Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Μπαράζ πνιγμών!

❱❱ Δύο αδέλφια από τη Γαλλία που δεν γνώριζαν κολύμπι έχασαν τη ζωή τους σε πισίνα ξενοδοχείου στη ΡόδοΕνα ντόμινο από ανατριχιαστικές λεπτομέρειες και λίγα λεπτά καθυστέρησης έπαιξαν καταλυτικό ρόλο ώστε να γραφτεί η διπλή τραγωδία με θύματα τις δύο Γαλλίδες αδελφές, ηλικίας 19 και 16 χρονών, που πνίγηκαν στην πισίνα του ξενοδοχείου της Ρόδου όπου παραθέριζαν. 

Σύμφωνα με όσα είπαν οι συντετριμμένοι γονείς στους αστυνομικούς του Τμήματος Ιαλυσού που έχουν αναλάβει να ρίξουν φως στην υπόθεση και να εντοπίσουν πιθανές ευθύνες και παραλείψεις, τα δύο κορίτσια δεν γνώριζαν κολύμπι.

Οι δύο νεαρές κόρες εξαμελούς οικογένειας, που είχαν έρθει από τη Γαλλία για διακοπές στην Ιαλυσό της Ρόδου, έφαγαν περίπου στις 2 το μεσημέρι μαζί με τους δικούς τους και γύρω στις 5 αποφάσισαν να πάνε στην πισίνα.

Αρχικά αναζήτησαν θέση στην πιο ρηχή από τις τρεις του ξενοδοχείου με βάθος 1,20 μέτρα, όμως δεν βρήκαν ξαπλώστρες και πήγαν στη μεσαίου βάθους, όπου το νερό φτάνει τα δύο μέτρα.

Δεν πάτωναν

Λίγο μετά τις 6 φαίνεται ότι οι δύο κοπέλες βρέθηκαν σε σημείο που δεν πάτωναν και κυριεύτηκαν από πανικό. Η μια προσπάθησε να σώσει την άλλη, αλλά δεν τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα να πνιγούν αβοήθητες.

Στις 18.20 ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ για να παραλάβει τη 16χρονη, καθώς δεν είχε αποκαλυφθεί ολόκληρο το δράμα. Η μικρή είχε σφυγμό, ωστόσο, παρά τις προσπάθειες ανάνηψης που έκαναν πρώτα οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου και μετά οι διασώστες, δεν κατάφεραν να την επαναφέρουν.

Μέσα στον πανικό τους οι γονείς αναζήτησαν τη 19χρονη, για την οποία πίστευαν ότι ήταν στο δωμάτιο. Μόνο τότε είδαν ότι βρισκόταν και εκείνη νεκρή στην πισίνα! Ο διευθυντής του ξενοδοχείου και ο ναυαγοσώστης -η βάρδιά του είχε λήξει στις 18.00 και είχε αποχωρήσει στιγμές προτού γίνει το κακό- οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα της Ρόδου.

Ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Γάλλο πρέσβη και τον συλλυπήθηκε, διαβεβαιώνοντάς τον ότι θα γίνει κάθε απαραίτητη ενέργεια να διευκολυνθεί η οικογένεια και να φωτιστούν οι συνθήκες που οδήγησαν στην τραγωδία.

Υγρός τάφος για 8χρονη στην Κρήτη

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια συνελήφθησαν δύο αλλοδαπές, ηλικίας 42 και 56 ετών, ως προσωρινά υπεύθυνες του ξενοδοχείου στη Χερσόνησο η πισίνα του οποίου έγινε υγρός τάφος για ένα 8χρονο κοριτσάκι.

Το άτυχο κορίτσι, που είχε έρθει στη Χερσόνησο μαζί με τους γονείς του από το Ισραήλ για διακοπές, έχασε τις αισθήσεις του στην πισίνα το απόγευμα της Τετάρτης.

Το παιδί ανασύρθηκε από το νερό και μεταφέρθηκε άμεσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου με τη συνοδεία γιατρού, όμως -παρά τις προσπάθειες- δεν επανήλθε.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, ερευνάται γιατί δεν υπήρχε ναυαγοσώστης και αν υπήρχε άδεια για την πισίνα, ενώ ο ιατροδικαστής διενεργεί νεκροτομή για να αποσαφηνίσει τα αίτια του θανάτου της 8χρονης.

offer

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....