Το… φοροσαφάρι έβγαλε «λαβράκια»

❱❱ Πρόστιμα και λουκέτα από τους ελέγχους των… Ράμπο της ΑΑΔΕ σε μαγαζιά στα Δωδεκάνησα και στις ΚυκλάδεςΣτους κατεξοχήν τουριστικούς καλοκαιρινούς προορισμούς, τα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες, εντείνουν τους ελέγχους τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ, βγάζοντας «λαβράκια» και μοιράζοντας πρόστιμα. Χαρακτηριστικά είναι τα αποτελέσματα των πρόσφατων ελέγχων:

 Σε πριβέ κλαμπ γνωριμιών στη Ρόδο δεν είχαν εκδοθεί 200 αποδείξεις των 80 ευρώ ανά άτομο, δηλαδή είχαν αποκρυφτεί συνολικά 16.000 ευρώ. Επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για δύο ημέρες, ενώ διαπιστώθηκαν και αστυνομικές παραβάσεις.

 Σε τουριστικό γραφείο στη Σαντορίνη μπήκε λουκέτο για 48 ώρες, διότι δεν είχε εκδώσει αποδείξεις για εισιτήρια για 32 άτομα. Η απόδειξη ανά άτομο ήταν 120 ευρώ, δηλαδή σύνολο 3.840 ευρώ.

 Επίσης στη Σαντορίνη, σε κοσμηματοπωλείο που πουλούσε ασημένια κοσμήματα και κεραμικά, οι ελεγκτές προσποιήθηκαν τους πελάτες και μετά τη διαπίστωση φορολογικών παραβάσεων επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για δύο ημέρες.

 Στην Πάρο μπήκε λουκέτο για δύο ημέρες σε γνωστό εστιατόριο Γάλλου σεφ.

Σε όλες τις περιπτώσεις θα γίνει περαιτέρω έλεγχος και για παλαιότερες χρήσεις, ενώ οι επιχειρήσεις μπήκαν στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ και για τη μελλοντική φορολογική συμπεριφορά τους.

Η νομοθεσία προβλέπει ότι, αν μια καφετέρια, μπαρ ή εστιατόριο δεν κόψει απόδειξη για έναν καφέ αξίας 2 ευρώ και ένα κατάστημα δεν κόψει 20 αποδείξεις για πωλήσεις αγαθών αξίας 2.000 ευρώ, θα επιβληθεί και στους δύο επιχειρηματίες πρόστιμο ύψους 250 ευρώ, αν τηρούν απλογραφικά βιβλία (τα παλαιά Β΄ Κατηγορίας).

Το ύψος των προστίμων καθορίζεται πλέον για τις παραβάσεις που εντοπίζονται ανά φορολογικό έλεγχο και όχι ανά παράβαση. Το πρόστιμο θα είναι το ίδιο, είτε οι ελεγκτές διαπιστώσουν ότι δεν κόπηκε μία απόδειξη είτε ότι δεν κόπηκαν 50.

Τα πρόστιμα πολλαπλασιάζονται σε περίπτωση υποτροπής. Οι επιχειρήσεις που εντοπίζονται να μην έχουν κόψει αποδείξεις ελέγχονται συχνότερα και ο κίνδυνος υποτροπής είναι μεγάλος.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν ανώνυμα ή επώνυμα στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected],lice. gr& [email protected] της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Ο «Ιανός» έβγαλε φέρετρα στους δρόμους – Μακάβριο θέαμα στο χωριό Φυλακτή Καρδίτσας

Από την Εύα Παπαδάτου Έπειτα από τρία 24ωρα ασυνεννοησίας, αλλά και αγωνίας...

Γρ. Σκαλιστήρας: Το Thess Residences είναι η νέα εποχή φιλοξενίας στην καρδιά της Θεσσαλονίκης!

Με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στους τομείς της κατασκευής, του...

Ο άγριος Ιανός «θέρισε» ψυχές – Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι στη Θεσσαλία

Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι ήταν -ως χθες το βράδυ- ο...

Τι αποκαλύπτει για τους Έλληνες πιλότους ο απόστρατος Ίκαρος Στέφανος Καραβίδας

Ο πρώτος Ελληνας πιλότος που είχε την ευκαιρία να πετάξει με...

Θα γίνουμε Βηρυτός! Κρυψώνες της Χεζμπολάχ γεμάτες με νιτρικό αμμώνιο στην Ελλάδα;

Η Χεζμπολάχ έχει αποθήκες με το εκρηκτικό χημικό που τίναξε στον...