Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ισόβια στον «εγκέφαλο» της απαγωγής του Παπαγεωργίου

❱❱Στο μικροσκόπιο άλλοι οκτώ που ίσως εμπλέκονται στην απαγωγή του 26χρονουΑπό την
Ντέμη Ντάβαρη

Με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης συν 20 χρόνια στον εγκέφαλο της απαγωγής και της δολοφονίας του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου Πέτρο Μιχαλεάκο και δάκρυα δικαίωσης στα μάτια των συγγενών του έπεσε η αυλαία του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, που δεν αναγνώρισε στον κατηγορούμενο ελαφρυντικά ενώ παράλληλα άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και για άλλα πρόσωπα που θα βρεθούν για πρώτη φορά στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών Αρχών.

Υιοθετώντας την πρόταση-καταπέλτη της εισαγγελέως του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας Ελένης Καρκαμπούνα, το δικαστήριο, όπως και πρωτόδικα, έκρινε ένοχο τον βασικό κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αρπαγή, απόπειρα εκβίασης και συμμορία, χωρίς να του αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου παρά το λευκό ποινικό μητρώο του.

Μάλιστα όπως τόνισε στην εισήγησή της η εισαγγελική λειτουργός, η ύπαρξη λευκού ποινικού μητρώου δεν επαρκεί από μόνη της για την αναγνώριση του ελαφρυντικού, καθώς το δικαστήριο οφείλει να εξετάσει το σύνολο των συμπεριφορών και της προσωπικότητάς του.

«Στο πρόσωπο του 78χρονου υπήρχε ροπή προς αντικοινωνική συμπεριφορά. Είχε κατ’ επίφαση σύννομο βίο. Προξένησε βαρεία προσβολή στο ύψιστο έννομο αγαθό της ανθρώπινης ζωής. Η επιβολή της εσχάτης των ποινών είναι αναγκαία και δίκαιη» κατέληξε η εισαγγελέας, και οι συγγενείς και φίλοι του Μάριου Παπαγεωργίου ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Συμμορία

Ενοχους για το αδίκημα της σύστασης συμμορίας έκρινε το δικαστήριο ακόμη δύο κατηγορουμένους επιβάλλοντας στον έναν εκ των δύο ποινή φυλάκισης δύο χρόνων με αναστολή και στον άλλο ποινή 3 χρόνων εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, χωρίς να τους αναγνωρίσει τα ελαφρυντικά που αιτήθηκαν. Την ίδια ώρα ποινή φυλάκισης τριών χρόνων για απόπειρα εκβίασης με αναστολή επέβαλε στον τέταρτο κατηγορούμενο που καθόταν στο εδώλιο και ο οποίος ήταν το πρόσωπο που έκανε απειλητικά τηλεφωνήματα προς τη Βαρβάρα Θεοδωράκη, τη χαροκαμένη μητέρα του 26χρονου που χάθηκε από προσώπου γης τον Αύγουστο του 2012, αναχωρώντας από το εξοχικό του στο Διακοφτό Αχαΐας.

Η ίδια με μοναδικό σθένος ψυχής παρακολούθησε ανελλιπώς όλες τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου, μέχρι να ακούσει χθες την τελική κρίση των δικαστών, που αποτέλεσε μια δικαίωση απέναντι στον αβάσταχτο πόνο από τον χαμό του παιδιού της. «Ο Θεός να σε συγχωρήσει» ήταν τα λόγια της προς τον 78χρονο, που άκουσε αμίλητος τη δικαστική απόφαση.

Την ίδια ώρα ικανοποίηση στους συγγενείς του αδικοχαμένου 26χρονου έφερε η πρόταση της εισαγγελέως, η οποία έγινε δεκτή από έδρας, να διαβιβαστεί ο φάκελος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για την άσκηση διώξεων σε βάρος οκτώ προσώπων. Συγκεκριμένα η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να ερευνηθεί εάν οι δύο γιοι του βασικού κατηγορουμένου και εν ενεργεία αστυνομικοί καθώς και άλλα έξι πρόσωπα συμμετείχαν στο στυγερό έγκλημα, κρίνοντας ότι από την ακροαματική διαδικασία προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.

«Θεωρώ ότι πρόκειται για απόφαση σταθμό για την ελληνική Δικαιοσύνη, καθώς είναι από τις ελάχιστες φορές που δευτεροβάθμιο δικαστήριο δίκασε ως πρωτοβάθμιο, διατηρώντας όχι μόνο τις ίδιες ποινές αλλά ασκώντας ποινική δίωξη σε ανθρώπους που έχουν εμπλοκή στην υπόθεση» δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Νίκος Ρουσσόπουλος. «

Ο εντολέας μου δεν άκουσε αυτή την απόφαση με χαρά, καθώς ξέρει ότι τα συγγενικά του πρόσωπα δεν έχουν σχέση με την υπόθεση» δήλωσε από πλευράς του ο συνήγορος υπεράσπισης του 78χρονου Μανώλης Αναστασάκης προαναγγέλλοντας την άσκηση αναίρεσης κατά της καταδικαστικής εφετειακής απόφασης στον Aρειο Πάγο.

offer

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...