Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

30 ημέρες «αιχμάλωτοι» των ρίχτερ

❱❱ Οι κάτοικοι στην Ηλεία ξαγρυπνούν σε πλατείες, πάρκα και άλλους υπαίθριους χώρους υπό την απειλή του ΕγκέλαδουΠανικός, φόβος και αγωνία έχουν καταβάλει τους κατοίκους του νομού Ηλείας, οι οποίοι κοιμούνται και ξυπνούν με την απειλή του Εγκέλαδου!

Το «σμήνος» των δονήσεων που ταρακουνάει τις τελευταίες μέρες την ευρύτερη περιοχή της Ανδραβίδας έχει αναγκάσει τους ντόπιους να ξεσπιτώνονται κάνοντας… αγρυπνίες σε πλατείες, πάρκα, λιμάνι και άλλους υπαίθριους χώρους, τουλάχιστον ώσπου το έδαφος να σταματήσει να τρέμει κάτω από τα πόδια τους. «Η γη βρυχάται, βγάζει έναν ήχο που μας τρομάζει» λένε χαρακτηριστικά οι κάτοικοι της Ανδραβίδας.

Ενδεικτικό της διέγερσης που υπάρχει στη δυτική Ελλάδα είναι ότι από τις 7.00 το πρωί της Τρίτης έως τις 7.00 το πρωί της Τετάρτης σημειώθηκαν συνολικά 37 σεισμικές δονήσεις, με τέσσερις από αυτές να ξεπερνούν τα 3,4 Ρίχτερ.

Από τις συνεχείς μικροδονήσεις στην Ανδραβίδα έχουν ξεκολλήσει σοβάδες από παλιά σπίτια, μαρκίζες και ένα παλιό μπαλκόνι. Μάλιστα, η κατάσταση έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό που χθες τα σχολεία παρέμειναν κλειστά, ενώ κάποιοι από τους κατοίκους έχουν φύγει για να μείνουν προσωρινά σε σπίτια συγγενών ή φίλων σε Πάτρα και Αθήνα.

Στην Ανδραβίδα εστάλησαν σκηνές για να στηθούν -αν κριθεί αναγκαίο- σε χώρο όπου υπάρχουν χημικές τουαλέτες. Πάντως, χθες αναμενόταν σε Ηλεία και Αχαΐα κλιμάκιο επιστημόνων και τεχνικών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους. Το κλιμάκιο θα εγκαταστήσει δίκτυο φορητών σεισμογράφων με στόχο την καταγραφή της σεισμικής δραστηριότητας. 

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Ακης Τσελέντης εμφανίστηκε ανήσυχος για τη συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα στην Ηλεία, εκτιμώντας πως «ό,τι είναι να γίνει θα γίνει σε έναν μήνα», ενώ δήλωσε εξοργισμένος με αυτούς που εμφανίζονται καθησυχαστικοί προς τους κατοίκους.

Ζεστό νερό

«Το λέγαμε από τον Φεβρουάριο ότι περιμένουμε έντονη σεισμική δραστηριότητα στην Ηλεία. Ακούμε ήχους, βλέπουμε ζεστό νερό να αναβλύζει και δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι τα τελευταία 20 χρόνια η περιοχή δίνει εξάρια. Εξοργίζομαι όταν ακούω υπεύθυνους φορείς να λένε ότι το πολύ μπορεί να κάνει 5 Ρίχτερ στην περιοχή και ότι είναι σύνηθες το φαινόμενο που παρακολουθούμε» είπε ο κ. Τσελέντης, τονίζοντας ότι «από τον Ιανουάριο είχαμε την άποψη με τον καθηγητή Βαρώτσο, λόγω κάποιων σημάτων που είχαμε λάβει από τους σταθμούς του Πύργου και της Πάτρας, ότι η περιοχή της δυτικής Ελλάδας θα έχει κάποια σεισμική διέγερση. Αυτό ακριβώς συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...