Μοιάζει με μασέλα και εκτυπώνεται!
Μόλις έξι δευτερόλεπτα είναι αρκετά για τη στοματική υγιεινή, χάρη σε νέα οδοντόβουρτσα η οποία παράγεται μέσω τρισδιάστατου εκτυπωτή ύστερα από μετρήσεις των στοματικών διαστάσεων του χρήστη. Ο λόγος για την Blizzident, η οποία εμφανισιακά δεν μοιάζει καθόλου με κοινή οδοντόβουρτσα, αλλά με μασελάκι! Αντί λοιπόν να βουρτσίζει, η συσκευή τοποθετείται στην επιφάνεια των δοντιών και το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να τη δαγκώνει.
Η εταιρία χρησιμοποιεί ένα τρισδιάστατο μοντέλο των δοντιών του χρήστη, που δημιουργείται είτε με εκμαγείο είτε με ακτινογραφία που κάνει ο οδοντίατρος. Η ίδια η συσκευή είναι φτιαγμένη από πλαστικό και περιέχει 400 μαλακές τρίχες, καθώς και εσοχές για το οδοντικό νήμα. Οι τρίχες είναι απαλές και ρυθμισμένες έτσι ώστε να βουρτσίζουν κάτω από τη γραμμή των ούλων σε γωνία 45 μοιρών.
Ο χρήστης το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να δαγκώνει το μασελάκι και έτσι εξασφαλίζει τον καθαρισμό του αύλακα των ούλων αλλά και τον τέλειο καθαρισμό όλων των επιφανειών των δοντιών. Συγκεκριμένα, για καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει κανείς να δαγκώνει και να αφήνει τη συσκευή γρήγορα δέκα με δεκαπέντε φορές, διαδικασία που δημιουργεί κινήσεις ελαφρώς κυκλικές αλλά και παλινδρομικές, οι οποίες δημιουργούν την αίσθηση δόνησης αλλά και γαργαλητού. Επιπλέον ο χρήστης θα πρέπει να τρίβει τα δόντια πάνω στο μασελάκι της Blizzident με κλειστό το στόμα για να επιτυγχάνεται ο καθαρισμός των πάνω επιφανειών των γομφίων, όπως επισημαίνεται από το συνοδευτικό φυλλάδιο της εταιρίας.
Η λαβή της Blizzident μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ως συσκευή οδοντικού νήματος, ενώ διαθέτει και ενσωματωμένο σύστημα καθαρισμού γλώσσας που απομακρύνει τα βακτήρια από την επιφάνειά της.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

