Στρατιωτικός ιερέας: «Αυτά τα παιδιά είναι χαζά»

❱❱ Μήνυση σε στρατιωτικό ιερέα στη Λεπτοκαρυά για ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς και την άρνησή του να κοινωνήσει ΑμεΑΟι πρωτοφανείς χαρακτηρισμοί σε βάρος παιδιών με αναπηρίες από έναν 35χρονο στρατιωτικό ιερέα, που μάλιστα έχει βαθμό υπολοχαγού του Ελληνικού Στρατού, προκάλεσαν την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς εναντίον του από το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων.

Ο ιερέας, ο οποίος είχε την άδεια της Μητρόπολης Κίτρους να λειτουργεί στον ναό του στρατιωτικού κέντρου Λεπτοκαρυάς, αρνήθηκε πριν από λίγες ημέρες να κοινωνήσει παιδιά με αναπηρίες ανάγκες, λέγοντας μάλιστα: «Αυτά τα παιδιά είναι χαζά, δεν έχουν… αμαρτίες»!

Τα παιδιά πήγαν στην κατασκήνωση από το Σιδηρόκαστρο και φιλοξενήθηκαν άριστα από τους υπαλλήλους του Κέντρου Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας (ΚΑΑΥ) Λεπτοκαρυάς.

Τη ρατσιστική συμπεριφορά του στρατιωτικού ιερέα αντιμετώπισε μια ομάδα έξι παιδιών από την παρακείμενη κατασκήνωση «Νηρηίδες» του υπουργείου Εργασίας, που τα τελευταία χρόνια έχει παραχωρηθεί στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΚΠΠΚΠ), όταν πήγαν με τους συνοδούς τους στην εκκλησία του στρατοπέδου, παρακολούθησαν τη θεία λειτουργία και μπήκαν στη σειρά για να κοινωνήσουν.

«Την ώρα της θείας κοινωνίας παραχωρήσαμε προτεραιότητα στους εκκλησιαζόμενους για να μη τους φέρουμε σε δύσκολη θέση και, όταν επιτέλους ήρθε η ώρα να κοινωνήσουν τα παιδιά μας, ο παπάς αρνήθηκε με τη δικαιολογία ότι δεν αντιλαμβάνονται!

Με ρώτησε αν εγγυώμαι ότι δεν θα… φτύσουν τη θεία κοινωνία και του απάντησα ότι εγγυώμαι. Ούτε τότε τους κοινώνησε, όμως, και ενώ διαμαρτυρήθηκα έντονα δεν πέτυχα κάτι. Λυπάμαι πολύ» καταγγέλλει η συνοδός Κασσιανή Χασίδου.

Στη συνέχεια, πήρε τα έξι παιδιά και επέστρεψαν στην κατασκήνωση, όπου επισκέφθηκε την ίδια και τα παιδιά ο ταξίαρχος του στρατοπέδου, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του στρατιωτικού ιερέα.

Τις καταγγελίες επιβεβαίωσε και η πρόεδρος του ΚΚΠΠΚΠ Συλβάνα Καρασαββίδου και όλοι περιμένουν την τιμωρία του ιερέα, μετά μάλιστα τη μηνυτήρια αναφορά που προχωράει κανονικά.

Φυσικά, η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους πρέπει να παρέμβει και να παύσει τον συγκεκριμένο στρατιωτικό ιερέα με το ρατσιστικό προφίλ, που δεν συνάδει με την Εκκλησία της Ελλάδος.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ