«Παίζει μπάλα» και η εξέδρα

❱❱ Οι οπαδοί που βλέπουν ποδοσφαιρικά ματς γυμνάζουν την καρδιά τους όσο αν έκαναν 90 λεπτά γρήγορο περπάτημαΒελτιώνει τη φυσική του κατάσταση όχι μόνο αυτός που παίζει μπάλα αλλά και αυτός που τη βλέπει. Νέα έρευνα έδειξε ότι οι οπαδοί που παρακολουθούν ποδοσφαιρικά ματς γυμνάζουν την καρδιά τους όσο αν έκαναν ένα 90λεπτο γρήγορο περπάτημα. Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από την ανάλυση στοιχείων 25 οπαδών και της παρακολούθησής τους κατά τη διάρκεια τριών αγώνων πρωταθλήματος.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Leeds διαπίστωσαν ότι ο καρδιακός ρυθμός τους αυξήθηκε κατά 64%, ενώ σε κάποιους αυτός έφτασε και τους 130 χτύπους το λεπτό. Ο φυσιολογικός ρυθμός της καρδιάς σε κατάσταση ανάπαυσης είναι μεταξύ 60 και 100 χτύπων το λεπτό. Οταν δε είδαν την ομάδα τους να κερδίζει, η πίεσή τους εμφάνισε πτώση και εξασφάλισαν την ψυχική ώθηση να συνεχίσουν με κέφι την υπόλοιπη μέρα τους.

Αντίθετα, όταν έβλεπαν την ομάδα τους να χάνει, η επίδραση στον ψυχισμό τους ήταν ακριβώς η αντίθετη. Κάποιοι έλεγαν ότι ένιωθαν κατάρρευση αντίστοιχη μ’ εκείνη που θα ένιωθαν αν είχε πεθάνει ένας φίλος τους…

«Ηταν ξεκάθαρο ότι οι οπαδοί ήταν παθιασμένοι με τον αγώνα, αφού ο καρδιακός ρυθμός τους αυξανόταν σε επίπεδα γρήγορου περπατήματος» σχολιάζει η επικεφαλής της έρευνας, δρ Andrea Utley, προσθέτοντας ότι «ένα γκολ απ’ οποιαδήποτε ομάδα ανέβαζε για λίγο τον καρδιακό τους ρυθμό κατά μέσο όρο 20 χτύπους πάνω από τον μέσο όρο του ρυθμού τους καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Εστία Επενδυτική: Ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν τα Μ.Μ.Ε. της «λίστας Πέτσα»

Kαταθέσαμε σήμερα ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν  τα Μ.Μ.Ε., ...

Πληρωμή φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ σε 3.000 καταστήματα ΟΠΑΠ

Εύκολες, γρήγορες και ανέπαφες συναλλαγές μέχρι αργά το βράδυ Δύο ημέρες πριν...

Η καλλονή Στέλλα Καπεζάνου έγινε «πριγκίπισσα των γκαλερί»

Από τα πιο γνωστά και πετυχημένα μοντέλα της δεκαετίας του '90,...

Η επικοινωνία με τα παιδιά είναι το «κλειδί» για τη διαχείριση των νέων συνθηκών

Η επικοινωνία ανάμεσα στους γονείς και στα παιδιά, αποτελεί βασικό πυλώνα...

Via Miniatura: Το νέο ιταλικό καφέ στο Βύρωνα!

Ο Βύρωνας έχει εξελιχθεί τα τελευταία 2 χρόνια σε πόλο έλξης...