Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου, 2025

«Να μ’αγαπάς»: Ρεκόρ σεζόν και πρωτιά σε σύνολο και δυναμικό κοινό

Οι εξελίξεις, το σενάριο και οι συγκλονιστικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών της καθημερινής σειράς του Alpha «Να μ’ αγαπάς», έκαναν

Δημήτρης Γιώτης: Γιορτάζει 20 χρόνια στη δισκογραφία με νέο τραγούδι του Κυριάκου...

Με μία μπαλάντα, που σε κερδίζει από το πρώτο της άκουσμα, κάνει δυναμικό come back στη δισκογραφία, o Δημήτρης Γιώτης.

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Ελένη Κοκκίδου: «Σκυλομαμά» σε safe mode

Μια άνω τελεία στα επαγγελματικά της έβαλε η Ελένη...

Εβαλαν τη φέτα και σε σωληνάριο!

Τρανή απόδειξη ότι οι κάτοικοι τούτης της χώρας διακρίνονται για την εφευρετικότητά τους, καθώς έχουν ένα πολυμήχανο Οδυσσέα μέσα τους, αποτελεί η νέα εφεύρεση σε σχέση με το τυρί τύπου φέτα που δημιούργησαν δύο καθηγητές των ΤΕΙ. Μάλιστα, στους δρ Παναγιώτη Γούλα, καθηγητή του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής και σημερινό πρόεδρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας, δρ Κωνσταντίνο Πετρωτό, επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Μηχανικής Βιοσυστημάτων του ίδιου ΤΕΙ και τον επιχειρηματία Στέφανο Θάνο απονεμήθηκε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τον Κρατικό Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας.

Η εφεύρεσή τους αναφέρεται σε μορφή νανο-αλοιφής, εμπλουτισμένης με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, με φυσική γεύση ή με προσθήκη διαφόρων γεύσεων και αρωμάτων. Η έρευνα και οι δοκιμές του αναφερόμενου προϊόντος διήρκεσαν δύο χρόνια και έγιναν εκτός εργαστηρίων του ΤΕΙ, σε ιδιωτικό τυροκομείο. Πώς, όμως, καταναλώνεται το προϊόν;

«Είτε με κύριο γεύμα είτε ως συνοδευτικό γεύματος, χωρίς συνήθως τροποποίηση της αρχικής του μορφής. Σπανιότερα, δε, αναμιγνύεται με άλλα υλικά δημιουργώντας ενδιαφέροντα γευστικά εδέσματα, όπως τυροσαλάτα, τυροκαυτερή κ.ά.» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Γούλας και πρόσθεσε ότι η περιορισμένη ανάμειξή του με άλλα υλικά έχει να κάνει κυρίως με την αρχική δομή και την υφή του.

«Ακριβώς αυτήν τη δομή και υφή του προϊόντος έρχεται η εφεύρεση αυτή να τροποποιήσει και να αυξήσει το διαθέσιμο εύρος χρήσεων. Προϊόν τυριού φέτας χαρακτηρίζεται εκ του γεγονότος ότι υφίσταται σε μορφή νανο-αλοιφής, εμπλουτισμένης με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, με φυσική γεύση ή με τεχνητή προσθήκη διάφορων γεύσεων και αρωμάτων. Το προϊόν χαρακτηρίζεται από λεπτομερισμένη υφή, με σωματίδια σε επίπεδο νανοδιαστάσεων (μικρότερο του 1 mm), η οποία επιτυγχάνεται με ομογενοποίηση υψηλής πίεσης ή υπερήχων και η οποία του προσδίδει αλοιφώδη υφή ώστε να είναι δυνατή η επάλειψή του» επισήμανε.

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία και η θεσμοθέτηση πιστοποιημένων εργαστηρίων με πολυπληθείς επιστημονικές ομάδες, με υψηλά προσόντα και επιδόσεις και με σοβαρές υποδομές, καθώς αυτά προάγουν πραγματικά την έρευνα, τις συνεργασίες και την ποιοτική εκπαίδευση.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...

Το πάρτι που οργάνωσε η Αννα Βίσση για τα γενέθλια της αδελφής της

Γενέθλια, ντουέτα και γλεντοκόπι έως τα ξημερώματα. Μια ξεχωριστή...



Μποζουκια Αθηνα