Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Μοίραζε τα πάντα»

❱❱ O Ιωάννης Χουρσαλάς, γιατρός του Νεκτάριου Μαρμαρινού, μιλά για την τεράστια προσφορά του μακαριστού γέροντα Στη μοναδική προσωπικότητα και τη μεγάλη προσφορά του μακαριστού γέροντα Νεκτάριου Μαρμαρινού, επίτιμου πρωτοσύγκελου στη Μητρόπολη Κορίνθου, αλλά και στη δύναμη της πίστης που τον κράτησε στη ζωή παρά τη βεβαρημένη υγεία του, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο προσωπικός γιατρός του Ιωάννης Χουρσαλάς.

Μιλώντας στην «κυριακάτικη δημοκρατία», ο ειδικός καρδιολόγος και πτυχιούχος Θεολογίας, που υπήρξε ο προσωπικός του γιατρός από το 1992, ξετύλιξε την προσωπικότητα του μακαριστού γέροντα, που, όπως λέει, ήταν γεμάτος ταπεινότητα και αγάπη!

«Ηταν σκυφτός και λιγομίλητος. Συχνά καταλάβαινε ο ίδιος, πριν προλάβεις να του πεις, ό,τι εσύ ήθελες να του πεις. Ηταν γεμάτος από αγάπη!

Τα λόγια του ήταν λίγα και μετρημένα, αλλά είχαν μεγάλη βαρύτητα. Προσευχόταν συνέχεια, ήταν ταπεινός, αλλά και πολύ προσιτός.

Δεν προκαλούσε κανέναν φόβο, ούτε σου μετέδιδε την εικόνα της αυστηρότητας» τόνισε ο κ. Χουρσαλάς, εξηγώντας πως, παρά τα προβλήματα υγείας, συνέχιζε ακάθεκτος να «οργώνει» την Κορινθία, «κηρύττοντας συνεχώς τον λόγο του Θεού».

«Αυτό που είχα διαπιστώσει ήταν ότι ήθελε πραγματικά να θεραπευθεί από τις λοιμώξεις, οι οποίες τον ταλαιπωρούσαν ειδικά τα τελευταία χρόνια. Και αυτό του προσέδιδε ιδιαίτερη δύναμη.

Ηθελε να έχει καλή υγεία, ώστε να προσφέρει στους πιστούς» αναφέρει ο προσωπικός γιατρός του, με τον οποίο είχε χτίσει μια σχέση βαθιάς εμπιστοσύνης.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι, έως την ηλικία των 98 χρόνων, δεν έκανε καμία χειρουργική επέμβαση. Οταν του έλεγα ότι πρέπει να εξεταστεί, π.χ., από έναν οφθαλμίατρο ή από κάποιον άλλον γιατρό, τότε αυτός μου έλεγε: ”Εσύ θα το κάνεις καλύτερα από αυτούς!”» περιγράφει ο κ. Χουρσαλάς, εξηγώντας πως πολλοί γέροντες δεν θέλουν να εξετάζονται και να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Οπως αναφέρει, ο μακαριστός Νεκτάριος Μαρμαρινός ουδέποτε παραπονέθηκε για την υγεία του, παρά μόνο τους τελευταίους μήνες, όταν η αδυναμία στα πόδια του έγινε εμπόδιο στο να βγαίνει έξω και να συνεχίζει το κήρυγμά του. Αλλά, ακόμα κι έτσι, όπως περιγράφει ο γιατρός, οι πιστοί έρχονταν σε εκείνον.

Το χάρισμα

«Ολοι οι άνθρωποι που είχαν ανάγκη προσέτρεχαν σε αυτόν. Ο γέροντας δεν κρατούσε τίποτε για τον εαυτό του. Ακόμη και αν του προσέφεραν κάτι σε είδος ή χρήματα, φρόντιζε στη συνέχεια να τα μοιράζει στους συνανθρώπους του. Ετρεχαν από την Ελλάδα και από όλον τον κόσμο για να τον συναντήσουν» αναφέρει χαρακτηριστικά και τονίζει πως ο γέροντας είχε το χάρισμα να «διαβάζει» τους ανθρώπους που είχε απέναντί του.

«Είχε το χάρισμα να βλέπει την ανθρώπινη ψυχή» εξηγεί ο προσωπικός γιατρός του, εξηγώντας ωστόσο πως ο γέροντας «ήταν τόσο ταπεινός, ώστε φρόντιζε επίσης τα χαρίσματά του να μη δημιουργούν θόρυβο».

Οπως λέει, μάλιστα, ήταν εξαιρετικά υπομονετικός, ενώ ποτέ «δεν δυσανασχέτησε και δεν παραπονέθηκε για τη συμπεριφορά των ανθρώπων απέναντί του».

«Ηθελε να ζήσει, προκειμένου να προσφέρει στους ανθρώπους» καταλήγει στη συνέντευξή του ο κ. Χουρσαλάς.

f2 333

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...