Μαρτυρία «βόμβα» για το «Noor One»

❱❱ Χειρόγραφο που εμφανίστηκε στη δίκη αναφέρεται στον Γιαννουσάκη και αφορά την παράδοση τμήματος του αμαρτωλού φορτίου της ηρωίνης!Στο σημείωμα-φωτιά για το παράνομο φορτίο που έκρυβε στα αμπάρια του το ναρκόπλοιο «Noor One» αναφέρθηκε στην κατάθεσή του ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο μεσεγγυούχος που έχει αναλάβει ως και σήμερα τη φύλαξη του πλοίου.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, το εν λόγω χειρόγραφο απευθυνόταν στον Μάκη Γιαννουσάκη και αφορούσε την παράδοση τμήματος του αμαρτωλού φορτίου της ηρωίνης, που μάλιστα κατά τον κατηγορούμενο εφοπλιστή άγγιζε τους 3 και όχι τους 2,1 τόνους που κατάφεραν να εντοπίσουν οι Αρχές! «Μέσα σε έναν αεραγωγό στο πλοίο βρέθηκε ένα χειρόγραφο, το οποίο έλεγε: “Κύριε Γιαννουσάκη, περιμένω 450 κιλά σκόνης, πείτε μου το σημείο παράδοσης”…» είπε ο μάρτυρας, με την αναφορά στο επίμαχο σημείωμα να γίνεται πρώτη φόρα στο ακροατήριο, καθώς δεν είχε αναφερθεί ούτε πρωτόδικα.

Ακατάλληλο

Την ίδια ώρα, ο μεσεγγυούχος αναφέρθηκε και σε δεύτερο έγγραφο, το οποίο περιλάμβανε 16 ονόματα πλοίων που, κατά την εκτίμησή του, σχετίζονται με διεθνές κύκλωμα μεταφοράς ναρκωτικών. Ο ίδιος χαρακτήρισε πλοίο-βρικόλακα το «Noor One», εξηγώντας πως ήταν ακατάλληλο για μεγάλους πλόες, αφού δεν είχαν γίνει απαραίτητες επισκευές, ενώ υποστήριξε πως το πλοίο δεν άξιζε πάνω από 70.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου όλου του εξοπλισμού!

Αναφερόμενος στο σημείο όπου κατέπλευσε το πλοίο, φορτωμένο με τα ναρκωτικά, στην Ελευσίνα, ο μάρτυρας εξήγησε πως ενδείκνυται για… εγκληματικές δραστηριότητες! «Βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ναυάγια.

Ο μόνος τρόπος για να δέσει εκεί ήταν με κάποιο ρυμουλκό. Ο χώρος δεν έχει καθόλου φωτισμό το βράδυ και δεν περνάει κανείς από εκεί, εκτός από κάποια απορριμματοφόρα». Μάλιστα, ανέφερε πως ήταν πολύ εύκολο να το πλευρίσει μια λάντζα για να γίνει η μεταφόρτωση της ηρωίνης, ενώ υποστήριξε πως η ποσότητα των ναρκωτικών ήταν τόσο μεγάλη που δεν μπορούσε να μην είχε γίνει αντιληπτή από το πλήρωμα.

Ολοκληρώνοντας την κατάθεσή του, ο μάρτυρας εξήγησε πως υπάρχουν εταιρίες που «λαδώνουν» υπαλλήλους σε διάφορα λιμάνια για να αποφύγουν τους ελέγχους, ενώ έκανε λόγο για δεκάδες εταιρίες-φάντασμα Ελλήνων ιδιοκτητών με σημαίες «ευκαιρίας», οι οποίες εκπροσωπούνται από διάφορους αχυρανθρώπους.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ