Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Παντρεύεσαι; 10 Συμβουλές για να διαλέξεις το κατάλληλο νυφικό!

Σχέδιο και ψυχραιμία. Αυτά είναι τα δυο «όπλα» με τα οποία θα «σκηνοθετήσετε» την ομορφότερη μέρα της ζωής σας και με αυτά εξοπλισμένη θα επιλέξετε το σωστό νυφικό για εσάς. Διώξτε, λοιπόν, κάθε άγχος και απολαύστε το.

1: Κάνε εξονυχιστική έρευνα

Μια καλή αναζήτηση στο διαδίκτυο και εκατοντάδες αποτελέσματα θα βρεθούν μπροστά στα μάτια σας. Σημειώστε διευθύνσεις, εκτυπώστε τα νυφικά φορέματα που σας εκφράζουν περισσότερο και ορίστε ημερομηνία για δοκιμή με τους οίκους που κέρδισαν τις εντυπώσεις σας. Μεγάλη προσοχή στο χρονικό διάστημα. Σίγουρα το ψάξιμο θα πρέπει να ξεκινήσει τουλάχιστον επτά με οκτώ μήνες πριν τον γάμο, ώστε να υπάρξει το κατάλληλο περιθώριο για την παραγγελία του νυφικού και τις μετέπειτα πρόβες του.  Μην ξεχνάτε, επίσης, ότι ο σωματότυπός σας θα καθορίσει την τελική επιλογή, για αυτό κινηθείτε ανάλογα.

2: Yπολόγισε το budget

Είτε το αγοράσετε, είτε το ενοικιάσετε, είτε το ράψετε πάνω σας, είναι σημαντικό να έχετε καταλήξει στο ποσό που θέλετε να ξοδέψετε.

3: Έχε υπόψιν σου το concept του γάμου

Ρομαντικό ή μοντέρνο, λαμπερό, απλό ή παραδοσιακό. Πρέπει να έχετε πάντα στο μυαλό σας το concept του γάμου γιατί όλες σας οι αποφάσεις θα κινηθούν γύρω από αυτό. Όπως φυσικά και η επιλογή του νυφικού. Τα παπούτσια αλλά και φυσικά τα στέφανα γάμου, τα οποία θα πρέπει να ταιριάζουν με το νυφικό σας. Ένα ρομαντικό νυφικό από δαντέλα π.χ. μπορεί να ταιριάξει υπέροχα με χειροποίητα παραδοσιακά στέφανα από πορσελάνινα ανθάκια.

4: Βρες τις αποχρώσεις σου

Κι όμως, το αν το δέρμα σας κινείται σε ψυχρούς ή θερμούς τόνους, καθώς και το χρώμα των μαλλιών και των ματιών σας παίζουν το ρόλο τους για το κατά πόσο σας πηγαίνει εκείνο το άσπρο του πάγου ή το σαμπανί που ερωτευτήκατε. Στις μεν πρώτες περιπτώσεις (ψυχροί) ταιριάζουν το καθαρό λευκό, το ασημί λευκο, του πάγου και τα παλ ροζ. Στις δε δεύτερες (θερμοί) τέλεια δείχνουν τα ιβουάρ, σαμπανί και οποιοδήποτε παστέλ ή γήινο χρώμα.

5: Βγάλε φωτογραφίες

Φτάνοντας στο showroom και ξεκινώντας τη δοκιμή των νυφικών, θα ήταν χρήσιμο να έχετε μαζί σας μια φωτογραφική μηχανή ή και ένα κινητό ακόμα. Φωτογραφίστε τα αγαπημενα σας νυφικά πάνω σας ώστε κοιτάζοντάς τις φωτογραφίες στο τέλος, να έχετε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το ποιό εφαρμόζει ωραία πάνω σας και ποιό όχι.

6: Πάρε μαζί σου τακούνια

Δεν χρειάζεται να είναι αυτά που θα φοράτε την ημέρα του γάμου σας. Αρκεί να έχουν παρόμοιο ύψος. Τα εκατοστά του τακουνιού δεν αλλάζουν μόνο το μήκος του φορέματος, αλλά μεταβάλλουν και τη στάση του σώματός σας.

7: Να είσαι περιποιημένη

Φροντίστε τον εαυτό σας την ημέρα της δοκιμής για να έχετε μια πιο ορθή τελική εικόνα του εαυτού σας μέσα στο νυφικό.

8: Προσοχή στα εσώρουχα

Την ημέρα που θα βρίσκεστε στο ατελιέ είναι σημαντικό να φοράτε σε λευκό ή nude χρώμα εσώρουχα για πιο ολοκληρωμένη άποψη. Μάλιστα, θα ήταν ιδανικό το πάνω μέρος να είναι στράπλες. Τα εσώρουχα μπορούν να αλλάξουν διαφορετικά τον τρόπο που το συγκεκριμένο ρούχο «κάθεται» πάνω σας.

9: Ζήτα τη γνώμη αυτών που εμπιστεύεσαι

Η ματιά ενός ατόμου που εμπιστεύεστε το γούστο του σίγουρα θα βοηθήσει, για αυτό καλύτερα ας αποφευχθεί ο όποιος συνωστισμός προσώπων (και άρα απόψεων).

10: Πρόσεξε τη διατροφή σου

Οι περισσότερες υποψήφιες νύφες θέλουν να χάσουν τα περιττά κιλά που τις παιδεύουν και να εμφανιστούν στην ιδιαίτερη αυτή μέρα της ζωής τους πιο αδύνατες από ποτέ. Συνεπώς, θα πρέπει να ξέρετε από την αρχή μέχρι πού θέλετε να φτάσετε, ώστε να υπάρξει ο ανάλογος προγραμματισμός και να μην ξοδέψετε επιπλέον ώρες προβών για στένεμα ή… φάρδεμα σημείων!

Σε κάθε περίπτωση αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι η τελική απόφαση είναι αποκλειστικά δική σας. Η μόνη τάση την οποία ακολουθεί το νυφικό είναι αυτή των θέλω σας. Φροντίστε, επομένως, να έχει αξία διαχρονική, ώστε όταν στο μέλλον βλέπετε τις γαμήλιες φωτογραφίες σας, να μην μετανιώσετε ούτε δευτερόλεπτο για αυτό που θα αντικρίζετε.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...

«Εβδομάδα μόδας» με stylish εγγονή Τσοχατζόπουλου & «χρυσή» Πλατανιώτη

Η «χρυσή» Πλατανιώτη και η εγγονή του Ακη Τσοχατζόπουλου...