Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Ληστές «γιατρός» και «ασθενής»

❱❱ Χτύπημα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ από τον Σακκά που είχε κατηγορηθεί για τρομοκρατία και τον Δημητράκη που ήταν στους «ληστές με τα μαύρα»Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Σαν… ώριμα φρούτα έπεσαν στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής δύο παλιοί της γνώριμοι από το «αντάρτικο πόλης», που δεν είχαν αντιληφθεί ότι εδώ και καιρό βρίσκονταν υπό διακριτική παρακολούθηση και λήστεψαν μπροστά στα μάτια των αστυνομικών μια χρηματαποστολή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Ο 41χρονος «ληστής με τα μαύρα» Γιάννης Δημητράκης και ο 35χρονος Κώστας Σακκάς, που είχε συνδεθεί με τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά αθωώθηκε, συνελήφθησαν μεταμφιεσμένοι ο ένας σε… γιατρό και ο άλλος σε ασθενή! Μαζί τους συνελήφθη και μια 39χρονη με έντονη δράση στον αντιεξουσιαστικό χώρο, που θα τους φυγάδευε.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής είχαν γίνει «σκιά» τους στην Αθήνα, καθώς είχαν βάσιμες ενδείξεις πως προετοίμαζαν ληστρική επιδρομή με σκοπό τη χρηματοδότηση κάποιας ήδη υπάρχουσας τρομοκρατικής οργάνωσης ή τη δημιουργία μιας καινούργιας. Η παρακολούθηση μεταφέρθηκε τις τελευταίες ημέρες στη Θεσσαλονίκη, όπου οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής είδαν τους υπόπτους να γυροφέρνουν κοντά στο νοσοκομείο.

Το γεγονός ότι ο Δημητράκης διέθετε την απαραίτητη «τεχνογνωσία», καθώς είχε συλληφθεί το 2006 στην οδό Πανεπιστημίου έπειτα από συμπλοκή της συμμορίας των «ληστών με τα μαύρα» με αστυνομικούς, έδειχνε ότι οι δύο «σύντροφοι» προετοίμαζαν ληστεία. Μάλιστα, είχαν συχνές επαφές στη Θεσσαλονίκη με άτομα γνωστά στον αντιεξουσιαστικό χώρο και ειδικά με την 39χρονη.

Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης, τους είδαν χθες το πρωί να φτάνουν μαζί με την 39χρονη στο ΑΧΕΠΑ, με αυτοκίνητο στο οποίο παρέμεινε η γυναίκα με τη μηχανή σε λειτουργία, ενώ οι δύο άνδρες μπήκαν στο νοσοκομείο φορώντας… ιατρικές ρόμπες και χειρουργικές μάσκες! Φαίνεται, μάλιστα, πως οι δύο ύποπτοι γνώριζαν ότι επρόκειτο εκείνη την ώρα να φτάσει χρηματαποστολή για την τροφοδοσία του ΑΤΜ που βρίσκεται στο εσωτερικό του ιδρύματος.

10 11 f3 axepa 2 1
Το ΑΤΜ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ • Φωτό: thestival.gr

Πράγματι, απείλησαν με όπλα τους υπαλλήλους της χρηματαποστολής, την ώρα που έκαναν ανεφοδιασμό στο ΑΤΜ και άρπαξαν από τα χέρια τους μια κασετίνα που περιείχε δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Ομως, τη στιγμή που ήταν έτοιμοι να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητο όπου τους περίμενε η συνεργός τους για να διαφύγουν, επενέβησαν οι κομάντος της ΕΚΑΜ μαζί με τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν.

Αμέσως μετά κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής ξεκίνησαν αιφνιδιαστικές έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με όσα είπε στην «Espresso» αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών, οι τρεις συλλήψεις ενδέχεται να προκαλέσουν ραγδαίες εξελίξεις που ίσως επιφέρουν την εξάρθρωση τρομοκρατικών οργανώσεων, οι οποίες συνεχίζουν τη δράση τους.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το ΑΧΕΠΑ σημειώνεται, μεταξύ άλλων: «Δεν δημιουργήθηκε πανικός ούτε υπήρξε κάποιος τραυματισμός, παρά το γεγονός ότι η ένοπλη ληστεία πραγματοποιήθηκε σε ώρα που το νοσοκομείο ήταν γεμάτο από ασθενείς και συνοδούς, και από εργαζόμενους σε αυτό».

—-

Παλιοί γνώριμοι των Αρχών και των φυλακών

Οι επίδοξοι ληστές του ΑΧΕΠΑ έχουν πλούσιο παρελθόν σε εμπλοκές με τη Δικαιοσύνη. Ο 41χρονος Γιάννης Δημητράκης είχε συλληφθεί πριν από 13 χρόνια για ληστείες τραπεζών, ενώ ο 35χρονος Κώστας Σακκάς είχε συλληφθεί πάνοπλος το 2010 έξω από γιάφκα στη Νέα Σμύρνη και είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση.

Η ληστεία που είχαν διαπράξει οι περιβόητοι «ληστές με τα μαύρα» σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Σόλωνος το 2006 είχε καταλήξει σε συμπλοκή με αστυνομικούς, από τα πυρά των οποίων συνελήφθη τραυματισμένος στην οδό Πανεπιστημίου ο Γιάννης Δημητράκης. Εκείνη την εποχή αναζητούνταν για την ίδια υπόθεση άλλα δύο άτομα, ενώ στην Αντιτρομοκρατική πίστευαν πως με τις ληστείες τους χρηματοδοτούσαν το λεγόμενο «επαναστατικό ταμείο».

Καταδίκες

Ωστόσο, ποτέ δεν βρέθηκαν θυρίδες, τραπεζικοί λογαριασμοί ή κρυμμένα χρήματα που να αποδίδονταν σε αυτό. Ο Δημητράκης είχε καταδικαστεί για ληστείες και οπλοφορία και, αφού εξέτισε ένα μεγάλο μέρος της ποινής του, είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Ο Κώστας Σακκάς είχε συλληφθεί έξω από μια γιάφκα στη Νέα Σμύρνη, έχοντας πάνω του ένα πιστόλι με σφαίρα στη θαλάμη και έναν σάκο γεμάτο όπλα.

10 11 f5 dimitrakis
Τραυματισμένος στην Πανεπιστημίου ο Δημητράκης μετά τη ληστεία του 2006 στη Σόλωνος

Παρά την προσπάθεια της Αντιτρομοκρατικής να τον συνδέσει με τη Σέχτα Επαναστατών ή τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, κάτι τέτοιο δεν στάθηκε δυνατό, καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία.

Ετσι, τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι που συνελήφθησαν κατηγορήθηκαν προανακριτικά για τη συμμετοχή τους σε… ανώνυμη τρομοκρατική οργάνωση! Οταν συμπληρώθηκαν 30 μήνες προφυλάκισης, τη στιγμή που το όριο είναι 18 μήνες, ο Σακκάς είχε προχωρήσει σε πολυήμερη απεργία πείνας, με αποτέλεσμα να απελευθερωθεί ως τη δίκη του. Τελικά, είχε απαλλαγεί από ένα μεγάλο μέρος των κατηγοριών.

Πάντως, τόσο ο Δημητράκης όσο και ο Σακκάς απασχολούσαν κατά καιρούς τις Αρχές.

Ο πρώτος είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2014, έπειτα από επεισοδιακή μοτοπορεία… οπαδών του Παναθηναϊκού, ενώ ο δεύτερος για παραβίαση των περιοριστικών όρων που του είχαν επιβληθεί.

offer

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...