Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Μπορεί να τον έθαψε ζωντανό»!

❱❱ Στο φως η ιατροδικαστική έκθεση για τον βίαιο θάνατο του επιχειρηματία Δ. ΓραικούΣοκ, ανατριχίλα και πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της «Espresso» για τον βίαιο θάνατο του Δημήτρη Γραικού από τα χέρια του «θεατρίνου» δολοφόνου, του εμπόρου κρεάτων Δήμου Δήμου, στη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2016, προκαλεί η ιατροδικαστική έκθεση που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα.

«Τον έθαψε ζωντανό» ανέφερε το πρωτοσέλιδο της «Espresso» το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019 για τον μαρτυρικό θάνατο που φέρεται ότι είχε ο άτυχος επιχειρηματίας, το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε κατάσταση σαπωνοποίησης εξαιτίας του νοτισμένου εδάφους – γεγονός που επέτρεψε στον ιατροδικαστή να διακρίνει καθαρά ότι ο 59χρονος βασανίστηκε και, πιθανότατα, θάφτηκε ζωντανός! «Μπορεί να τον έθαψε ζωντανό»! Αυτό λέει ξεκάθαρα η ιατροδικαστική έκθεση, που διαβιβάστηκε στις δικαστικές Αρχές, μετά τη νεκροψία – νεκροτομή του πτώματος.

Το πρωτοφανές έγκλημα για τα ελληνικά αστυνομικά χρονικά, που εξιχνιάστηκε την περασμένη Πέμπτη από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, πάγωσε το αίμα ακόμη και των έμπειρων ιατροδικαστών, με όλα όσα φέρεται ότι έχει διαπράξει ο 46χρονος έμπορος κρεάτων, ο οποίος φέρεται ότι είχε οικονομικές διαφορές με το θύμα. Ο κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σήμερα αναμένεται να απολογηθεί στη Ε’ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης. 

Κατά τη νεκροψία-νεκροτομή, που διενήργησε η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης Ελένη Ζαγγελίδου, παρουσία του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του Γραικού, προέκυψαν «βίαιες θλαστικές κακώσεις (κατάγματα θωρακικού κλωβού, ρήξη δεξιού πνεύμονα)», που επέφεραν τον θάνατο.

Κάκωση στο πρόσωπο

Ακόμα διαπιστώθηκε κάκωση στο πρόσωπο του θύματος, ενώ «δεν ανευρέθησαν κακώσεις στο εγκεφαλικό κρανίο» και δεν έφερε τραύματα από πυροβόλο όπλο ή από μαχαίρι.

Σύμφωνα με το υπάρχον υλικό, «στοιχεία που να στοιχειοθετούν ασφυκτικού τύπου θάνατο, πλην του στραγγαλισμού με κάταγμα του υοειδούς που αποκλείονται από τα μακροσκοπικά ευρήματα, δεν είναι δυνατόν να ανευρεθούν σε σορό 2,5 χρόνια μετά τον θάνατο» αναγράφεται στην ιατροδικαστική έκθεση.

Από τη νεκροτομή προέκυψε ότι δεν υπήρχαν χώματα μέσα στο στόμα και δεν ήταν φραγμένες οι αεροφόρες οδοί, αλλά, αν ήταν αναίσθητος και όχι νεκρός, δεν θα μπορούσε να κάνει αναπνευστικές κινήσεις και να καταπιεί ή να εισπνεύσει χώμα, ανέφερε στην «Espresso» δικαστική πηγή. Ετσι, δεν αποκλείεται να ήταν ζωντανός όταν τον έθαψε.

Μέχρι σήμερα, ο κατηγορούμενος παραδέχεται την ανθρωποκτονία εξ αμελείας και την ταφή. Δηλαδή, ισχυρίζεται ότι ήταν ατύχημα, ότι συνεπλάκη με τον Γραικό, ο οποίος έπεσε στο έδαφος και, λόγω παθολογικού προβλήματος που παρουσιάστηκε, έχασε τη ζωή του.

Υποστηρίζει ότι τον είδε αναίσθητο και νόμιζε ότι ήταν νεκρός, όμως δεν προέκυψαν ευρήματα που να συνηγορούν στο ενδεχόμενο να έπεσε, να χτύπησε στο κεφάλι και να έμεινε στον τόπο.

Οπως αναγράφεται στην ιατροδικαστική έκθεση, «δεν διαπιστώθηκε παθολογία σε ζωτικά όργανα, στον βαθμό που αυτά διατηρούνται (εγκέφαλος, στεφανιαία αγγεία, αορτή), που να δικαιολογούν θάνατο».

Σύμφωνα με ιατρικούς κύκλους, αν οι κακώσεις ήταν μόνο αυτές που βρέθηκαν και δεν συνδυάστηκαν με άλλες κακώσεις ασφυκτικού τύπου (όπως, για παράδειγμα, ένα κεφαλοκλείδωμα), ενδεχομένως ο άνθρωπος να είχε τη δυνατότητα να ζήσει αν μεταφερόταν εγκαίρως σε νοσοκομείο.

Ο κατηγορούμενος έμπορος κρεάτων, όλο αυτό το χρονικό διάστημα πριν από τη σύλληψή του, κλήθηκε να καταθέσει ενόρκως τουλάχιστον έξι φορές στην Αστυνομία. Στις 6 Νοεμβρίου 2016, τρεις ημέρες μετά την εξαφάνιση του Γραικού, έδωσε την πρώτη κατάθεση σε αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ωραιοκάστρου και στη συνέχεια κατέθεσε στο πλαίσιο των ερευνών από τα Τμήματα Αναζητήσεων και Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. 

Κατά την τελευταία εξέταση, οι αστυνομικοί τού έδειξαν και οκτώ φωτογραφίες «υπόπτων» ρουμανικής και αλβανικής υπηκοότητας. Για τους πέντε εξ αυτών ανέφερε πως γνώριζε ότι εργάζονταν στο σφαγείο Χαλάστρας και στον στάβλο του.

Το μοιραίο απόγευμα

Ο 46χρονος υποστήριξε ότι από τον Σεπτέμβριο του 2016 έως την ημέρα εξαφάνισης του 59χρονου κτηνοτρόφου στο σφαγείο της Χαλάστρας πραγματοποίησαν 10 σφαγές ζώων, συμπεριλαμβανομένων αρκετών που διαγνώστηκε ότι ήταν άρρωστα! Το μοιραίο απόγευμα είπε ότι έδωσε 17.000 ευρώ στον κτηνοτρόφο, τόσο ως εξόφληση όσο και ως προκαταβολή για τις σφαγές που θα ακολουθούσαν. 

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι δεν έδωσε καθόλου χρήματα στον Γραικό, ο οποίος τον ακολούθησε με το αυτοκίνητό του από το σφαγείο στην περιοχή της Χαλάστρας μέχρι την κτηνοτροφική μονάδα που διατηρεί ο έμπορος κρεάτων στην περιοχή του Ανατολικού, και εκεί έγινε το έγκλημα.

offer

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...