Ανδρες έβαλαν γόβες και βγήκαν… σεργιάνι!

Με τακούνια κάθε… ύψους διαδήλωσαν στο Τορόντο κατά της βίας στις γυναίκες.

Φόρεσαν τακούνια και άρχισαν να τριγυρνούν στους δρόμους του Τορόντο προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη βία που ασκείται στις γυναίκες. Αρκετοί κατάλαβαν ότι και το τακούνι μπορεί να είναι μια μορφή βίας! Ο λόγος για τους εκατοντάδες άνδρες που συμμετείχαν στο ετήσιο φιλανθρωπικό event «Walk A Mile In Her Shoes» («Περπάτα ένα μίλι με τα παπούτσια της»), που διοργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά στην πόλη του Καναδά. Ενδεικτικό του βαθμού δυσκολίας αυτού που επιχείρησαν, είναι ότι οι διοργανωτές τούς είχαν προειδοποιήσει να έχουν μαζί τους πολλά τσιρότα ώστε να γλιτώσουν τις βαθιές πληγές από τις γόβες, οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις ήταν στιλέτο! Κάποιοι πιο φυγόπονοι ωστόσο κατέφυγαν στις πλατφόρμες, ευελπιστώντας σε μεγαλύτερο βαθμό στήριξης.

Κάποιοι άλλοι όμως αντιμετώπισαν την ευκαιρία να φορέσουν τακούνια πιο δημιουργικά, αφού φρόντισαν να τα συνδυάσουν με αντίστοιχο τσαντικό, αλλά και καλσόν, που μπορεί να βοηθούσε το πόδι να γλιστρήσει πιο αποτελεσματικά μες στο τακούνι, ωστόσο δημιουργούσε ένα μάλλον αγριευτικό κοντράστ με την τρίχα στο πόδι.

Ο Αντριου Κινίαρ, αντιπρόεδρος εταιρίας μάρκετινγκ, ο οποίος συμμετείχε τέταρτη φορά στη διοργάνωση, έχοντας μπόλικη εμπειρία, επέλεξε φέτος ένα ζευγάρι «καφέ πρακτικές γόβες». Εξηγώντας την τόσο συνεπή συμμετοχή του, δήλωσε ότι δεν μπορεί να φανταστεί ότι οι γυναίκες της ζωής του κινδυνεύουν να νιώσουν κάποιο είδος σωματικής ή συναισθηματικής βίας, ενώ συμπλήρωσε ότι πιστεύει πως με αυτόν τον τρόπο επηρεάζει θετικά τον γιο του. Η ιδέα αυτής της… τακουνάτης πορείας ξεκίνησε στην Καλιφόρνια το 2001, αλλά άργησε να φτάσει στο Τορόντο. Από το 2009 όμως που έγινε θεσμός, συγκεντρώνει 400.000 δολάρια ετησίως!

Φέτος συμμετείχαν περίπου 1.500 άνδρες από 11 έως 70 ετών. «Είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν τον διαφορετικό τρόπο με τον οποίο βιώνουν οι γυναίκες τον κόσμο» εξηγεί ο Τοντ Μίντερσον, εκτελεστικός διευθυντής του White Ribbon, μιας από τις μεγαλύτερες οργανώσεις ανδρών κατά της βίας εις βάρος των γυναικών. «Ο πόνος και η δυσκολία που τους προκαλούν τα τακούνια τούς επιτρέπουν να καταλάβουν τον αυξημένο δείκτη δυσκολίας του να είσαι γυναίκα» καταλήγει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βαρύ πένθος για την Εύα Αντωνοπούλου

Η Εύα Αντωνοπούλου μοιράστηκε το πρωί του Σαββάτου με...

Τρελά ερωτευμένος ο γιος των Ευαγγελάτου – Θεοδωρακοπούλου! Οι φωτο αγκαλιά με την αγαπημένη του

Ο Λάμπης Ευαγγελάτος απολαμβάνει στιγμές ευτυχίας. Ο γιος της...

Έρωτας από αέρος για τον υιό Τράγκα

Με τα ιερά δεσμά του γάμου πρόκειται να επισφραγίσουν τον έρωτά τους και η Κατερίνα Τασιούλα, ένα πανέμορφο ζευγάρι που εδώ και τρία χρόνια πορεύεται μαζί στη ζωή.

Η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη όπως δεν την έχετε ξαναδεί! Η σέξι φωτογράφησή της

Η Χριστίνα Χειλά Φαμέλη πόζαρε όπως δεν την έχετε...

Θανάσης Ζεκεντές: O δήμαρχος Λοκρών που τιμά την Αλίκη εκπέμπει SOS για το αύριο της ελληνικής υπαίθρου

«Η ελληνική ύπαιθρος αντιμετωπίζει ζωτικά και υπαρξιακά προβλήματα. Εχουν...

Έλενα Παπαρίζου: Τι συμβαίνει με την υγεία της τραγουδίστριας;

Η Έλενα Παπαρίζου αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας που την ανάγκασε να διακόψει τις εμφανίσεις της με τον Τάκη Ζαχαράτο στο NOX.