Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, 2022

Πενθούν τα Λεχαινά για τον χαμό του 26χρονου Σωτήρη μετά από τροχαίο στην Κω

Στο πένθος βυθίστηκε η πόλη των Λεχαινών, στην είδηση...

Μαρία Ιωαννίδου: «Ο Θεός με τιμώρησε και απέβαλα πάνω στην σκηνή»

Η Μαρία Ιωαννίδου μίλησε στην κάμερα της εκπομπής «MEGA...

Ενοχλήθηκε η Καινούργιου με την αντίδραση της Μπακοδήμου: «Δεν κατάλαβα τον εκνευρισμό της»

Η Κατερίνα Καινούργιου βλέποντας τον εκνευρισμό της Μαρίας Μπακοδήμου...

Παράθυρο διαλόγου για τις προοπτικές εξέλιξης της Δημόσιας Υγείας και για τα τεκταινόμενα στο χώρο του φαρμάκου άνοιξε το επετειακό 10ο Pharma & Health Conference

Ένα παράθυρο διαλόγου για τις προοπτικές εξέλιξης τόσο της Δημόσιας Υγείας όσο και για τα τεκταινόμενα στο χώρο του φαρμάκου άνοιξε στo επετειακό 10th Pharma & Health Conference (https://pharma.ethosevents.eu/). Την ευκαιρία για ζύμωση απόψεων αλλά και τη δια ζώσης ενημέρωση της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, κ.κ. Β. Κικίλια και Β. Κοντοζαμάνη, είχαν εκπρόσωποι συλλόγων ασθενών, επιστημόνων και κοινωνικών φορέων καθώς και στελέχη της αγοράς υγείας.

Στο συνέδριο που διοργανώθηκε από την EthosEvents, σε συνεργασία με τον ενημερωτικό ιστότοπο υγείας www.virus.com.gr,το περιοδικό Pharma & Health Business (http://www.phb.com.gr/) και το οικονομικό και επιχειρηματικό portalbanks.com.gr, την αναγκαιότητα για τη  διασφάλιση της βιωσιμότητας των διαγνωστικών κέντρων και των εργαστηρίων, ανέδειξε η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών, κ. Άννα Μαστοράκου, αναφερόμενη στο clawback.  Μείζονος σημασίας είναι η ενίσχυση του αντίστοιχου κωδικού με τα 50 εκ. ευρώ περίπου από τα αδιάθετα κονδύλια του ΕΟΠΠΥ, σύμφωνα με την κ. Μαστοράκου. Πρόκειται για κονδύλι που προέρχεται από την εξυπηρέτηση Ευρωπαίων πολιτών. Ωστόσο, στα βασικά αιτήματα του κλάδου παραμένει η κατάργηση του Claw back.

Κατά τονχαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και πρόσφατα εκλεγμένος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε και αυτός στο καυτό ζήτημα του claw back. Με αφορμή τις προκλήσεις για τη νέα ηγεσία του υπουργείου, ο ίδιος υπενθύμισε ότι κατά το παρελθόν τόσο οι γιατροί όσο και η ιδιωτική πρωτοβουλία έχουν καλύψει αρκετά κενά στο χώρο της Υγείας.

03 45 1
κ. Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχης Αττικής

Αναφερόμενος σε ατελέσφορες μνημονιακές πολιτικές που επέφεραν το σύστημα Υγείας σε σημείο καμπής ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου τόνισε την ασύστολη υπερφορολόγηση για τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Δημοφιλείς ειδήσεις  «Βρυχάται» ο πατέρας Δημήτριος Λουπασάκης: «Είμαι καθαρός, δεν έχω λερώσει το ράσο μου»

06 27
κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ)

 «Είμαστε, όμως, στα μέσα του έτους και όπως φαίνεται το claw back σε επίπεδο ΕΟΠΥΥ θα κλείνει φέτος στα 750 εκατ. ευρώ, όταν πέρσι έκλεισε στα 571 εκατ. ευρώ. Το νοσοκομειακό claw back θα κλείσει στα 400 εκατ. ευρώ από 260 εκατ. ευρώ που έκλεισε πέρσι», ανέφερε χαρακτηριστικά. Συνολικά πρόκειται για ποσό υποχρεωτικής επιστροφής  1,250 δισ. ευρώ χωρίς να προσθέσουμε τα περίπου 500 εκατ. ευρώ rebate που πληρώνουν οι επιχειρήσεις του κλάδου.

Στις συνέπειες της εφαρμογής μνημονιακών πολιτικών αναφέρθηκε και  η Γενική Διευθύντρια της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) κ. Φαίη Κόσμοπούλου, σχολιάζοντας ότι πλέον πρέπει να ανακτηθεί «οικονομική μας αυτονομία». Στο άξονα μιας αναπτυξιακής διάστασης της οικονομίας που μπορεί να φέρει μια σύγχρονη ιατροφαρμακευτική πολιτική, η κ. Κοσμοπούλου υπογράμμισε στα λεγόμενά της ότι στη χώρα μας σήμερα λειτουργούν 29 σύγχρονες μονάδες, με 11.000 εργαζόμενους και με 53 χιλιάδες  άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, ενώ το ελληνικό φάρμακο αποτελεί το 2ο πιο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας.

«Η υγειονομική πολιτική της χώρας την τελευταία δεκαετία της οικονομικής κρίσης ενσωμάτωσε από την περιφέρεια  στο κέντρο της εσωτερικής όξυνσης –όχι άδικα-την πολιτική φαρμάκου. Τα αποτελέσματα αυτής της στόχευσης ήταν η μετατόπιση του κέντρου βάρους της διαχείρισης από ασθενοκεντρικό σε οικονομικό με κοστολογικό πρόσωπο και μόνο», επεσήμανε κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος του PhRMA Innovation Forum και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Janssen Ελλάδος, κ. Μάκης Παπαταξιάρχης.

Η «πρόληψη και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας» βρέθηκε στο επίκεντρο του PANEL I, με συντονιστή τον δημοσιογράφο και υπεύθυνο προγράμματος του συνεδρίου, κ. Αιμίλιο Νεγκή.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Ο Αχιλλέας Λίτσιος «έσβησε» ακριβώς 18 χρόνια μετά τον χαμό της κορούλας του

Η αλλαγή νοοτροπίας και κουλτούρας είναι στοιχείο – «κλειδί» για την καλύτερη πρόληψη σύμφωνα με τον Δρ Ανάργυρο Μαριόλη, διευθυντή στο Κέντρο Υγείας στην Αρεόπολη της Μάνης.

 «Η προσέγγιση γίνεται στην κοινότητα, μαζικά, στην οικογένεια. Δεν είναι μόνο η επείγουσα κατάσταση. Να υπάρχει εύκολη πρόσβαση και συνέπεια στην φροντίδα», συμπλήρωσε, λέγοντας πως οι κάτοικοι στην επαρχία προσέχουν λιγότερο την υγεία τους (τσιγάρο, αλκοόλ κ.λπ.)»

Στη μετάβαση σε μια νέα περίοδο για τον κλάδο στάθηκε ο Γενικός Διευθυντής του ΕΣΥ κ. Ελευθέριος Θηραίος, τονίζοντας για τον ηλεκτρονικό φάκελο και τα πρωτόκολλα  ότι «είμαστε σε μια εποχή ηλεκτρονική πλέον και τόσο γιατροί όσο και οι ασθενείς θα πρέπει να προσαρμοστούν». Το νέο μοντέλο Υγείας, σύμφωνα με τον κ. Θηραίο, θα πρέπει να διευκολύνει την πρόσβαση στους αδύναμους αλλά και τη δυνατότητα ελευθερίας επιλογής στους υπόλοιπους πολίτες.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος και Διευθύνοντας Σύμβουλος της Pfizer κ. Ζαχαρίας Ρακούσης, συμφώνησε στην αλλαγή νοοτροπίας, σημειώνοντας πως οι φαρμακοβιομηχανίες στην Ελλάδα έχουν δώσει πολλά χρήματα για καμπάνιες για πρόληψη, χωρίς να υπάρχει ανταπόδοση.

«Θέλουμε να μας βλέπουμε ως κομμάτι της Πολιτικής Υγείας και εμάς! Οι φαρμακευτικές εταιρείες, μπορούν και να βοηθήσουν και να συνεισφέρουν, σε όλα τα κομμάτια: και της πρόληψης και της πολιτικής Υγείας. Πρέπει, δηλαδή, να μην βλέπουμε μόνο το πρόβλημα, αλλά πού να κατευθύνουμε τον κόσμο (διατροφή, άθληση κ.λπ). Όλοι ζητάμε μείωση φόρων. Γιατί όμως να μειωθεί ο φόρος στα τσιγάρα ή σε ανθυγιεινά τρόφιμα;», διερωτήθηκε.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε με την υποστήριξη των ακόλουθων χορηγών:

SILVERSPONSORS: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ (ΠΕΦ), BFF BANKING GROUP, IQVIA, PFIZER

Δημοφιλείς ειδήσεις  Στο φως νέες μαρτυρίες από γυναίκες θύματα του ομαδικού ροζ βίντεο

BRONZE SPONSORS: ASTELLAS, ASTRAZENECA, GSK, KAFEA TERRA/ILLY, MERCEDES, ROCHE HELLAS

DISTINGUISHED CORPORATE PARTICIPATIONS: BAYER, ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ, BOEHRINGER INGELHEIM, BRISTOL MYERS SQUIBB, BUSINESS WITH, CENTRAL KEYSTONE, GILEAD, INNEWS,
LEO PHARMA, LINARDAKIS, OGILVY, PUBLIC, SANOFI, SIEMENS HEALTHINEERS.
CORPORATE PARTICIPATIONS: AGILIS, AIDPLUSCARE, FARMASYN, ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ, LUNDBECK, MEDIAPHARM, MENARINI HELLAS, MERCK, ROCHE DIAGNOSTICS.
UNDER THE AUSPICES OF: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ (ΠΕΦ), ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΣΦΕΕ), PHARMA INNOVATION FORUM, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ & ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ (ΣΕΙΒ).

Για αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Συνεδρίου https://pharma.ethosevents.eu/ καθώς επίσης και τα social media Facebook, LinkedIn, twitter και YouTube.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διόρθωση φύλου έκανε εγγονή πασίγνωστης Ελληνίδας δημοσιογράφου – παρουσιάστριας

Η εγγονή πασίγνωστης Ελληνίδας δημοσιογράφου και παρουσιάστριας έκανε διόρθωση...

Παντρεύτηκε γνωστός Έλληνας τραγουδιστής

Τα σκαλιά της εκκλησίας ανέβηκε γνωστός τραγουδιστής και μουσικοσυνθέτης. Το...

Γνωστό μοντέλο βρέθηκε νεκρό μέσα στο σπίτι του στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας

Νεκρό βρέθηκε μέσα στο σπίτι του του Αγίους Θεοδώρους...

Μάρθα Λαμπίρη Φεντόρουφ: «Τον αγαπώ τον Μιχάλη Λεβεντογιάννη, η πρώτη μας συνάντηση ήταν…»

Η Μάρθα Λαμπίρη Φεντόρουφ η πρωταγωνίστρια της σειράς «Παγιδευμένοι»...

Πέτρος Λαγούτης: «Τον γιο μου τον έδιωξαν από το Θέατρο Τέχνης επειδή…»

Ο Πέτρος Λαγούτης καλεσμένος της εκπομπής «The 2night show»...

Η Λόλα Νταϊφά παίρνει θέση για τις δηλώσεις του Πολίτη κατά των συνεργατών του στη «Λάμψη»

Αλυσιδωτές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η συνέντευξη του πάλαι ποτέ...

Δημήτρης Ήμελλος: Ο γιος του έπαιξε στον «Σασμό» και δεν το πήρε χαμπάρι κανείς

Ο Δημήτρης Ήμελλος είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς...

Ανησυχούν Ουίλιαμ και Κέιτ – Το κοινό αδημονούσε για το τι θα πουν ο Χάρι με τη Μέγκαν

«Συναγερμός» σήμανε στον πρίγκιπα Ουίλιαμ και στην πριγκίπισσα Κέιτ...

Σπάνια δημόσια εμφάνιση για την τραγουδίστρια Μαρίνα – Δείτε πώς είναι σήμερα

Η τραγουδίστρια Μαρίνα γνώρισε μεγάλη επιτυχία στα τέλης της...

Βάσω Λασκαράκη: «Κάποια βράδια μου λείπει ο Λευτέρης, ήθελα να ήταν κοντά μου»

Η Βάσω Λασκαράκη παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε Δανάη»...

Άβα Γαλανοπούλου: Αυλαία στη δικαστική διαμάχη που είχε με πρώην σύντροφό της

Τέλος στη δικαστική διαμάχη που είχε η Άβα Γαλανοπούλου...

Δημήτρης Παππάς – Άννα Μπεζάν: Το εξιτήριο από το μαιευτήριο και τα δάκρυα συγκίνησης

Ο Δημήτρης Παππάς και η Άννα Μπεζάν έγιναν πρόσφατα...

Σοφία Αλιμπέρτη: Αγουροξυπνημένη πόσταρε μια φωτογραφία στο Instagram

Η Σοφία Αλιμπέρτη ξύπνησε αργά την Τετάρτη καθώς αντί...

Ανδρέας Μικρούτσικος: «Ζούσα για δύο χρόνια με την τέφρα της γυναίκας μου στο σπίτι»

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος έκανε μια συγκινητική αναφορά στην εκπομπή...