18 στο σκαμνί για υπερτιμολογήσεις σε πέντε σήραγγες της Εγνατίας Οδού

❱❱ Στο σκαμνί του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθονται σήμερα 18 άτομα, μέλη προηγούμενων διοικήσεων της τεχνικής εταιρίας του Δημοσίου…… υπηρεσιακά στελέχη και στελέχη της αναδόχου κατασκευαστικής, που φέρεται ότι ωφελήθηκε από υπερτιμολογήσεις στην κατασκευή πέντε σηράγγων της Εγνατίας Οδού.

Το 2015, έπειτα από ελέγχους των επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, η τότε διοίκηση της Εγνατίας Οδού Α.Ε. κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά μελών προηγούμενων διοικήσεων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στο πλαίσιο της εργολαβίας «ΕΟΑΕ 1097» ο εργολάβος ΑΤΤΙΚΑΤ είχε αναλάβει να κατασκευάσει τις διπλές σήραγγες Αγίας Τριάδας, Αγίας Παρασκευής, Αγναντερού, Πριονίων και Βελανιδίων, με προδιαγραφές συγκεκριμένης κατηγορίας, που πληρώθηκαν ως ακριβότερης κατηγορίας, και προέκυψε ζημία 32.000.000 ευρώ. Μετά την ανάκριση από ειδικό εφέτη ανακριτή, 18 άτομα παραπέμφθηκαν με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης σε δίκη για πράξεις ή παραλείψεις που φέρεται ότι συνδέονται με τα αδικήματα της απάτης και της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου και των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας, της ψευδούς βεβαίωσης και της ηθικής αυτουργίας.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ