Σχέσεις επί του καναπέως

❱❱ Ο τρόπος που επιλέγουν να κάθονται τα ζευγάρια δείχνει το μέλλον τουςΓια να μάθετε το «ριζικό» της σχέσης σας δεν χρειάζεται να διαβάσετε τον καφέ. Μπορείτε ευκολότερα να διαβάσετε τον τρόπο με τον οποίο κάθεστε με το έτερόν σας ήμισυ στον καναπέ. 

Βρετανίδα ειδική στη γλώσσα του σώματος και την ψυχολογία ανέλυσε τις επτά πιο δημοφιλείς θέσεις που επιλέγουν τα ζευγάρια στη χώρα της. Η δρ Georgina Barnett διαπίστωσε ότι το 37% των ζευγαριών προτιμούσε να κάθεται σε διαφορετικούς καναπέδες, επιλογή που δείχνει πολύχρονη σχέση αλλά σε κάποιες περιπτώσεις αδιαφορία του ενός προς τον άλλον ή και παράλληλες κρυφές ζωές.

Σε ποσοστό 20% προτιμούν να βάζουν ο ένας τα πόδια του πάνω στον άλλον. Αυτός που βάζει τα πόδια πάνω στα πόδια του άλλου έχει τον έλεγχο στη σχέση και επιδιώκει την προσοχή του σε μια γενικότερη ατμόσφαιρα άνεσης και καλής συνύπαρξης. Το 18% των ζευγαριών κάθεται δίπλα δίπλα αγγίζοντας ο ένας τον άλλον, αλλά χωρίς χάδια. Αυτό είναι επιλογή ζευγαριών που είναι ευτυχισμένα, αν και όχι στην πρώτη φάση του πάθους τους. Είναι πάντως σίγουρα γι’ αυτό που έχουν. Υπάρχουν και αυτά που πιάνουν τις άκρες του καναπέ, ένα 16% στη Βρετανία. Συνήθως αυτή η επιλογή δείχνει ένα ζευγάρι που έχει απομακρυνθεί ή που κρατάει πόζα ύστερα από καβγά.

Η αγκαλιά με τον έναν πιο μαζεμένο στη γωνία, επιλογή του 12%, δείχνει ότι αυτός που κάθεται στη μέση του καναπέ νιώθει λιγότερο ασφαλής στη σχέση και θέλει να επιβεβαιώνεται. Η ίδια στάση και με τους δύο στο κέντρο του καναπέ (9%) είναι η πιο αγαπησιάρικη θέση που δείχνει ισότητα και πραγματική σύνδεση. Τέλος, στο 8% των ζευγαριών συνηθίζει ο ένας να κάθεται στην άκρη και ο άλλος δίπλα του με τα πόδια πάνω στον καναπέ. Ο δεύτερος είναι αυτός που τείνει να είναι πιο υποτακτικός και αυτός που νιώθει ανασφάλεια και ζητά στήριξη.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ