«Μετεωρολόγος» τσέπης

❱❱ Νέα εφαρμογή προσφέρει προγνώσεις για τα… γυρίσματα του καιρού με ακρίβεια λεπτούΤα ακραία καιρικά φαινόμενα μας έχουν κάνει πιο… προγνωσιολάγνους από ποτέ. Η βιομηχανία των apps δεν θα μπορούσε παρά να παρακολουθήσει τις ορέξεις μας και έτσι κυκλοφόρησε μια νέα εφαρμογή, η οποία παρέχει στους χρήστες της λεπτό προς λεπτό ενημερώσεις για τον καιρό που επικρατεί έξω από την πόρτα τους, μετατρέποντας σχεδόν κάθε συσκευή σε αισθητήρα!

Η start-up ClimaCell, με έδρα τη Βοστόνη, κρύβεται πίσω από αυτή τη νέα εφαρμογή μικροκαιρού, που είναι διαθέσιμη σε διάφορες περιοχές 50 χωρών σε όλο τον κόσμο και αντλεί ατμοσφαιρικά στοιχεία από κινητά, πύργους κεραιών, «έξυπνα» αυτοκίνητα, κάμερες δρόμων κ.λπ.

Η εταιρία στη συνέχεια χρησιμοποιεί αλγόριθμο για να αναπτύξει το δικό της μοντέλο, που είναι βασισμένο σε αυτά τα δεδομένα και τροφοδοτεί με αποτελέσματα την εφαρμογή, η οποία στέλνει ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο για τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε συγκεκριμένη περιοχή. Σύμφωνα με την εταιρία, οι προγνώσεις που δόθηκαν μέσω της εφαρμογής, που είναι διαθέσιμη για τις συσκευές iOS από αυτήν την εβδομάδα, αποδείχθηκαν πιο ακριβείς κατά 60% σε σχέση με εκείνες που έδωσαν άλλες υπηρεσίες προγνώσεων. Οι προγνώσεις που παρέχει μπορεί να έχουν χρονικό ορίζοντα από έξι ώρες έως έξι μέρες και ακρίβεια λεπτού. 

Οι μετεωρολόγοι σχολιάζουν ότι το σύστημα της ClimaCell είναι πολλά υποσχόμενο, αλλά απαιτείται περαιτέρω εφαρμογή του για να διαπιστωθεί η ακρίβειά του. Πάντως, η εταιρία ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη και για τα Android από τον Σεπτέμβριο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Κρουαζιερόπλοιο με δώδεκα κρούσματα σε μέλη του πληρώματος

Σε αγωνιώδη περιπέτεια εξελίσσεται μια ειδυλλιακή κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά, αφού...

Δουλέμποροι με «βιτρίνα» τέσσερις ΜΚΟ! Τσάκωσαν 35 αλλοδαπούς και για κατασκοπεία!

Από τη Νάντια Αλεξίου Με προκάλυμμα την υποτιθέμενη αλληλεγγύη και με «ασπίδα»...

Ανανεώστε το σαλόνι σας με διαχρονικής ποιότητας και αντοχής έπιπλα!

Κάθε μέρα η παραμονή σας στο σαλόνι είναι πολύωρη, ειδικά αν...

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξανά στην προεδρία του ΣΑΦΕΕ

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου αποφάνθηκε τη συνέχιση των...

Εστία Επενδυτική: Ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν τα Μ.Μ.Ε. της «λίστας Πέτσα»

Kαταθέσαμε σήμερα ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν  τα Μ.Μ.Ε., ...