Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 23 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πριν αρχίσετε να εκνευρίζεστε με τις υποδείξεις των...

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Ετοιμασίες για βάφτιση του μικρού

Ηταν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου του 2023 όταν...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PS Blog,...

Εξέλιξη-σοκ στη δίκη για τη δολοφονία του άτυχου Μάριου

❱❱ «Σύμμαχος» ο νέος Ποινικός Κώδικας για τους κατηγορουμένους στην υπόθεση-θρίλερΑπό την
Ντέμη Ντάβαρη

Υπομονή για ακόμη μία εβδομάδα καλείται να δείξει η οικογένεια του αδικοχαμένου Μάριου Παπαγεωργίου, που περίμενε χθες να ακούσει την ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού Εφετείου για τα πρόσωπα που κατηγορούνται για την απαγωγή και τη δολοφονία του, επτά χρόνια μετά την εξαφάνιση του άτυχου νεαρού.

Κάνοντας δεκτό το αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του βασικού κατηγορουμένου Πέτρου Μιχαλεάκου, το δικαστήριο ανέβαλε την έκδοση της απόφασης για τις 3 Ιουλίου, ημερομηνία κατά την οποία θα έχει ήδη τεθεί σε ισχύ ο νέος Ποινικός Κώδικας.

Η εξέλιξη αυτή φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην πύλη εξόδου από τις φυλακές τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» της απαγωγής και της ανθρωποκτονίας του Μάριου, καθώς, όπως εκτιμούν νομικές πηγές, το νέο νομοθετικό πλαίσιο καθιστά μονόδρομο την αναγνώριση ελαφρυντικού που θα σπάσει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης η οποία του έχει επιβληθεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Κι αυτό γιατί ο Ποινικός Κώδικας που θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου προβλέπει ότι η αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου βασίζεται στο αντικειμενικό κριτήριο της «σύννομης ζωής». Αυτό μεταφράζεται πρακτικά σε ακατανίκητο «όπλο» στα χέρια όσων κατηγορουμένων έχουν λευκό ποινικό μητρώο, καθώς θα μπορούν να ζητούν το ελαφρυντικό του πρότερου «σύννομου βίου» (όπως πλέον αναφέρεται στη διάταξη) και αυτό θα τους αναγνωρίζεται, ακόμη κι αν στο παρελθόν έχουν διαπράξει ένα ελαφρύ πλημμέλημα!

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του φερόμενου ως ιθύνοντος νου της απαγωγής και της ανθρωποκτονίας του 26χρονου Μάριου, η αναγνώριση του ελαφρυντικού σημαίνει ότι θα βγει από τη φυλακή στο ένα τρίτο του χρόνου που θα του απέμενε, αν παρέμενε η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Ο ίδιος, πάντως, παρά τα εις βάρος του στοιχεία, υπήρξε προκλητικά αμετανόητος καθ’ όλη τη διάρκεια της δίκης και αρνιόταν την εμπλοκή του στο έγκλημα, ενώ ως σήμερα παραμένει άγνωστο το σημείο όπου βρίσκεται η σορός του άτυχου νέου.

Τα ίχνη του Μάριου Παπαγεωργίου είχαν χαθεί ξαφνικά τον Αύγουστο του 2012, με τους απαγωγείς να ζητούν τις επόμενες ημέρες από τη μητέρα του Βαρβάρα Θεοδωράκη να τους καταβάλει λύτρα ύψους 620.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο. Από τις έρευνες των Αρχών, αλλά και τις επίμονες προσπάθειες της μητέρας του αποκαλύφθηκε ότι πίσω από το σχέδιο της απαγωγής βρισκόταν ο ως τότε φίλος της οικογένειας και νυν κατηγορούμενος Πέτρος Μιχαλεάκος, ο οποίος καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και 23 χρόνια από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Σε δηλώσεις τους μετά το πέρας της χθεσινής συνεδρίασης οι συγγενείς του θύματος εξέφρασαν ακόμη μία φορά την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική Δικαιοσύνη, αλλά και την ελπίδα ότι θα λογοδοτήσουν για τις πράξεις τους και άτομα που μέχρι πρότινος βρίσκονταν εκτός του κάδρου της δικαστικής έρευνας. «Το μόνο που μας τρομάζει είναι να μη μάθουμε τι έχει γίνει η σορός του Μάριου» τόνισε σε δηλώσεις της η εξαδέλφη του.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...