τέτοιο?

Καταρχήν ορίζουμε / αποφασίζουμε την χρήση της τσάντας. Αν είναι γυναικεία τσάντα και την θέλουμε για καθημερινή χρήση, τότε πρέπει να φροντίσουμε να χωράει τα απαραίτητα της καθημερινότητας μας.

Θέλουμε για παράδειγμα να έχει θήκη για κινητό τηλέφωνο ώστε να το βρίσκουμε εύκολα! Είναι βασικό κάτι τέτοιο ή δεν μας πειράζει κάτι τέτοιο, διότι η δουλειά μας είναι γραφείου οπότε το κινητό μας είναι εκτός της τσάντας?

Έχουμε συχνές δοσοληψίες με την τσάντα μας, πχ εισιτήρια, συχνά τηλέφωνα, κτλ διότι είμαστε συχνά εν κινήσει? Αν ναι, τότε η τσάντα που επιλέξαμε, ανοίγει γρήγορα και εύκολα?

untitled

Μας ενδιαφέρει αν η τσάντα μας είναι ανοιχτού τύπου ή θέλουμε να ασφαλίζει (και πόσο καλά) λόγω του ότι κινούμαστε με μέσα μαζικής μεταφοράς? Είναι η ασφάλεια πάνω από όλα? Μήπως είναι απαραίτητο να έχει κλειδί ή έστω διπλά φερμουάρ?

Κουβαλάμε Laptop στην τσάντα μας? Αν ναι αλλά ταυτόχρονα μεταφέρουμε επιπλέον έγγραφα ή φακέλους τότε σίγουρα χρειαζόμαστε μια τσάντα με 2 εσωτερικά διαμερίσματα.

Διανύουμε συχνά / μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια? Αν  τότε θα πρέπει να συνυπολογίσουμε το βάρος της τσάντας μαζί με όλα τα απαραίτητα για εμάς.  Ίσως θα πρέπει να κατευθυνθούμε σε μια τσάντα με ροδάκια, έστω και αν έρχεται δεύτερη στην προτίμηση μας αισθητικά.

Ταξιδεύουμε συχνά και για πόσο διάστημα? Αν τα ταξίδια μας είναι σύντομα τότε ίσως να πρέπει να επιλέξουμε κάποιο δερμάτινο σάκο ή βαλίτσα μικρών διαστάσεων, ώστε να επωφεληθούμε από το μειωμένο βάρος της αποσκευής.

Αν όμως κάνουμε τα ταξίδια μικρής διάρκειας αλλά τα αντικείμενα που μας συνοδεύουν είναι βαριά, τότε θα πρέπει να κατευθυνθούμε σε ένα δερμάτινο σάκο ή βαλίτσα με ροδάκια.

Επίσης αν τα ταξίδια μας είναι πολλά, ακανόνιστης διάρκειας και απαιτούν πολλές μετακινήσεις, μια μεγάλη δερμάτινη βαλίτσα με ρόδες είναι η καλύτερη επιλογή.

2 0

Εμείς σας προτείνουμε να κάνετε την επιλογή της τσάντας σας με τον ακόλουθο τρόπο.

Αν πρόκειται για δερμάτινη τσάντα ή χαρτοφύλακα που θα χρησιμοποιείτε καθημερινά, τότε μην ντρέπεστε! Πάρτε μαζί σας τα απαραίτητα (για παράδειγμα την τσάντα που χρησιμοποιείτε καθημερινά με όλα τα απαραίτητα να είναι μέσα), και κοιτάξτε αν χωράνε στην καινούργια σας τσάντα η χαρτοφύλακα και επίσης αν είναι στις θέσεις που τα θέλετε. Μόνο έτσι θα διαπιστώσετε με ακρίβεια αν ο αριθμός από τις τσέπες τις τσάντας σας είναι αρκετός για τα πράγματα σας, αν χωράει το laptop σας με όλα τα παρελκόμενα που πρέπει να μεταφέρετε. Για παράδειγμα πολλές φορές υπολογίζουμε χώρο για το Laptop αλλά όχι τον χώρο του φορτιστή ή του ποντικιού, κτλ. Επίσης Μπορεί να υπολογίζουμε ότι χωράει το Laptop μας αλλά να μην δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στα έγγραφα που πρέπει να έχουμε μαζί μας καθημερινά.

untitledd

Προσέξτε, να μην ξεχειλώνει η τσάντα. Ένα προϊόν που κατ’ εξακολούθηση  ταλαιπωρείται, θα χαλάσει πιο γρήγορα.  Ποτέ μην αγοράσετε μια τσάντα που όσο και να σας αρέσει αισθητικά, απαιτεί από εσάς να στριμώχνετε τα πράγματα για να χωρέσουν. Η τσάντα γρήγορα θα ξεχειλώσει και θα χαλάσει όσο καλή και να είναι ποιοτικά.

Βάλτε προσεκτικά τα πράγματα σας μέσα και φορέστε την για 5 λεπτά. Έχει μεταβλητό μήκος το λουρί της τσάντας? Είναι βαριά η τσάντα και σας κόβει? Όλα αυτά δεν μπορείτε να τα διαπιστώσετε παρά μόνο αν κάνετε την δοκιμή που σας λέμε. Και η δοκιμή αυτή γίνεται όλο και περισσότερο απαραίτητη όσο το κασέ της αγοράς σας ανεβαίνει.

Αν πρόκειται για δερμάτινο σάκο ταξιδίου η βαλίτσα, φυσικά δεν πρόκειται να πάρετε τα ρούχα σας μαζί ώστε να δοκιμάσετε την χωρητικότητα! Αυτό όμως είναι πολύ πιο εύκολο να υπολογιστεί αφού έχετε παρόμοιες βαλίτσες και οι απαιτήσεις για χωρίσματα και εσωτερική διαμόρφωση σε μια βαλίτσα είναι πολύ περιορισμένες. Αυτό που πρέπει να προσέξετε και το πιο σύνηθες λάθος είναι να καταλήξετε να πάρετε μια βαλίτσα λάθος διαστάσεων με την προοπτική να σας βολεύει και σε εκείνα τα 2-3 ταξίδια που κάνετε και είναι για παράδειγμα πολυήμερα. Μην καταλήξετε να πάρετε μια τσάντα που  το 90% του χρόνου σας δεν σας βολεύει προκειμένου να καλύψετε εκείνο το 10% που ενδεχομένως σκέφτεστε σαν πιθανότητα. Γιατί σύντομα θα καταλήξετε να έχετε μια άβολη τσάντα την οποία θα σταματήσετε να χρησιμοποιείτε αφού θα έχετε σαφώς καλύτερες και βολικότερες επιλογές.

Τέλος ρωτήστε για την πολιτική επιστροφών, και όταν ψωνίζετε από φυσικό κατάστημα αλλά ακόμα σημαντικότερο όταν ψωνίσετε την τσάντα σας μέσα από το Internet. Μπορείτε να την επιστρέψετε? Πόσο καιρό μετά την αγορά της, και τι επιλογές έχετε? Αυτό είναι πολύ σημαντικό σε περίπτωση που αποφασίσετε τελικά ότι η τσάντα δεν είναι για εσάς.

 ddd

Ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε προκειμένου να επιλέξετε την τέλεια δερμάτινη τσάντα, χαρτοφύλακα ή βαλίτσα για τις δικές σας ανάγκες.

{{-PCOUNT-}}30{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...