Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ο «Mr τζόγος» που κρατά στο χέρι πολίτικούς

❱❱  Επιχειρηματίας με διαδικτυακά «φρουτάκια» έστησε απίθανο κόλπο
❱❱  Οι υπηρεσίες του «φιλάνθρωπου» μπίζνεσμαν σε ισχυρούς και το προμελετημένο σχέδιο, χρησιμοποιώντας «παγιδευμένη» λιμουζίνα και «ρουφιάνο» σοφέρ!Σάλο έχει προκαλέσει στην επιχειρηματική και πολιτική καλή κοινωνία της Αθήνας η πρόσφατη αποκάλυψη ότι γνωστός «φιλάνθρωπος» επιχειρηματίας, που κινείται στον χώρο του διαδικτυακού τζόγου, προσέφερε αφειδώς τις πλουσιοπάροχες υπηρεσίες του με αντάλλαγμα το φακέλωμα των φίλων του. 

Μεθοδικά και σταθερά, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας φέρεται ότι προσεγγίζει πολιτικούς, άλλους επιχειρηματίες και άτομα της υψηλής αθηναϊκής κοινωνίας.

Κάνει χορηγίες, πληρώνει πρόθυμα δαπάνες, γεύματα και παρέχει μέχρι και σοφέρ στους φίλους του «για να μην ταλαιπωρούνται».

Ολα αυτά με το… αζημίωτο. Αυτό τουλάχιστον πιστεύουν αθώα αυτοί που απολάμβαναν τις φιλικές του προσφορές. Χωρίς να γνωρίζουν πως, την ίδια στιγμή, χρησιμοποιώντας σύγχρονα μέσα παρακολούθησης, του προσέφεραν αφειδώς όλη την προσωπική και επαγγελματική τους ζωή στο πιάτο, αποκαλύπτοντας άθελά τους μυστικά που ο ίδιος χρησιμοποιούσε ή απειλεί πως θα χρησιμοποιήσει «σε όποιον τολμήσει και κουνηθεί».

Το προφίλ που προσπαθούσε να χτίσει μεθοδικά την τελευταία δεκαπενταετία ο επιχειρηματίας ήταν προμελετημένο. Ατομο μέσης οικονομικής και κοινωνικής τάξης, πλούτισε με πρακτικές που οι κακές γλώσσες λένε ότι κινήθηκαν στα όρια της νομιμότητας, μέχρι που από μια συγκυρία βρέθηκε να εισπράττει δικαιώματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ τον μήνα σε επιχείρησή του και κατάφερε να στήσει τη δική του εταιρία. Και, όταν ένιωσε «φτασμένος», αποφάσισε να δείξει ένα άλλο πρόσωπο.

Το παίζει «Λονδρέζος»

Απαρνήθηκε την ταπεινή του καταγωγή από την… Ελλαδίτσα και «πλασαριζόταν» ως μόνιμος κάτοικος της επιχειρηματικής πρωτεύουσας του κόσμου, του Λονδίνου, με ρίζες βρετανικού οίκου.

Η σύζυγος, αλλοδαπή, με εξίσου ταπεινή καταγωγή, που ο σύζυγος προσπαθεί να την πλασάρει ως αριστοκρατικής καταγωγής για να ταιριάζει στο αφήγημά του. Η ίδια, σύμφωνα με ανθρώπους του περιβάλλοντός του, γνωρίζει ελάχιστες από τις δραστηριότητες του συζύγου της.

Μάλιστα, ως γνήσιος… Ελλην άνδρας, έχει φορτώσει την επιχείρηση στο όνομα της συζύγου του, με αποτέλεσμα η ίδια να κινδυνεύει με ποινικές και φορολογικές ποινές λόγω των πρωτοβουλιών του συζύγου της.

Εκτός από την καταγωγή, ο επιχειρηματίας για να ενισχύσει το προφίλ του χρειαζόταν πληροφορίες και διασυνδέσεις.

Μοιράζοντας χρήμα (δικό του ή άλλων επιχειρήσεων που του εμπιστεύτηκαν) μοίραζε παροχές και χορηγίες.

Πλήρωνε αδρά ξενοδοχεία φίλων, έδινε μικρές μεγάλες χορηγίες σε διάφορους χώρους και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και σωματεία, για να «ξεπλύνει» τη… ρετσινιά της ελληνικής καταγωγής και να γίνει «Λονδρέζος».

Κανένας δεν ήθελε να του θυμίζει το ταπεινό του παρελθόν, το οποίο προ ημερών θυμήθηκε, κατηγορούμενος στα ελληνικά δικαστήρια για μία από αυτές τις υποθέσεις που θέλει να ξεχάσει.

Το μεγάλο κόλπο, όμως, ήταν με τον σοφέρ και τις πολυτελείς γερμανικές λιμουζίνες.

Ο επιχειρηματίας τα προσέφερε αφειδώς σε φίλους, πολιτικούς και άλλα πρόσωπα-κλειδιά της αθηναϊκής κοινωνίας, και, όπως λέγεται, και σε υψηλόβαθμο στέλεχος της νέας κυβέρνησης.

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν γνώριζαν ότι οι λιμουζίνες ήταν εξοπλισμένες με σύγχρονα μέσα καταγραφής και παρακολούθησης, κάμερες και μικρόφωνα, σαν αυτά που έχει στο γραφείο της εταιρίας του – και η Αρχή Τηλεπικοινωνιών τού επέβαλε υψηλά πρόστιμα, γιατί οι κάμερες δεν κατέγραφαν μόνο την εταιρία του, αλλά σε ακτίνα εκατοντάδων μέτρων γύρω από το κτίριο!

Και ό,τι «ξέφευγε» από τα σύγχρονα μέσα παρακολούθησης ο σοφέρ ήταν δασκαλεμένος να το καταγράφει σε τεφτέρι: πού πήγε τα υψηλά πρόσωπα, ποιους συνάντησε, πόσο συνομίλησαν και πόσο εγκάρδια.

Ο ίδιος φέρεται ότι καμαρώνει σε φίλους και συνεργάτες του πως «έχω τα πάντα».

Μυστικά για πολιτικούς αυτής και της προηγούμενης κυβέρνησης, επιχειρηματικά σχέδια που καταστρώνονται και πιπεράτες ροζ ιστορίες υψηλών προσώπων της αθηναϊκής κοινωνίας, που «δεν θα τολμήσουν να κουνηθούν μπροστά μου, γιατί τους έχω στο χέρι».

Την εξέλιξη της υπόθεσης παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή και εκείνοι που δέχτηκαν τις υπηρεσίες του «Λονδρέζου» επιχειρηματία, αλλά και οι ελληνικές αστυνομικές Αρχές…

offer

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...