4+1 «χαράτσια» για ελεύθερους επαγγελματίες

❱❱«Mαχαιριά» στην τσέπη 650.000 εργαζομένων, που καλούνται να πληρώσουν από 1.000 ευρώ και πάνω έως το τέλος του χρόνουΒαθιά πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη 650.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, καθώς καλούνται από τα τέλη Ιουλίου ως το τέλος του έτους να πληρώσουν πέντε «χαράτσια» για τις τρέχουσες και τις περσινές εισφορές τους, την απόδοση του ΦΠΑ και τυχόν οφειλές που έχουν μπει σε ρύθμιση, σε συνδυασμό με τον φόρο εισοδήματος.

Οι περισσότεροι θα πληρώσουν συνολικά 1.000 ευρώ και άνω!

Τα «χαράτσια» αρχίζουν με τις τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές κύριας σύνταξης υπέρ του ΕΦΚΑ. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ελεύθερων επαγγελματιών καταβάλλει κάθε μήνα 260 ευρώ και άνω. Ακολουθούν:

 Η δόση της νέας ρύθμισης σε ως 120 δόσεις για οφειλές από προηγούμενα χρόνια. Για το μεγαλύτερο ποσοστό των μη μισθωτών ασφαλισμένων το ποσό κυμαίνεται από 50 ευρώ τον μήνα και άνω.

 Η δόση για τον ΦΠΑ για το β΄ τρίμηνο του 2019. Για ένα μεγάλο ποσοστό ελεύθερων επαγγελματιών με μηνιαίους τζίρους της τάξης των 1.000 ευρώ τον μήνα το ποσό κυμαίνεται στα 300 με 350 ευρώ.

Η πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος 2018. Μεγάλο ποσοστό ελεύθερων επαγγελματιών θα κληθεί από την επόμενη εβδομάδα να καταβάλλει 100 ως 150 ευρώ σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Η πρώτη από τις πέντε δόσεις σε όσους έχουν προκύψει χρεωστικά υπόλοιπα από την εκκαθάριση εισφορών του 2018, που γίνεται βάσει των εισοδημάτων του 2017, με καταληκτική ημερομηνία πληρωμής το τέλος του επόμενου μήνα.

Μη μισθωτός με εισοδήματα 1.000 ευρώ τον μήνα το ’17 καλείται από τα τέλη Ιουλίου ως τις 30 Αυγούστου να καταβάλλει επιπλέον 285 ευρώ τον μήνα, σε πέντε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, ως και τις 31 Δεκεμβρίου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Θα γίνουμε Βηρυτός! Κρυψώνες της Χεζμπολάχ γεμάτες με νιτρικό αμμώνιο στην Ελλάδα;

Η Χεζμπολάχ έχει αποθήκες με το εκρηκτικό χημικό που τίναξε στον...

Δημήτρης Παρίσης: Κυκλοφόρησε digital από την Heavenmusic το νέο του τραγούδι «Τέσσερα λεπτά»

Ένας νέος ανερχόμενος καλλιτέχνης με μια πολύ ζεστή φωνή έρχεται για...

Διατροφικές επιλογές για καλύτερες επιδόσεις την νέα σχολική χρονιά

Από την Μελίνα Σ. Καριπίδου, MSc, Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Επιστημονική Συνεργάτιδα...