Επιτέλους το πολύπαθο αναβατόριο της Ακρόπολης

❱❱ Επαναλειτουργεί το… σαράβαλο αναβατόριο της Ακρόπολης για ΑμεΑΤο πολύπαθο αναβατόριο της Ακρόπολης, επιτέλους, επαναλειτουργεί! Την ανακοίνωση ότι είναι πλέον σε χρήση έπειτα από τη νέα βλάβη έκανε το υπουργείο Πολιτισμού, προσθέτοντας ότι έχουν ήδη γίνει οι πρώτες διαδρομές και ότι μελετώνται τρόποι αντικατάστασής του. 

Σύμφωνα με την υπουργό Λίνα Μενδώνη, ο ανελκυστήρας χρειάζεται άμεση αντικατάσταση από ένα σύγχρονο μηχάνημα, κάτι που όμως θα είναι αρκετά χρονοβόρο.

Το… σαράβαλο αναβατόριο, που εγκαταστάθηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και από τότε δουλεύει συνεχώς, έκανε τον κύκλο του καθώς αδυνατεί πλέον να εξυπηρετήσει ηλεκτροκίνητα αμαξίδια, διότι είναι περιορισμένο το μέγιστος βάρος ανόρθωσης.

Οτι ο ανελκυστήρας για τα άτομα με κινητικά προβλήματα είναι εκτός λειτουργίας από τον Σεπτέμβριο του 2018 έγινε γνωστό τον περασμένο Ιούνιο, όταν ο μικρός μαθητής Ερμής με κινητικά προβλήματα, ο οποίος επισκέφθηκε με το σχολείο του τον Ιερό Βράχο, ανέβηκε στον Παρθενώνα με τη βοήθεια γονέων οι οποίοι σήκωσαν στα χέρια το αμαξίδιό του.

Το επόμενο σύστημα ανύψωσης που θα εγκατασταθεί θα πρέπει, σύμφωνα με το υπουργείο, να εξασφαλίζει την ασφάλεια επισκεπτών και εργαζομένων, να χωρά φορείο σε περίπτωση ανάγκης και να είναι συμβατό με την αισθητική του χώρου.

Για την ώρα, ωστόσο, οι ανάγκες θα καλύπτονται με το παλιό, που όλοι εύχονται να κρατήσει και να μην εκθέσει τη χώρα μας σε περίπτωση νέας βλάβης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Κρουαζιερόπλοιο με δώδεκα κρούσματα σε μέλη του πληρώματος

Σε αγωνιώδη περιπέτεια εξελίσσεται μια ειδυλλιακή κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά, αφού...

Δουλέμποροι με «βιτρίνα» τέσσερις ΜΚΟ! Τσάκωσαν 35 αλλοδαπούς και για κατασκοπεία!

Από τη Νάντια Αλεξίου Με προκάλυμμα την υποτιθέμενη αλληλεγγύη και με «ασπίδα»...

Ανανεώστε το σαλόνι σας με διαχρονικής ποιότητας και αντοχής έπιπλα!

Κάθε μέρα η παραμονή σας στο σαλόνι είναι πολύωρη, ειδικά αν...

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξανά στην προεδρία του ΣΑΦΕΕ

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου αποφάνθηκε τη συνέχιση των...

Εστία Επενδυτική: Ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν τα Μ.Μ.Ε. της «λίστας Πέτσα»

Kαταθέσαμε σήμερα ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν  τα Μ.Μ.Ε., ...